Немцов имал доказателства за руската армия в Украйна

Националистите отрекоха съпричастност в убийството му
Обновена: 28 фев 2015 22:16 | 28 фев 2015 20:27, Анисия Иванова
553
Немцов имал доказателства за руската армия в Украйна
Архив: Булфото

Руският опозиционер Борис Немцов, убит тази нощ в Москва, бе обещал да оповести доказателства, че въоръжени сили на Русия са участвали в конфликта в Донбас. Това заяви президентът на Украйна Петро Порошенко, информира мрежовото издание "Нюзру".

Немцов подготвя доклад под наслов "Путин и войната", напомня електронният вестник изявление на опозиционера Иля Яшин пред радио "Ехото на Москва".

Още по темата

Порошенко коментира гибелта на Немцов по време на посещение във Виницка област и разказа, че преди седмица двамата са разговаряли "как да се градят отношенията между Украйна и Русия. Такива, каквито бихме искали да са". "Борис заяви, че трябва да обнародва убедителни доказателства за участието на руски въоръжени сили в Украйна.

Някой много се е страхувал от това. Борис не се страхуваше, страхуваха се палачите. Те го убиха", цитира думи на Порошенко "Украинская правда".

Изразявайки съболезнования, Порошенко нарече Немцов "голям приятел на Украйна и голям патриот на Русия, човек, който свързваше подобно на мост нашите държави, градеше такива отношения между Украйна и Русия, каквито биха искали украинците".

Той припомни, че Немцов бе сред организаторите на насроченото първоначално за утре опозиционно шествие в Москва и се очакваше "да оглави многохилядния митинг, за да демонстрира, че има и друга Русия, че обича Украйна, зачита правата на човека, за който свободата не е само празен звук".

Лидерът на националистическото обединение "Руские" Дмитрий Дьомушкин заяви, че не е съгласен с версията за дяснорадикална следа в убийството на опозиционния политик Борис Немцов, предаде Интерфакс.

"Аз абсолютно опровергавам каквата и да било причастност на националистите към тези събития. Националисите, макар и да са идеологически опоненти на либералите, не воюват с тях на улицата", заявил Дьомушкин". Според него "това убийство има политическа следа". (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


553
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
220
1
 
12
 
! Отговори
коментатор преди 9 години
Сега се сещам, абе хора къде изчезна др.Станишев? Имаше преди година въпрос ще отиде ли товарищ Сергей в европарламента.Вкупом всички партийци се клеха -не сакън другаря Сергей няма да си остави каруцата в калта.
219
3
 
6
 
! Отговори
коментатор преди 9 години
Новината за хуманния конвой малко хора я чуха заради убийството на Немцов.Колкото до подкрепата от 80% за Путин ще напомня -Хитлер и Сталин ги подкрепяха на 99.95 процента.Очаквам в скоро време даа се появят партизани и сепаратисти и у нас.Допускам да се отцепи северозападна България.Ето ви един възможен сценарий .....
218
2
 
5
 
! Отговори
до 297 преди 9 години
Ами превъоръжавайте се и ти.
217
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Демокрация комбинирана с педало-седерастка приватизация =на ограбена България.
216
10
 
5
 
! Отговори
коментатор преди 9 години
Тия дни се чу в пресата за нов хуманитарен конвой от Русия за двете отцепили се области.Нещата се повтарят-помните ли че миналата година пристигна една хуманна колона и хоооп почнаха да стават едни неща в източна Украйна.Питам се къде ще се отцепи нова република -някъде към полската граница.може би!? Така се случиха нещата преди около 75години и грузинеца казваше че само ще се отбранява.От такива хуманитарни конвои на балтийските републики им се свива стомаха,а поляците се превъоръжават спешно.
215
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Другарите от. Софийската седерастия днес не успяхя да си заработят надницата.
214
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Диктатура комбинирана с мощна държавна икономика = на КИТАЙ, първа световна икономическа сила.
213
9
 
6
 
! Отговори
GMC преди 9 години
До АнонименДо GMCКогато се разпада СССР NATO (OTAN за тебе :)) гарантира че няма да се рапространява на изток.--------------------Споразумението от Будапеща е официален документ, който Русия е подписала.Цитирай ми кой документ подписан от НАТО казва че НАТО няма да се разширява.Руснаците си плюха в лицето и доказаха, че даже и подписа им не струва...А имат претенции да са супер сила.То акъл трябва за тази работа, не само нефт и калашници...
212
4
 
11
 
! Отговори
стагнация преди 9 години
Егати и скуката ...Вече цяла сутрин а не са сипвали нова анти-Руска помия!Вижте надолу - гладните *** вече си предъвкват изпражненията!
211
9
 
6
 
! Отговори
Berlin преди 9 години
Не ми е ясно защо трябва да се вадят доказателства, че руската армия е окупирала източна Украйна. Мисля, че това е пределно ясно на цял сват. Или още има наивници, които вярват, че шепа бандюги побеждават украинската армия... хахаха. Не може да има чак толкова глупави хора.
210
2
 
4
 
! Отговори
до 289 преди 9 години
С диктатура към прогрес.
209
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ако е искал Путин , да го убие , можело е да стане чрез катастрофа с товарен камион , или да се самоубие от последен етаж на някоя сграда , както скоро се самоуби проруски депутат от украйнския парламент , но никой не го разследва , дали е така
208
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Немцов е имал доказателство и за това се е видял с украйнската манекенка , за да му донесе плика с доказателствата пратени от другия евреин Перушенко
207
3
 
3
 
! Отговори
до 282 преди 9 години
Така ли ви учат в клуба на реформаторите?.
206
2
 
14
 
! Отговори
сс преди 9 години
Стига пропаганда , кой средно- интелигентен човек ще стои зад разстрел на политически опонент с четири куршума в гърба и то пред Кремъл !?!?Ако Путин е искал този да бъде ликвидиран ,смятате ли че щеше да действа така !?!?Някои ,известни нам , просто си търсят причина за война. Бих им казал само - внимавайте какво си пожелавате , че може и да се случи .
205
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 281Какво ти пречи Русия с Путин?Сигурно че е силна и с независима политика?Или ти соросоидче си падаш си падаш по Елцин?
204
4
 
8
 
! Отговори
до 278 преди 9 години
По спокойно другарю седерастчо, ще вземете да се задавите с някое тлъсто евро-атлантическо л..но и да ви изгубиме.
203
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Безспорно е така , че Немцов е имал доказателства за РУСКА намеса в Украйна , и за това е ходел с 23-годишна украйнска манекенка в 23:50 часа през нощта посока квартирата си , за да й покаже доказателството му скрито в панталона си. и да го пъхне в долната част на украйнката , та да се докаже руската намеса в украйнската част на манекенката
202
3
 
13
 
! Отговори
до 276 преди 9 години
Нормално е болшинството Българи да обичат Русия. Тя е наша освободителка и ние сме славянски народи,близки по дух.
201
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 278Е, вие сте първи господа!Както казваме тук - първо дамите и неустановения пол!