Лавров съветва: Борисов трябва да се срамува пред хората!

Спрените енергийни проекти в полза на САЩ възмутиха руския министър
Обновена: 13 окт 2015 21:35 | 13 окт 2015 20:30,
545
Лавров съветва: Борисов трябва да се срамува пред хората!
Снимка: Reuters, архив

Българският премиер Бойко Борисов трябва да се срамува пред избирателите и пред страната от изявлението си, че руските енергийни проекти са били спрени в интерес на САЩ, заяви руският външен министър Сергей Лавров в интервю за телевизия NTV, предаде ТАСС.

"С изумление прочетох цитат от изказване на премиера на България Бойко Борисов, който е заявил, че България се е отказала от осъществяването на енергийни проекти с Русия, включително "Южен поток" в интерес на САЩ", каза Лавров.

Още по темата
“Смайващо е, че хората не се притесняват от такива изявления. Аз бих се срамувал пред избирателите, пред страната", допълни министърът.

В изказване на конференция в Американската търговска камара в София вчера Борисов заяви, че руските енергийни проекти в България - строителството на петролопровода Бургас-Александруполис, атомната електроцентрала Белене и газопровода "Южен поток" са били спрени в полза на САЩ, посочва ТАСС.

"Признахме военното крило на Хизбула за терористична организация, спряхме три големи руски проекта, спираме руски самолети над морета", каза българският премиер, цитиран от руската агенция. Той смята, че когато има проблеми, България и САЩ трябва да бъдат заедно.

"Ние заедно сме едно цяло, ние сме приятели и точно затова мога да говоря с вас по този начин", добави Бойко Борисов на среща с американски дипломати и бизнесмени.

Българският премиер призова да му се окаже необходимата помощ за решаване на енергийните проблеми, за отменяне на визовия режим и оказване на помощ при придобиване на нови военни самолети, допълва ТАСС.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


545
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
279
0
 
13
 
! Отговори
Дани преди 8 години
Ми то не само е за срам, а и за съд
278
9
 
1
 
! Отговори
до siera преди 8 години
до 429Такива като теб сме ги виждали още при дружинката "Чавдар" !КОИ сте пък "ВИЕ" които не признавате никого освен матушката ви сибирска ?!?
277
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Боли ме тръбата за Лавров и особенно за русия и сибир...пфф..
276
4
 
10
 
! Отговори
Георги Шопов преди 8 години
Говоренето на глупости е патент на българските политици " явно слънчасват"-деиствията също затова българите стават все по бедни.Колкото до спирането на руските самолети ги съветвам да преледат матеряла за Американския флагманДоналд Кук.Ако имат мозък все още ще мъкнат като Америккаканците -на руските самолети можем да прогивопоставим глупоста инаглоста на политицитени за сметка набългарите.
275
4
 
24
 
! Отговори
Баба Меца преди 8 години
Драги дами и господа, някой от вас гледал ли е интервюто на Лавров? Е, ако не сте, гледайте го! Човекът казва доста верни неща и никъде не дава съвети на нашичкия. Просто цитира по памет, сред доста примери за разговори в ООН, които е водил с външни министри от бившия източен блок. Споменава нашия човек като пример за зависимостта на много от тези държави от САЩ, и го казва по-скоро като лично мнение, отколкото като дипломат. И без друго отношенията ни с Русия са вече в канала...
274
1
 
10
 
! Отговори
На Буров чичата преди 8 години
До t-rexАми ти си дай *** на Обама,имаш това право...
273
21
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
на кого му пука какво мисли мумията лавров.
272
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И аз се срамувам,от стрелящи по граждански самолети ,ама пита ли ме някой?Тябва ли поименен списък на срамуващи те се от цял свят!И се чудех, откъде Воленча се е научил да е толкова нагъл?
271
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русофобите са много прости и ограничени.
270
44
 
15
 
! Отговори
t-rex преди 8 години
Само на мен ли ми писна надменните руснаци да се изказват все едно България им е бащиния?!Само на мен ли ми писна някакви родни "патриоти" неуморно да си дават *** за любимата им Русия и да плюят всичко българско щом не е сторено по желание и във възхвала на Матушка Русь?!
269
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До лавро лавро...За да ни продават газ като на швабите, първо нашите продажни политици трябва да знаят как да оплетат кошницата.
268
5
 
11
 
! Отговори
seira преди 8 години
До от ЮАР 413: "...ние сме европейска държава..."КОИ СТЕ ТИЯ "НИЕ"?АКО "ВИЕ" СЕ ИДЕНТИФИЦИРАТЕ С БЪЛГАРИЯ - ДЪЛБОКО СТЕ СГРЕШИЛИ!!СЕГАШНИЯТ "УЖ ПАРЛАМЕНТ" НЕ Е ЛЕГИТИМЕН. ТОЙ НЕ ПРЕДСТАВЛЯВА БОЛШИНСТВОТО ОТ ИМАЩИТЕ ПРАВО НА ГЛАС!"УЖ ПРАВИТЕЛСТВОТО" ПЪК, ИЗБРАНО ОТ "ПАРЛАМЕНТАРНА КОАЛИЦИЯ" -- ПРЕДСТАВЛЯВА ОЩЕ ПО-МАЛКО ГЛАСОПОДАВАТЕЛИ...ТАКА, ЧЕ "НИЕ" СИ БЪДЕТЕ "ВИЕ", НО НЕ СЕ ОПИТВАЙТЕ ДА СЕ ПРЕДСТАВЯТЕ КАТО И ДА ГОВОРИТЕ ВМЕСТО "НАС" - МНОЗИНСТВОТО ОТ ИМАЩИТЕ ПРАВО НА ГЛАС!!!
267
5
 
26
 
! Отговори
таню ванюв преди 8 години
Чак сега се разбират думите на Славейков-не сме народ а ***.Спечели с лъжата за санирането,а после вместо това провали страната и плю на нашия имидж пред света-винаги верни роби на моментния господар,колониална администрация,същите сега преди викаха кпсс-бкп,номенклатурни фурн.лопати.Кой охраняваше Правешката Тиква-винаги верни на Партията?
266
6
 
20
 
! Отговори
Българин преди 8 години
До АнонименА ти си върви в Сащ. Покланай им се, служи им, подмазвай им се и т.н.
265
34
 
13
 
! Отговори
обичам руския народ преди 8 години
но НЕ И НАГЛИ ДИКТАТОРИ КАТО ПУТИН И ЛАВРОВ.
264
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Направо сте жалки, и от двете страни, едните си бранят *** и тръпнат в очакване краварите да ги направят богати, другите може би толкова мразят първите и краварите, че за това боготворят руснаците.Истината за това изказване на човека е съвсем проста, ТОЙ Е ПРАВ, да управляваш България би следвало да означава да защитаваш БЪЛГАРСКИТЕ интереси, дори и в определени случай да има недоволни американци или руснаци.И ако някой сега ми каже, че от Русия нищо не ни трябва е *** или продажник.
263
8
 
40
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Срамувам се от тоя мин.председател.Срамувам се от сегашната управляваща клика!
262
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бившият посланик на САЩ у нас г-н Баерли беше написал в доклад до шефовете си в САЩ доста за г-н премиера български. Представям си ако и от руският посланик излезе подобен доклад българина дали ще се стресне, ако изобщо чете. Или май му харесва да гледа резане на ленти.
261
25
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
лавров, теб не те ли е срам от цената, на която получаваме всичко от Русия?Всъщност почти всичко, защото рублофилите са безплатни.
260
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Българинми върви си в Русия бе умнико, стига си спамил тук.