Москва обяви: Катастрофата на самолета е терористичен акт!

Русия ще открие терористите във всяка точка на света
Обновена: 17 ное 2015 13:25 | 17 ное 2015 11:04, Елка Василева
152
Москва обяви: Катастрофата на самолета е терористичен акт!
Снимка: архив, Reuters

Причината за катастрофата на руския самолет А321 над Синайския полуостров е бил терористичен акт. Той е бил извършен със самоделно взривно устройство с мощност до 1 кг тротилов еквивалент. Това съобщи директорът на руската Федерална служба за сигурност /ФСБ/ Александър Бортников на съвещание при президента Владимир Путин. Това предаде ТАСС, като се позова на стенограма, публикувана на сайта на Кремъл.

„Може еднозначно да се каже, че това е терористичен акт“, каза Бортников. По думите му по отломките и вещите са открити следи от взривно вещество неруско производство.

Още по темата

„По оценка на нашите специалисти на борда на самолета по време на полета е сработило самоделно взривно устройство с мощност до 1 кг тротилов еквивалент, в резултат на което е станало „разпадане“ на самолета във въздуха, с което се обяснява разпръсването на части от фюзелажа на самолета на голямо разстояние“, каза шефът на ФСБ.

Той поясни, че са били изследвани личните вещи, багажа и части от самолета, който се разби в Египет на 31 октомври.

От своя страна Путин заяви, че Русия ще открие терористите в която и да е точка на света и ще ги накаже.

Русия не за пръв път става обект на "варварски терористични престъпления, най-често без никакви видими причини, външни или вътрешни, както бе с експлозията на гарата във Волгоград в края на 2013 г. Никого и нищо не сме забравили", заяви Владимир Путин.

„Убийството на нашите хора на Синайския полуостров е сред най-кървавите по брой жертви престъпления. И ние няма да избърсваме сълзите от нашите души и сърца. Това ще остане с нас завинаги. Но това няма да ни попречи да открием и накажем престъпниците“, заяви Путин.

Всички, които се опитат да окажат съдействие на терористите, трябва да знаят, че последиците от опитите за такова укривателство ще лежат изцяло на техните рамене, подчерта руският президент.

Путин възложи на руските спецслужби да се съсредоточат върху издирването на причастните към терористичния акт.

Самолетът А321 на руската авиокомпания Когалимавиа, който изпълняваше полет от Шарм ел Шейх за Санкт Петербург, катастрофира на 31 октомври около половин час след излитането. На борда на самолета имаше 217 пътници и 7 души екипаж. Никой не оцеля.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
18
 
3
 
! Отговори
руски реотан преди 8 години
Целия останал свят го разбра веднага, ислямистите сами се "похвалиха" за злодеянието, няколко президенти и премиери го потвърдиха, а Путин чак сега реши да признае.
89
15
 
2
 
! Отговори
руски реотан преди 8 години
Целия останал свят го разбра веднага, ислямистите сами се "похвалиха" за злодеянието, няколко президенти и премиери го потвърдиха, а Путин чак сега реши да признае.
88
29
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За руснаците човешкия живот не е никаква ценност, още по-малко този на техните собствени поданици. Идеята, че самите те са го провокирали все повече се налага поради безбройните лъжи, с които те не се посвениха да си послужат напоследък. Редно е да бъдат оставени в тази война сами, за да може да се разобличат окончателно в истинския си образ на подстрекател и крепител на този отвратителен режим в Сирия.
87
3
 
13
 
! Отговори
дО 99 преди 8 години
До АнонименПЪЛНА ЛЪЖА ! Единственото , което изнасе холандското разследване е, че самолета е взривен от ракета Бук , руско производство/ сякаш има друго / и , че основна вина носи Украйна. А точно кой е натиснал спусъка е обект на наказателно разследване на друга комисия.Който се интересува истински - докладът е в нета, може да го прочете. "Снимки" на радващи се терористи има сам в овъглените мозъци на украинските ****/сам се цензурирах/
86
14
 
5
 
! Отговори
руски реотан преди 8 години
Чак сега загряха, че били бомба.Целия останал свят го разбра веднага, ислямистите се похвалиха, няколко президента и премиери го потвърдиха, преди Путин да се реши да признае.
85
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ВагнерСамо погледни колко Българи са емигрирали на Запад и колко в любимата ти русия и ще прогледнеш кой на кого симпатизира!
84
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонименруснаците кой предупредиха преди да свалят боинга над Украйна?
83
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До до 78 от Стар НаборПсихиката на рускана е РОБСКА ПСИХИКА и никой Българин не желае да вниква в нея!
82
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Вагнер.от къде знаят за това,ако самите ТЕ не са организатори на този актнАЙ- МАЛКОТО СА ЗНАЕЛИ, НО НЕ СА ПРЕДУПРЕДИЛИ РУСНАЦИТЕ !КОЕТО ГИ ПРАВИ СЪУЧАСТНИЦИ!
81
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименПълна лъжа, Холандското разследване излезе с заключение, че ракетата е изстреляна от територията на руските терористи - нещо, което беше широко отразено в руските медии минути след като самолета беше свален. Не стига това, ами терористите позираха на снимки с усмихнати лица на фона на останките от самолета и бебешки дрешки и играчки!!?! За този ли руски хуманизъм говориш и за тази липса на Доказателства ли???
80
1
 
4
 
! Отговори
до 78 от Стар Набор преди 8 години
Ти не познаваш ПСИХИКАТА на РУСНАКА, както и не си се поучил от ИСТОРИЯТА.Явно си зомбиран младок, не служил в БНА.Освен това тексът ти е много смотан и неразбран.
79
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименНагледахме се на Вас, болшевиките достатъчно.Античовешката ви идеология трябва да бъде отъждествена с хитлеризма и забранена!Вашите жертви са неизброими и от там престъпленията ви непростими.
78
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Един тъпоъгълник 41 по-долу написал - русия първо трябва да предаде престъпниците свалили малайзийския самолет,да изплати обезщетения за 40-те загинали деца и другите пътници...Той не знае или НЕ ИСКА да знае, че холандското разследване в ОФИЦИАЛЕН доклад за малайзийския самолет обвини Украйна за главен виновник. Трябвало е да затвори небето над зона на военни действия, а не го е сторила. Сега близките на жертвите подготвят иск срещу Украйна , а не срещу Русия!Т Ъ П О Ъ Г Ъ Л Н И К !
77
1
 
7
 
! Отговори
ВОЙНА ПО СНН ТВ преди 8 години
имаше в Югославия и Ирак. ИСТИНСКА ВОЙНА далеч от САЩ се възприема само като ШОУ. Но РУСИЯ има оръжия да я направи САЩ АРЕНА на бойни действия. Затова е целия ВОЙ на КРАВАРИТЕ и техните кучета на каишка у нас. Че САМО РУСИЯ е ГАРАНТ ЗА МИР по света. Само РУСИЯ е преграда пред ПЪЛНОТО ПОРОБВАНЕ на СВЕТА от КАПИТОЛА. И НАША НАДЕЖДА ЗА ОСВОБОЖДЕНИЕ от КОЛОНИИТЕ на САЩ и да изритаме разни ПЛЕВЕЛИ и ТИКВИ бандитски от власт
76
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Еврейска работа пакВече беше обяснено, че инцидента прилича повече на работа на руските спец служби - имат опит, ресурси и достъп за да го направят. Това е най-логичната теза за сега, ИД са просто параван и оправдание.
75
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ВагнерПросто американците и англичаните имат работещи служби, които не обслужват една малка клика, както е в днешна русия. За това и имат информация и могат да си позволят гласност. Нещо неясно?
74
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До РумбоНали осъзнаваш колко огромна е пропаста между проектирани и готови за работа???Особено що се отнася за руска 'техника'!!!Не мога да разбера, как не проумявате, че времето не е спряло някъде към 1970 и Света сега е много повече от някогашния СССР??? Публиката, която би се вързала на вашите тези не ползва компютри и трябва да насочите пропагандните си усилия към селата и близки срещи с пенсионерите, за които носталгията е по-силна дори от чувството за самосъхранение. Успех!
73
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 78Войните се печелят с пари, а не с пропаганда и лъжи....Голой водой! Войните се печелят на запад САМО с пропаганда и лъжи! До преди руснаците да почнат да мачкат вся 'умерена' и неумерна опозиция, въоръжена и с българско оръжие, никой не разбра къде бомбардира тази Голяяма коалиция от 60 държави , пък тя, ИД стана 3 пъти по-силна. Трябваше да ухапят Париж, те сега чухме , че франсетат и те порази командни центрове и полигони за тренировки.
72
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако войните се печелеха с желание, то Хитлер със сигурност щеше да завземе Света!Освен това, ако беше само с желание нямаше да се наложи руснаците да бъдат спасявани от прогнилия капиталистически Запад - както военно, така и хуманитарно. Нека не забравяме доставките на храна след ВСВ, без които днешна русия сигурно щеше да е с население колкото 'клета майка България'.Продължавайте със смешките, забавно е.
71
1
 
3
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
До Анонимендо 71 Ха-ха,по-голяма глупост напоследък не бях чел!Прегрявали били руските самолети!!!Знаеш ли каква е температурата на въздуха на тея височини,на които летят самолетите?Проблем може да е само запрашеността на въздуха!Между другото,руската техника е проектирана да издържа на условията от Арктика до Средна Азия-т.е. от -50 до +50 градуса,просто всичко това го имаше в СССР.Впрочем паднали самолети определено ще има,то даже за ученията се планира някакъв процент аварийност(и смъртност)