Москва обяви: Катастрофата на самолета е терористичен акт!

Русия ще открие терористите във всяка точка на света
Обновена: 17 ное 2015 13:25 | 17 ное 2015 11:04, Елка Василева
152
Москва обяви: Катастрофата на самолета е терористичен акт!
Снимка: архив, Reuters

Причината за катастрофата на руския самолет А321 над Синайския полуостров е бил терористичен акт. Той е бил извършен със самоделно взривно устройство с мощност до 1 кг тротилов еквивалент. Това съобщи директорът на руската Федерална служба за сигурност /ФСБ/ Александър Бортников на съвещание при президента Владимир Путин. Това предаде ТАСС, като се позова на стенограма, публикувана на сайта на Кремъл.

„Може еднозначно да се каже, че това е терористичен акт“, каза Бортников. По думите му по отломките и вещите са открити следи от взривно вещество неруско производство.

Още по темата

„По оценка на нашите специалисти на борда на самолета по време на полета е сработило самоделно взривно устройство с мощност до 1 кг тротилов еквивалент, в резултат на което е станало „разпадане“ на самолета във въздуха, с което се обяснява разпръсването на части от фюзелажа на самолета на голямо разстояние“, каза шефът на ФСБ.

Той поясни, че са били изследвани личните вещи, багажа и части от самолета, който се разби в Египет на 31 октомври.

От своя страна Путин заяви, че Русия ще открие терористите в която и да е точка на света и ще ги накаже.

Русия не за пръв път става обект на "варварски терористични престъпления, най-често без никакви видими причини, външни или вътрешни, както бе с експлозията на гарата във Волгоград в края на 2013 г. Никого и нищо не сме забравили", заяви Владимир Путин.

„Убийството на нашите хора на Синайския полуостров е сред най-кървавите по брой жертви престъпления. И ние няма да избърсваме сълзите от нашите души и сърца. Това ще остане с нас завинаги. Но това няма да ни попречи да открием и накажем престъпниците“, заяви Путин.

Всички, които се опитат да окажат съдействие на терористите, трябва да знаят, че последиците от опитите за такова укривателство ще лежат изцяло на техните рамене, подчерта руският президент.

Путин възложи на руските спецслужби да се съсредоточат върху издирването на причастните към терористичния акт.

Самолетът А321 на руската авиокомпания Когалимавиа, който изпълняваше полет от Шарм ел Шейх за Санкт Петербург, катастрофира на 31 октомври около половин час след излитането. На борда на самолета имаше 217 пътници и 7 души екипаж. Никой не оцеля.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 49 "Руската армия е унищожила 3 магарета" Три магаре са били убити, а четвертият (ти) все още е жив! а Време, за да се промени музиката, човече! Ние сте много уморени от вашата глупост, наистина!
49
3
 
19
 
! Отговори
Някой преди 8 години
За всички *** .Наистина ли не разбирате, че има Страни, които предпочитат да проверят, да имат доказателства и ЧАК ТОГАВА О ВИЕ НЕРАЗУМНИ ***, да повдигат обвинения и да предприемат действия. Има техническо време, за което се правят проверки на химични елемнти и части от самолета ! Разбирам, че сте платени и че сте жалки, щом това е начина по който си изкарвате прехраната, но идиотизма Ви вече ме дразни и ще ви режа във всяка новина .
48
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименЗнаем, че руския реотан е класи зад албанския, така че има още време докато загреят бързовара!
47
2
 
11
 
! Отговори
Някой преди 8 години
До Анонимен 36 - Абе вие троловете не се спряхте, за онези видео-та и снимки на който се вижда - USA aid ли говориш, защото това не е Руска организация, ако наистина смятате, че наличието на автомати подобни на Калашников са доказателство за това, което твърдите, наистина не знам, защо някой ви плаща да коментирате, толкова сте жалки и глупави, че чак вече не е смешно !
46
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
трябваше английското разузнаване да им даде инфо за да разберат какво е станало
45
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
след един месец руската космическа въздушна армия е унищожила 3 магарета 2 камили и 1 пикап и няколко села с цивилни. половината самолети са аварирали и чакат ремонти и резервни части.ракетите от каспийско море паднаха в иран и в сирийската пустиня
44
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Целия свят се бори срещу ислямска държава включително САЩ и Русия и не могат да я унищожат.Нещо гнило има в тая работа което май само Москва и Вашингтон си го знаят.
43
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 10. "Много сте забавни"... Забавни ли ? Путин: "Никого и нищо не сме забравили"...Да, така е . Всеки враг на Русия получава това, което заслужава. Това е и винаги ще бъде.
42
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
известен е екипажа на руската ракетна установка,известна е войсковата част в която служат
41
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Категорично отказвам да приема фалшивата теза, че КГБ едва ли не не са знаели и не са могли да предотвратят случилото се!!! Със сигурност са знаели, но умишлено не са се намесили!Това се прави с цел да се оправдаят бъдещите варварски действия на режима в 'братска' Сирия.Интересно е също така по каква линия са братя сирийския и руски народ.. вероятно по православна!
40
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колко време им трябваше на тези *** да разберат истината, която цял свят им казваше от самото начало....В крайна сметка каквото сам си направиш никой друг не може да ти го направи. Свалиха малайзийския самолет, нека предадат виновниците за това жалко деяние, а след това да искат информация кой е свалил техния самолет.
39
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
русия първо трябва да предаде престъпниците свалили малайзийския самолет,да изплати обезщетения за 40-те загинали деца и другите пътници. ако не го направи,то тогава отговорността пада върху държавното ръководство на русия и рано или късно ще заемат килията на милошевич
38
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До До 36 от ЪНяма как да не е тяхно дело, все пак говорим за всемогъщото КГБ!!!Те всичко знаят, забравихте ли??? Всичко за Всички!!!Така че всичко и този път е ясно за обективния наблюдател.Промитите съветски мозъци са неспасяеми.
37
11
 
5
 
! Отговори
До 36 от Ъ преди 8 години
Аз не съм уверен, че руснаците са си свалили самолета, но е вероятна хипотеза. Но не мога да приема факта, че има хора, които въобще я отписват, само щото...да живее русия.
36
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До МорякаНе искаш руски самолети с прегрели двигатели да падат върху тебе?Едва ли ще е много опасно, най-много да се отрепериш от дъха на пияния руснак, който е 'заземил' машината.
35
2
 
5
 
! Отговори
маги преди 8 години
загинаха млади хора много млади..... пък Путин нека си говори ще разбере кой е ама друг път убитите са си убити............ безсилни сте пред всичко което се случва,,,,,,, бог да пази децата ни!
34
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ЪИ аз съм на мнение, че това е дело на самите руснаци!Не може ИД да са им най-големия клиент за закупуване на оръжие (което си личи по всички разпространени снимки на джихадистите), а те да водят война срещу тях!Показателно беше в началото на кампанията как руснаците не удряха ИД, а предимно изцяло сирийския народ, останал извън сферата на влияние на мъчителя Асад.Малкото удари по ИД вероятно са били по въоръжение закупено не от тях за да могат да продават още и да гушнат от омразните $
33
3
 
15
 
! Отговори
Моряка преди 8 години
На ход са Въздушно десантните войски на Русия ........жална им майката на ИД ,не ми се иска да съм на тяхно място .....
32
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А полетът от Амстердам над Украйна? Не е ли също терористичен акт, осъществен с помощта на Русия и с нейно оръжие и обучение? Всичко се връща *** жалкии! С вашите камъни по вашите глави!
31
9
 
4
 
! Отговори
Ъ преди 8 години
Само за справка. В чернобил, людете са затворени в домовете си, където акумулирането на радиация е най-силно. Евакуирани са, чак когато партията е сметнала за наложително, а не когато са препоръчвали учени и лекари. Повече справки да ви давам ли за това що е див руски комунизъм и що е той днес под формата на кгб дамска слива начело на държавата? ;)