Москва обяви: Катастрофата на самолета е терористичен акт!

Русия ще открие терористите във всяка точка на света
Обновена: 17 ное 2015 13:25 | 17 ное 2015 11:04, Елка Василева
152
Москва обяви: Катастрофата на самолета е терористичен акт!
Снимка: архив, Reuters

Причината за катастрофата на руския самолет А321 над Синайския полуостров е бил терористичен акт. Той е бил извършен със самоделно взривно устройство с мощност до 1 кг тротилов еквивалент. Това съобщи директорът на руската Федерална служба за сигурност /ФСБ/ Александър Бортников на съвещание при президента Владимир Путин. Това предаде ТАСС, като се позова на стенограма, публикувана на сайта на Кремъл.

„Може еднозначно да се каже, че това е терористичен акт“, каза Бортников. По думите му по отломките и вещите са открити следи от взривно вещество неруско производство.

Още по темата

„По оценка на нашите специалисти на борда на самолета по време на полета е сработило самоделно взривно устройство с мощност до 1 кг тротилов еквивалент, в резултат на което е станало „разпадане“ на самолета във въздуха, с което се обяснява разпръсването на части от фюзелажа на самолета на голямо разстояние“, каза шефът на ФСБ.

Той поясни, че са били изследвани личните вещи, багажа и части от самолета, който се разби в Египет на 31 октомври.

От своя страна Путин заяви, че Русия ще открие терористите в която и да е точка на света и ще ги накаже.

Русия не за пръв път става обект на "варварски терористични престъпления, най-често без никакви видими причини, външни или вътрешни, както бе с експлозията на гарата във Волгоград в края на 2013 г. Никого и нищо не сме забравили", заяви Владимир Путин.

„Убийството на нашите хора на Синайския полуостров е сред най-кървавите по брой жертви престъпления. И ние няма да избърсваме сълзите от нашите души и сърца. Това ще остане с нас завинаги. Но това няма да ни попречи да открием и накажем престъпниците“, заяви Путин.

Всички, които се опитат да окажат съдействие на терористите, трябва да знаят, че последиците от опитите за такова укривателство ще лежат изцяло на техните рамене, подчерта руският президент.

Путин възложи на руските спецслужби да се съсредоточат върху издирването на причастните към терористичния акт.

Самолетът А321 на руската авиокомпания Когалимавиа, който изпълняваше полет от Шарм ел Шейх за Санкт Петербург, катастрофира на 31 октомври около половин час след излитането. На борда на самолета имаше 217 пътници и 7 души екипаж. Никой не оцеля.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До НякойМного руска пропаганда четеш, опитай с друг източник на информация.С руското радио няма смисъл да се спори, постоянно си повтаря, че нищо му няма, а всички наоколо си мислят: на тия явно нещо им има.
69
3
 
0
 
! Отговори
ДРЪН, ДРЪН преди 8 години
ВОЙНИТЕ се печелят НЕ С ПАРИ, а с ЖЕЛАНИЕ ЗА ПОБЕДА. А платените с парите на ЦРУ и СОРОС агенти нещо не виждам голямо желание да умират за американско-еврейски пари. За разлика от ХИТЛЕР и НАПОЛЕОН - Чърчил и НАГЛО-САКСИТЕ винаги са искали друг да воюва с РУСИЯ вместо тях. Защо ли.... Много хитри А? Или страхливи ?
68
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Анонимният 47 изкърти всички мивки на форума! *** да му се поклонят! :)
67
1
 
2
 
! Отговори
Някой преди 8 години
До Анонимен 78 Викаш пари само трябват, айде обяснявай сладур, защо западната коалиция, която има пари и според теб това е достатъчно, не може да изрине даеш от повече от година и докато се води кампанията им даеш увеличават териториите, които заемат ?? Хайде сладур, чакам ? И след като не отговориш, обясни ми как след началото на руските бомбардировки, всички терористически организации отстъпват територии в Сирия ?
66
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До НякойРазследването продължи толкова дълго за да се отпусне парата в русия с прокарването на безбройни недоказуеми тези, за да може на местните комунклуси да им писне от темата и да я забравят - това е стара и добре отиграна схема, която напоследък е в пълна употреба. Нека само си спомним колко версии излязоха за сваления от руските терористи в Източна Украйна Боинг!
65
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ПОМНИМ само БОЯВсичко сме виждали и всичко знаем!Колкото до руските самолети те тепърва започват да падат. Въпрос на време е пороя да се увеличи в следствие на посредствената, както винаги руска политика. Интересно от къде черпиш тази увереност в руската победа? Войните се печелят с пари, а не с пропаганда и лъжи, помниш ли? За твое огромно съжаление в момента патроните ти са бедняци и скоро не се очертава да завъдят някой прогнил капиталистически долар.Готви се за разочарование и диета.
64
2
 
6
 
! Отговори
Някой преди 8 години
За всички *** .Наистина ли не разбирате, че има Страни, които предпочитат да проверят, да имат доказателства и ЧАК ТОГАВА О ВИЕ НЕРАЗУМНИ ***, да повдигат обвинения и да предприемат действия. Има техническо време, за което се правят проверки на химични елемнти и части от самолета ! Разбирам, че сте платени и че сте жалки, щом това е начина по който си изкарвате прехраната, но идиотизма Ви вече ме дразни и ще ви режа във всяка новина . ПОВТАРЯМ СЕ КАКТО И ВИЕ НЕЩАСТНИЦИ ;)
63
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нали отричаха. Хаха. Комуниста отрича до последно очевидното
62
1
 
11
 
! Отговори
ПОМНИМ само БОЯ преди 8 години
на нашите селяни над ФРЕНСКИТЕ КОМАНДОСИ-ТЕРОРИСТИ, обучавани ТАЙНО в ВЪЛГАРИЯ за подривна дейност срещу АСАД. Голям смях беше. Ами ако ги пипнат руския СПЕЦНАЗ. Няма да има време ФРАНСЕТО-ПОСЛАННИК да дотича да ги спасява. Та Оня спец, дето пише за прегрели двигатели на самолети. Ти бе младеж, виждал ли си военен реактивен самолет на по-близо от ТВ екрана... АЗ СЪМ...Самолети ПАДАТ и ще ПАДАТ, но по-важно е КОЙ ЩЕ ПОБЕДИ. Това ще е РУСИЯ. И надявам се и БЪЛГАРИЯ да е редом с нея
61
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До НАПОСЛЕДЪК ПАДАТСтига глупости, постоянно пристигат новини за прегрели двигатели на руски фронтовици, чиито пилоти биват залавяни от ИД в пустинята. руските самолети просто са непригодни за работа в подобна гореща и прашна обстановка, това все пак не е Украйна или Грузия. Последния път, когато на руснаците им се наложи да се справят с жега и прах беше в Афганистан и всички добре помним как ги биха овчарите с гегите и колко безславно си тръгнаха бити, разплакани и банкрутирали.
60
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
путин стои както зад ИД, така и зад въпросния атентат!Все пак нека не забравяме, че му трябва параван за продължаващата агресия спрямо Запада!!!На всички е ясно, че е готов на всичко само за да запази поста и живота си, защото едното без другото е невъзможно в 'демократична' русия. Никой няма право да му се сърди, пази си живота човека!!!
59
2
 
5
 
! Отговори
НАПОСЛЕДЪК ПАДАТ преди 8 години
само САУДИТСКИ самолети, МАДЕ ИН УСА. Йеменците потопиха вчера 5-я кораб на ВЕРНИТЕ КУЧЕТА на АМЕРИКА. Та за падащите руски самолети - да, имаше много такива в УКРАЙНА, свалени с "прашки" от опълченците. Та не е важно какъв е самолета, а кой го кара. Засега СУ-24, които са връстници и по стари от нашите МиГ-29 много успешно отнасят главите на "ДЕМОКРАТИЧНИТЕ" ГЛАВОРЕЗИ на САЩ
58
1
 
2
 
! Отговори
КРАВАРИТЕ преди 8 години
дето рият ОБОРА и им пада на главите ще си мислят, че МОСКВА им е пуснала СМЪРДЯЩИ бомби
57
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До СТРАХЪТ ОТ ВЪЗМЕЗДИЕруснаците ще бомбандират с падащи самолети ли?До сега 'високоточните' им оръжия се оказаха въздух под налягане, който избива повече цивилни, отколкото реални цели поразява. Спомняме си и ракетите им, които безславно цопват в близост до изстрелващите ги, причиняващи допълнителни жертви, само че от своите. Добре, че при съобщаване на 'успехите' въпросните жертви се прибавят към останалите жертви.Но това е стара традиция при руснаците - където минат трева не никне.
56
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Една балистична ракета в Рака би свършила работа.
55
4
 
14
 
! Отговори
СТРАХЪТ ОТ ВЪЗМЕЗДИЕ преди 8 години
е по-страшен от самото ОТМЪЩЕНИЕ. Затова за назидание на всички, дръзнали да се изправят срещу РУСИЯ ще има ПОКАЗНО ВЪЗМЕЗДИЕ. Това се отнася и за помагачите от БЪЛГАРИЯ, дето организираха тайни срещи в СОФИЯ на ДЖИХАДИСТИ и разни ПЛЕВЕЛИ и ТИКВИ, дето дават българско оръжие на БРАДАТИТЕ ГЛАВОРЕЗИ за парите на ЦРУ.
54
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименРазследването продължи толкова дълго за да се отпусне парата в русия с прокарването на безбройни недоказуеми тези, за да може на местните комунклуси да им писне от темата и да я забравят - това е стара и добре отиграна схема, която напоследък е в пълна употреба. Нека само си спомним колко версии излязоха за сваления от руските терористи в Източна Украйна Боинг! Освен това искаха да покажат и колко 'професионални' разследващи имат.. безкрайни дезинформации и лъжи.
53
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чета изключително прости, посредствени и елементарни коментари. Когато се разследва такъв случай, трябва да има съответните доказателства бе кауни. Много е лесно да се приказва, че това било терористичен акт ей така да се намираш на приказка. Това трябва да се заключи с 100 % точност, доказателства и аргументи. Не случайно разследването продължи, за да се докаже че е имало взрив на самоделно устройство.
52
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Щом го обявяват официално от кремъл значи нещо лъжат!Скоро не се е случвало да излиза нещо вярно от там, съвсем заслужено заеха мястото на лъжливото овчарче, на което всички се подиграват и подритват.Болшевиките никога не казват истината, защото могат да виреят само в атмосфера на лъжа и крайна демагогия.
51
0
 
2
 
! Отговори
Как се открива... преди 8 години
нещо, което е пред очите ти, което сам създаваш ???