Москва обяви: Катастрофата на самолета е терористичен акт!

Русия ще открие терористите във всяка точка на света
Обновена: 17 ное 2015 13:25 | 17 ное 2015 11:04, Елка Василева
152
Москва обяви: Катастрофата на самолета е терористичен акт!
Снимка: архив, Reuters

Причината за катастрофата на руския самолет А321 над Синайския полуостров е бил терористичен акт. Той е бил извършен със самоделно взривно устройство с мощност до 1 кг тротилов еквивалент. Това съобщи директорът на руската Федерална служба за сигурност /ФСБ/ Александър Бортников на съвещание при президента Владимир Путин. Това предаде ТАСС, като се позова на стенограма, публикувана на сайта на Кремъл.

„Може еднозначно да се каже, че това е терористичен акт“, каза Бортников. По думите му по отломките и вещите са открити следи от взривно вещество неруско производство.

Още по темата

„По оценка на нашите специалисти на борда на самолета по време на полета е сработило самоделно взривно устройство с мощност до 1 кг тротилов еквивалент, в резултат на което е станало „разпадане“ на самолета във въздуха, с което се обяснява разпръсването на части от фюзелажа на самолета на голямо разстояние“, каза шефът на ФСБ.

Той поясни, че са били изследвани личните вещи, багажа и части от самолета, който се разби в Египет на 31 октомври.

От своя страна Путин заяви, че Русия ще открие терористите в която и да е точка на света и ще ги накаже.

Русия не за пръв път става обект на "варварски терористични престъпления, най-често без никакви видими причини, външни или вътрешни, както бе с експлозията на гарата във Волгоград в края на 2013 г. Никого и нищо не сме забравили", заяви Владимир Путин.

„Убийството на нашите хора на Синайския полуостров е сред най-кървавите по брой жертви престъпления. И ние няма да избърсваме сълзите от нашите души и сърца. Това ще остане с нас завинаги. Но това няма да ни попречи да открием и накажем престъпниците“, заяви Путин.

Всички, които се опитат да окажат съдействие на терористите, трябва да знаят, че последиците от опитите за такова укривателство ще лежат изцяло на техните рамене, подчерта руският президент.

Путин възложи на руските спецслужби да се съсредоточат върху издирването на причастните към терористичния акт.

Самолетът А321 на руската авиокомпания Когалимавиа, който изпълняваше полет от Шарм ел Шейх за Санкт Петербург, катастрофира на 31 октомври около половин час след излитането. На борда на самолета имаше 217 пътници и 7 души екипаж. Никой не оцеля.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най-сетне признаха очевидното!
29
7
 
18
 
! Отговори
Онуфрий Великолепни преди 8 години
Русофобите нещо взехте да ставате все по-неадекватни с коментарите си...
28
23
 
6
 
! Отговори
Ъ преди 8 години
Абсолютно вероятно звучи и самолета да си е свален от руснаците. Те обичат си правят такива интрижки. А с десетилетия доказаха, че им е все тая за човешкия живот. То не бяха облъчвания на хора, експерименти с каторжници и полит затворници...
27
1
 
1
 
! Отговори
ЛИБОВ ФРЕНСКА преди 8 години
И СЯ КО ПРАИМИ?
26
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонименруските самолети не ги ли правят в русия? Иначе ако ги правеха в Европа щяха да са Европейски, а не руски?Все пак руските технологии за самолетостроени са от най-върховите и няма никаква причина да внасят ***, нали все пак са си самодостатъчни?!! или май не са?!!
25
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В търсенето на терористите Путин трябва да започне от Донбас, да мине през Чечения и накрая да се спре в Дамаск !
24
19
 
4
 
! Отговори
Ъ преди 8 години
До 23. Прав си, руснаците никога няма да прузнаят, че свалиха пътнически самолет. Но не е нужно да го правят, всички нормалби хора знаят какво точно направиха...
23
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
5 години не могат да се справят с едни бълхливи джихадисти в Сирия.Егати и супер силите.
22
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руснаците обявиха че самолетът им е взривен. Кога украинците ще си признаят, че свалиха малайзийския боинг по погрешка с този на Аерофлот. Който е минал само минута по-рано от това място, само че пътувайки на север.
21
3
 
3
 
! Отговори
Ъ преди 8 години
Смеете се на боко, то сливич по-зле. По таливизията раздава присъди...сички му докладват и той, айде от мен да мине смачкайте ги. Мале, смех! Бабите се подмокрят, а неориентираните хормонално тийнове си го правят на кокалче...бедни ми русофили. Учете и работете. Сливич няма да ви кихне кинти, щот сте преданни. Свърши това и за добро...
20
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички удряйте ислямските джихадисти докато и последният от тях се пресели с писъци в ада, където ще горят във вечния огън!
19
26
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименСпомням си как руските терористи в Източна Украйна се снимаха с отломките от Боинга, на фона на разпилени детски дрешки и играчки! Ясно е кой се радва на чуждото нещастие и дори го демонстрира и парадира с него! Въпрос на ценности в Руския Свят изглежда! Добре, че поне този път сме от правилната страна на бодливата тел!!!
18
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
#PrayforRussia
17
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И ние няма да избърсваме сълзите от нашите души и сърца. Това ще остане с нас завинаги. Но това няма да ни попречи да открием и накажем престъпниците, заяви Путин. >>>>Няма как да го каже по-точно Путин! И тъга за загиналите и ярост срещу терористите. И Аллах да им е на помощ, на организаторите от Саудитска арабия и Катар.
16
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Je suis Paris!
15
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонименщо, ти кефиш ли се на сваления самолет?
14
3
 
3
 
! Отговори
Пешко преди 8 години
До Анонимен 10,"форумния ***" е много добро попадение :)))
13
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На времето поради грешка на диспечер се разби руски самолет с деца над Германия. Тогава диспечера само го уволниха. Бащата на едно от загиналите русначета го намери и го закла като прасе.
12
28
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нали не беше терористичен акт, а техническа неизправност?Ние си мислехме, че руските самальоти са най-надеждните самальоти пък то какво излезе??Не е гаранция, че атентата е дело на ИД - може да са били руските спец служби за да осигурят параван и оправдание за по-нататъшни действия на *** в Сирия. Все пак всички си спомнят за атентатите в москва, точно преди започването на войната в Чечения. Събитието дойде точно на време за да даде мотив отново на путин да започне война.
11
4
 
29
 
! Отговори
! преди 8 години
То точно на американците вярвай.....те са най-честната нация и никога не са лъгали що се отнася за бомби, химически оръжия, тайни операции и т.н....