Ердоган се закани: Турция ще отвърне решително на атентата

Броят на жертвите достигна 28
Обновена: 18 фев 2016 08:05 | 18 фев 2016 07:19, Красимир Ангелов
237
Ердоган се закани: Турция ще отвърне решително на атентата
Снимка: БТА

Турция ще отвърне решително на атентата с кола бомба срещу армейски автобуси в центъра на Анкара, обяви президентът на страната Реджеп Тайип Ердоган.

Още по темата
При атентата в сряда вечер загинаха най-малко 28 души и над 60 бяха ранени, припомня Франс прес.

"Нека да се знае, че Турция няма да се поколебае във всеки момент, навсякъде и при всеки повод да използва правото си на законна отбрана", гласи декларация, публикувана от пресслужбата на президентството.

"Ще продължим все по-решително да се борим срещу пионките, които извършват подобни нападения и не познават морал и хуманни граници, както и срещу силите, стоящи зад тях", с казва в декларацията, цитирана от Ройтерс.

Повечето убити и ранени в атентата са турски военни, включително офицери, отбелязва ТАСС.

Същевременно германският канцлер Ангела Меркел остро осъди вчерашния атентат в турската столица Анкара, в който загинаха 28 души и над 60 бяха ранени, предаде Асошиейтед прес.

"Заявявам пред турския народ: ние като германци споделяме вашата мъка. В битката срещу извършителите на тези нечовешки деяния ние сме на страната на Турция", гласи декларация на германската канцлерка, която е потресена от нападението в Анкара. Тя добавя, че в мислите си е със семействата на жертвите и ранените, посочва АП.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг също осъди остро терористичното нападение в Анкара. Той заяви в декларация, че няма оправдание за подобни ужасяващи деяния и че съюзниците от НАТО са рамо до рамо в борбата срещу тероризма. Столтенберг поднесе най-дълбоки съболезнования на семействата на убитите и на турския народ.

Съединените щати остро осъждат терористичната атака срещу турски военни и цивилни днес в Анкара, заяви във Вашингтон говорителят на Държавния департамент Марк Тонър. "Изказваме съболезнования на семействата на загиналите и пожелаваме бързо възстановяване на ранените. Потвърждаваме здравото си партньорство с Турция, наш съюзник в НАТО, в борбата с терористичните заплахи", каза Тонър, цитиран от Франс прес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още по темата: Турцияатентат
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Значи когато читаците бомбардират кюрди в Сирия и трепят кюрди в собствената си страна, това е "законна самоотбрана", а когато техните военни бъдат нападнати - това са "ужасяващи деяния"... Западът просто не е в състояние да прикрие своето двуличие!! Толкова ги е страх побърканият читак Ердоган "да не пусне бежанците" (като че ги е спирал!), че Меркелчето ще се скъса от бързане да изказва съболезнования и подкрепа.
61
0
 
2
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 8 години
до 155 Да логично е точно това да направи ! Само ,че не смяташ ли ,че е малко късно а и дали ще му стиска на феса ! Нали до вчера той стоеше срещу световната коалиция която воюва срещу Джихадистите , като яростно ги защитаваше ,бранеше ,снабдяваше с оръжие и търгуваше с тях ! Цял свят би приветствал обръщането в Турската политика и присъединяването на Турция към анти джихадисткия фронт ! Нали за това Турчина е объркан и не знае какво да прави !
60
2
 
2
 
! Отговори
Георги преди 8 години
До shopp, Ти ще изкараш Путин като Христос бре! Като му свалят едно самолетче да прати друго , да свалят и него. Я се събуди бре, виж какво направи "цивлизования" в Украйна. В Сирия чий точно го дири? Колко народ избиха вече подопечните му? Тук гледам го наричат ***. Да ти кажа , според мен го подценяват, повече действа в стил Сталин. Хитлер е искал "жизнено пространство" , комунизма искаше " да победи в целия свят" . Колко марионетни правителства поддържаше Москва?
59
0
 
2
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 8 години
до 146Гошо ,тебе комай главата не те слуша много много !Тук за какво се говори ,ти какви ги пишеш ?!?! Какви фили ,какви фоби ?!? Става въпрос ,че фесът е объркан и не знае какво да прави ! Джихадистите ,който яростно подкрепя и подържа му спретнаха атентат за благодарност ! Джихадистите с които цял свят воюва ,само фесът подкрепя и подържа ! Сега да го видиме какво ще прави ?! Не е ли малко късно да се отметне и да почне да подържа анти джихадистката коалиция ?!
58
3
 
1
 
! Отговори
Георги преди 8 години
До shop, Ми за фашистка Турция говоря. Русия открай време си е комунистическа , което е далеч по лошо и опасно. Не знам как ме сложи при русофилите. За мен деленето на фили и фоби е загубена работа. Не знам защо според теб, човек който не харесва режима на Ердоган , задължително трябва да харесва режима на Путин.
57
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Цял свят мрази турските управляващи и турската външна политика. Всеки им го каза. Но шепа форумни тъ.па.ци не могат да го осмислят и продължават да бълват помия. Защо тази безгранична наглост, бе колеги? Отговорете защо?
56
0
 
3
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 8 години
До 136 Така излиза, но само на думи иначе е точно обратното ! Той феса затова се пообърка и затрудни ! Които каквото си надроби това и ще сърба ! Късно е да се обръща срещу Джихадистите! Твърде много е обвързан с тях ! Затова е и бесен !
55
1
 
2
 
! Отговори
Георги преди 8 години
Да погледнем версиите за "отговорните другари": 1 Кюрдите отвръщат на удара. Тук въпроса е дали руснаците са ударили 1 рамо. Припомняйки си автобиографичната книга на Виктор Суворов като агент на ГРУ, отговора намирисва на ДА. 2. Ердоган се е сетил за някои западни цивилизационни похвати като кулите близнаци, подпалването на райхстага, пърл харбър и т.н. Тук имам една забележка. Ако Ердоган стоеше зад " атентата" трябваше да убие цивилни за по голям ефект.Ердоган в този случай май е невинен.
54
0
 
6
 
! Отговори
дедо Мано преди 8 години
Цялата шайка *** заявяват че са на страната на Турция и застават зад нея. Обаче къде са те когато Турция влиза в суверенни държави без разрешение на законното правителство? Къде са същите тези *** когато Турция избива кюрдите? Къде са когато Турция на ЕрДоганчо финансира обучава и въоръжава ИДИЛ? Къде са бе? Колкото до така наречения атентат що ли намирисва на активно мероприятие на МИТ? Турция на ЕрДоганчо умира въпрос на време. Дано турците се осъзнаят и успеят да спасят някаква Турция.
53
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сваляш руски самолети в чужда държава, руски спецгрупи убиват военни лица в твоята. Елементарно, Шопсън.
52
0
 
6
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 8 години
До 126Нещо си се объркал приятел !В случая не Кюрдите а Джихадистите са организирали атентата V За това турския фес е смутен и объркан ! Излиза вярна нашата поговорка " Храни куче да те лае " !
51
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Шопе, в Турция въоръжени кюрди няма.
50
1
 
20
 
! Отговори
Георги преди 8 години
Въпреки крокодилските сълзи на целия "цивилизован" свят, тук не става дума за тероризъм. Въпреки, че няма общоприета дефиниция, тероризмът е свързан основно с атаки към цивилни обекти. В случая една държава се меси (с военна сила) във вътрешните дела друга във вреда на група (малцинство, етнос...все тая) хора борейки се за независимост. В резултат потърпевшите отвръщат , атакувайки ВОЕННИ. Това му се вика партизанска война.
49
0
 
19
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 8 години
Тъпия фес не може да разбере какво става !?! Тои единствен защитава Джихадистите, снабдява ги с оръжие и обстрелва воюващите с тях Кюрди . За благодарност Джихадистите му спретват атентат . Кого ще подкрепи сега Кюрдите които воюват с Джихадистите или Джихадистите от които синът му печели ?!?! Фес аи сега да те видиме ! Ти си на ход !
48
0
 
6
 
! Отговори
opps преди 8 години
До До opps И по смръднята ще те намерим когато трябва
47
1
 
7
 
! Отговори
аз преди 8 години
абе тоя още ли го търпят
46
1
 
22
 
! Отговори
sttekata преди 8 години
Турция само го е организирала атентата, за да си изгради лоби за атаките в Сирия! Очаквам да нахлуе в Сирия с обяснение , че е заради атентатите и защита на независимостта си!Турция е нагла и иска да диктува в района. Това са фанатици в костюми!
45
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
""Селян"и кое предпочитате:1.Да работите и изнасяте своите стоки за необятния руски пазар и така да печелите вие и България?2.Да седите на 250-400 Евро заплата,като внасяте и купувате предимно турски ***,превръщайки България в пазар за турските стоки и да давате държавните си поръчки за милиарди евро на турски фирми от което печели само ислямска турция?3.Да внасяте турски ваксини забранени от ЕС,САЩ,Канада,Япония и да давате пръстови отпечатъци при лекаря си на турски скенери като ***?"
44
0
 
7
 
! Отговори
999 преди 8 години
АА НА ТОЗ КАКВА ЛИЧНА КАРТА ЩЕ МУ ПОДХВЪРЛЯТ...КАКВА НАРОДНОСТ.??РАЗПОЛАГАТ ЛИ С ПОДХОДЯЩАТА?
43
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дано този да си удържи на думата "ползва правото си на законна отбрана", че до сега само нападаха съседните страни, а дано ама надали...