Охраната на Батаклан не е била замесена в атаките

Фронтменът на "Eagles of Death Metal" се извини за подозренията си
12 мар 2016 10:56, Петя Славова
3
Охраната на Батаклан не е била замесена в атаките
Снимка: архив, Reuters

Фронтменът на американската рок банда"Eagles of Death Metal" Джеси Хюз се извини за подозренията си, че охраната в Батаклан е била замесена в атаката в концертната зала в Париж по време на концерт на неговата група - най-смъртоносното от терористичните нападения във френската столица през ноември, предаде Франс прес.

"Моля за извинение, смирено, френския народ, персонала и охраната на Батаклан, моите фенове, семейство, приятели и всеки човек, наранен или обиден от абсурдните обвинения, които отправих", каза Хюз, вокалист и китарист на групата, в комюнике, цитирано от БТА.

Той подчерта, че неговите инсинуации, "че някой, свързан с Батаклан, е изиграл роля в събитията от 13 ноември, са неоснователни". "Поемам цялата отговорност", обяви Хюз.

В интервю за американската телевизия Фокс бизнес, разпространено в сряда, фронтменът на "Eagles of Death Metal" предположи, че терористичната атака в Батаклан е била подготвена отвътре.

90 души бяха убити от трима джихадисти от групировката "Ислямска държава" в концертната зала по време на концерт на бандата на Хюз. Общо 130 човека загинаха и 350 бяха ранени при поредицата атаки в Париж, извършени от ИД на 13 ноември вечерта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: ПарижИДБатаклан
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вразумили са го
1
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз прочетох-''Охраната от Батак''