Медведев с вила на 80 дка – 3 пъти колкото Кремъл!

Построена е от благотворителен фонд, твърди руски опозицонер
Обновена: 16 сеп 2016 20:18 | 16 сеп 2016 19:47, Елка Василева
156
Медведев с вила на 80 дка – 3 пъти колкото Кремъл!
Дмитрий Медведев. Снимка: архив, Reuters

Фондът на руския опозиционер Алексей Навални разкри, че премиерът Дмитрий Медведев има вила, разположена върху територия три пъти колкото Кремъл и 30 пъти колкото Червения площад, предаде БНР.

Шестметрова ограда прикрива вилата на Дмитрий Медведев в Ивановска област, в Подмосковието. Тя е разположена върху почти 80 декара земя в град Пльос. Според Фонда за борба с корупцията имотът е построен със средства от благотворителния фонд "Дар".

Още по темата

От неправителствената организация съобщиха, че тя е уредена по принципа на вилата на президента Владимир Путин край черноморския курорт Геленджик и в нея има площадки за кацане на хеликоптери, подземни и ски съоръжения, кули и хотел. От Фонда на Навални искат отговори на въпросите – колко струва вилата, с какви пари е платена и защо се крие.

Прессекретарят на премиера Дмитрий Медведев Наталия Тимакова коментира разкритието, признавайки, че мястото е посещавано от премиера на Русия, но отрече това да е негова вила или някой от семейство му да я притежава или наема.

Тя обясни, че Федералната служба за охрана избира местата, където ще отседне премиерът, когато е на работни посещения, и че охраната ѝ се осигурява от нейните служители.

Преди месец Медведев направи непремерено изказване по отношение на заплатите на учителите, като ги посъветва да работят допълнително или да преминат в бизнеса. Това предизвика сериозна негативна обществена реакция и стартира подписка за отстраняването му от власт.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега братя Ротенберг са "Кралете на Госзаказ", по удивителен начин побеждават на всички тлъсти държавни търгове и винаги печелят бюджетните пари за строителство на пътища, мостове, метро и т. н.
52
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Братя Ротенберг - добри приятели на Владимир Путин.Две огледални имения по 7000 кв.м застроена площ всяко.Аркадий и Борис Ротенберг са завършили физкултурен институт. Те не ка създали нищо, не са измислили нищо ново. Те не са дали на света айфони, социални мрежи или успешни инвестиционни проекти. Те са приятели на Владимир Путин и когато той дойде на власт, станаха посредници в продажбата на тръби за "Газпром". С това заработиха и първите си милиарди.
51
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 64Държавните дългове с вкл. и дълговете на държавните предприятия са около 6.6 млрд което представлява 14.5 % от БВП. Доволен ?
50
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Шувалов е ключов съюзник на Владимир Путин и е собственик на разкошно имение в Уестминстър", добре де защо англичаните взимат РУСКА ПАРА ???? НАЛИ ТАЗИ ПАРА Е ЛОША ???
49
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като го гледате тоя ***, смятайте плешивия гало.ш какво притежава. Медведев с вила 800 декара, Шуткин с 80000 и яхта за 700 000 евра. Ама те не били техни, както цвилят феновете им, а на благотворителни начинания са купени. А що не индексират заплатите на учителите и пенсиите на старжите- благотворително, ами се подиграват с тях? Тия руски сливундери са по-долни и от нашите, и по- алчни.
48
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В руската преса има доста сравнения (с включен снимков материал) между имотите на милиардерите на запад и тези на руските държавни чиновници и приятели на Путин.Е, приятелите на Путин според тези материали са поне мултимилиардери.Да не споменаваме пък за Кооператив "Сосны" на чиновниците от президентската администрация.
47
1
 
0
 
! Отговори
Победа! преди 7 години
Саааамо Радев! Та та та, та та та! Саааамо Радев! Та та та, та та та!
46
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Крим бе откраднат от украинските хазари, 80% бяха на Коломоски. Кой го открадна? Руските хазари го откраднаха. Кой плати масрафа? Близо 100 хиляди руски и украински славяни- руси и малоруси, мир на праха им!
45
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руската хакерска група е публикувала трета част на разкритията си за употрвбата на допинг и наркотици. Имало и американски плувци, както и състезатели на Великобритания, Дания, Австралия.Дано накарат всички назобани, публично да върнат медалите си на специална церемония.
44
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимене и ?
43
5
 
2
 
! Отговори
Шоп преди 7 години
Цървулите гледат у паницата на Медведев .....
42
1
 
5
 
! Отговори
ФАКТ ! преди 7 години
В заключение, вземането на подкупи от руски чиновници се оценява на общо 20 милиарда паунда годишно, но Русия отказва да ратифицира 20-тия член от Конвенцията на ООН против корупцията.
41
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На името на Шувалов се водят още замък в Австрия (чрез компания в която е съсобственик със съпругата си) и Ролс ройс за 40 милиона рубли, предаде InoPressa.ru. В. Таймс отбелязва също, че за 2015 година Шувалов е декларирал доход от 58 милиона рубли, основно от търговска дейност. Официално, заплатата му като първи вицепремиер е около 10 милиона рубли.
40
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В британския в. Таймс беше публикуван авторски материал по повод неотдавнашното изявление на първия вицепремиер на Руската федерация Игор Шувалов за това, че му се вижда забавно бедни хората в родината му да живеят в миниатюрни жилища от по 20 квадратни метра.Авторът на публикацията Марк Бенет, който е кореспондент в Русия, изтъква, че Шувалов е ключов съюзник на Владимир Путин и е собственик на разкошно имение в Уестминстър. Освен това, Шувалов се оказва и собственик на апартамент в Лондон
39
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 48Питай червените *** съдии.
38
4
 
4
 
! Отговори
Б.М. преди 7 години
Ужаааассс! Бързо всички да напишем по най-малко 3 (три) язвителни коментара относно Медведев, Путин, путинизма, кремълската агресия, азиатската заплаха, фалшивата водка, матрьошките, Маша Шарапова, Маша и Медвед....
37
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ицо е най- простият от всички български футболисти. Задминава Ризов и Фънки със светлинни години.
36
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Направете справка и сменете заглавието. Става дума не за ДЕКАРИ а за ХЕКТАРИ,което е десет пъти повече.
35
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма нито един американски президент който да е влязъл бедняк и да е излязал милиардер от властта. За разлика от Русия. Там пък няма един богат да е влязъл.
34
3
 
5
 
! Отговори
До 38 преди 7 години
"А ся вижте семейство Буш колко има. И там са политици!"Хахаха, на семейство Буш им отива! Те ПРОПОВЯДВАТ капитализъм! Но на тия, които проповядват анти-капитализъм и популизъм, на тях не им отива!