Медведев с вила на 80 дка – 3 пъти колкото Кремъл!

Построена е от благотворителен фонд, твърди руски опозицонер
Обновена: 16 сеп 2016 20:18 | 16 сеп 2016 19:47, Елка Василева
156
Медведев с вила на 80 дка – 3 пъти колкото Кремъл!
Дмитрий Медведев. Снимка: архив, Reuters

Фондът на руския опозиционер Алексей Навални разкри, че премиерът Дмитрий Медведев има вила, разположена върху територия три пъти колкото Кремъл и 30 пъти колкото Червения площад, предаде БНР.

Шестметрова ограда прикрива вилата на Дмитрий Медведев в Ивановска област, в Подмосковието. Тя е разположена върху почти 80 декара земя в град Пльос. Според Фонда за борба с корупцията имотът е построен със средства от благотворителния фонд "Дар".

Още по темата

От неправителствената организация съобщиха, че тя е уредена по принципа на вилата на президента Владимир Путин край черноморския курорт Геленджик и в нея има площадки за кацане на хеликоптери, подземни и ски съоръжения, кули и хотел. От Фонда на Навални искат отговори на въпросите – колко струва вилата, с какви пари е платена и защо се крие.

Прессекретарят на премиера Дмитрий Медведев Наталия Тимакова коментира разкритието, признавайки, че мястото е посещавано от премиера на Русия, но отрече това да е негова вила или някой от семейство му да я притежава или наема.

Тя обясни, че Федералната служба за охрана избира местата, където ще отседне премиерът, когато е на работни посещения, и че охраната ѝ се осигурява от нейните служители.

Преди месец Медведев направи непремерено изказване по отношение на заплатите на учителите, като ги посъветва да работят допълнително или да преминат в бизнеса. Това предизвика сериозна негативна обществена реакция и стартира подписка за отстраняването му от власт.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путин "Челист", а Медведев на какво свири !!!?
92
10
 
8
 
! Отговори
Да живее Русия! преди 7 години
Слава на Путин!
91
3
 
8
 
! Отговори
Гайтанджиев преди 7 години
Рушкофилчета, не се чудете че вземате ниски заплати, с размишленията които имате не показвате висока интелигентност , а това е предпоставка за ниско заплащане.
90
0
 
6
 
! Отговори
Бразилейро преди 7 години
Работата на Медведев, е да си живее и държи като олигарх, докато Путин се занимава с държавните дела. Медведа е просто един хитър фигурант.
89
3
 
7
 
! Отговори
Факт е преди 7 години
че колкото е по-бедна една страна толкова повече се разполагат нейните управници. България, Македония , Русия са все пример за това. Докато в така омразния запад политиците живеят като обикновени хора.
88
8
 
11
 
! Отговори
Иван преди 7 години
Обслужващите медии и журналисти пишат единствено негативи за властта в Русия. Как не написаха веднъж нещо позитивно. Не вярвам, че в Русия всичко е много лошо. Напротив справят се много добре с всякакви санкции и медийни кампании срещу тях, това ме кара да уважавам възможностите на руския народ и държава.
87
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така и не разбрах - Навални наваля идеята, че вилата е лична собственост на Медведев, а от видеото става ясно, че не е - заприходена на някакъв държавен фонд от благодарни олигарси, т.е. , тя е държавна собственост, която се ползва и от коментирания мечо...Има ли някой представа защо г-н Навални толкова наваля накъмто мечешката собственост?
86
2
 
11
 
! Отговори
всички гледни точки преди 7 години
До анонимен 99,Много ясно, те журналистите винаги търсят сензация! От статията излиза, че площта на Кремъл е 27декара! Някъде им липсват нулите, някъде ги сложили в повече, като например за сравнението с Червения площад! Карай- важното е новината да е сензационна!
85
4
 
5
 
! Отговори
Димитри Медведев преди 7 години
Еми то за това по неговите думи цитирам "пари за пенсии няма" те тези вили пари струват другари пенсионери
84
0
 
0
 
! Отговори
WC преди 7 години
DO GANIO ISTANBULSKI....DA MI PRODUHASH DRATIA SHNORHEL CHE GLATNAH VODA SLED TVOITE RAZMISLI i TALKOVANIA
83
3
 
7
 
! Отговори
17029 преди 7 години
80дка само! Това е нищо в сревнение с българите, собственици на цели села.
82
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
....и после викат ....ЦАРЯ ИМ БИЛ ВИНОВЕНИ ЗАТОВА ДИГАЛИ РЕВОЛЮЦИЯТА ПРЕЗ 1917г.!!ХАК ДА ВИ Е..... ТОГАВА --ЦАРЯ.....СЕГА "СЕКРЕТАРЯ"!!!!
81
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До *** БулгаристанскиХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХААААААА................
80
4
 
9
 
! Отговори
Ганьо Булгаристански преди 7 години
Мене Русия, Путин и Медведев не ме интересуват.България е от много време член на ЕС и НАТО - ние сме западноевропейци и атлантици.Нашите политици преди да вземат каквото и да е решение ходят за консултации в посолствата на САЩ, Германия, Франция, Великобритания, Турция но никога в посолството на Русия.В България цари ред, спокойствие и ние сме доволни.Забравили сме за Русия и не се сещаме дори за нея защто сме добре и живеем в благоденствие.Имаме евромигранти, с които живеем като братя.
79
0
 
3
 
! Отговори
WC преди 7 години
MAI TYK IMA MNOGO NEPOZNAVACHI NA OGROMNATA RUSKA TERITORIA.....BI MOGAL DA ZAMENI IMOTA ZA KAMCHATKA AKO POGELAE.....VAV BG NALI TAKA ZAMENIATE.....SAMO CHE ZAMENKITE SA PATEND NA VASHLIVI balgari
78
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 996 метрова ограда около 80 декара според теб колко струва ?
77
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
80 декара някъде в тайгата струват колкото една гарсониера в Москва, ама на кой му дреме, важното е да има какво да пропагандират "журналистите" :))))
76
1
 
7
 
! Отговори
Путкин преди 7 години
"Но защо имате нужда от коли, щом нямате пътища? Защо просто не вървите пеша?"
75
5
 
4
 
! Отговори
Омир преди 7 години
на времето питах един руснак къде живее той ми отговори живея близо до Москва в едно малко градче...колко близо на 400км....колко е населението на градчето 1000 000 души...такива ми ти работи...така ми каза със самолета стигам до Москва за 40 мин.
74
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До байхуй660 евро е близо 50к в рубли. Руски учител пита наскоро за заплатите им .. били 15к рубли на месец. Е силоваците вземат 50к, да.. Корумпиран режим се държи на силоваците... армията. Но пък останалите духат супата.