Русия с отговор към САЩ в Полша: Още ракети в Калининград!

Вашингтон увеличавали войските си незаконно, твърди Кремъл
13 окт 2017 11:09,
227
Русия с отговор към САЩ в Полша: Още ракети в Калининград!
Снимка: Reuters, архив

Русия може да отвърне на дислоцирането на бронетанкова дивизия на САЩ в Полша с разполагане на допълнителни тактически ракети "Искандер" в Калининградска област. Това заяви председателят на комисията за отбрана в руския парламент и бивш командващ руските въздушно-десантни войски Владимир Шаманов, цитиран от ТАСС и Ройтерс.

Русия обвинява САЩ в незаконно увеличаване на войските си в Полша и балтийските страни. Според Москва разполагането на цяла американска бронетанкова дивизия в Полша е в нарушение на договора между Русия и НАТО, припомня Ройтерс.

"Това създава предпоставки, които могат да им позволят да формират плацдарм. Ние, разбира се, няма да гледаме на това през пръсти, а ще предприемем ответни мерки", заяви Шаманов.

Той потвърди, че сред тези мерки може да е разполагането на допълнителни войскови части в западно направление. "Не само части и подразделения, а и средства за поразяване - например увеличаване на комплексите "Искандер", включително в Калининград", заяви той.

"Ставащото се извършва без наше съгласие, което е категорично забранено от международните договорености", заяви шефът на руската парламентарна комисия за отбрана.  

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
3
 
42
 
! Отговори
РУСНАЦИТЕ преди 6 години
като са толкова бедни как така нашето море е пълно с тях. Не ги мисли тях КАЛЕКО, а си гледай съдрания З.адник
22
5
 
51
 
! Отговори
Факт преди 6 години
И накрая какво става-Полша д*ха супата заради американските си господари!Щото тия Искандери са заредени с ядрени глави и покриват 2/3 от Полша.Познайте какво става,ако от нейна територия бъдат изстреляни ракети към Русия!То дори ако Искандерите бъдат взривени на място(в Калининград),пак Полша дава фира...Истината е,че САЩ искат да унищожат Русия,като цената да е ликвидирането на цяла Източна Европа-нещо съвсем приемливо за тях.
21
0
 
20
 
! Отговори
до 18 преди 6 години
Ми като са бедни как да видят? Ти не се подвеждай по холивудските измишльотини!
20
46
 
11
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 6 години
То хубаво още ракети, но в Полша и САЩ освен ракети имат и действащи икономики, а в раССията като свърши водката и сельодката ще трябва да го карат на производни на нефтопродуктите си, кавито са антифриза и препарата за вана ... !!!
19
1
 
26
 
! Отговори
ДО СССР преди 6 години
Верваш ли си.Или още спиш.И като се събудиш,краката ти отвити,а *** ти шорти напишкани.
18
50
 
10
 
! Отговори
СССР преди 6 години
Кьонигсберг (Калининград) е изконна немска територия, скоро пак ще бъде.
17
6
 
50
 
! Отговори
рускиня До srey преди 6 години
"..няма по-т.ъ.п.о нищожество от дребния плешив полуръст в мАсква"--------------------------------------------------------------------------------Има,има. И това си ти. Едно нищожество, независимо (демек нищо не зависи от тебе).А относно обесванено, много добре спомняме похвати на твои господари - първо бесят ,след което Opps q it's not my fault. Говедари ,непознаващи нито международни закони, нито спазващи споразумения. Намерихте ли вече оръжията на Садам Хюсейн? Нали за това го обесихте
16
8
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поляците винаги са били пруститутките на Европа и поради тази причина винаги са отнасяли бой и е.ън от кого ли не.Та и сега няма да е по-различно.
15
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до 8Колко от тези банкноти са в обръщение?Я питай някой американец виждал ли е такава банкнота.
14
5
 
48
 
! Отговори
до srey преди 6 години
До собствените си граници руснаците могат да струпват каквито си войски искат! Разбрали бе, гейче?
13
6
 
69
 
! Отговори
@ преди 6 години
"Ами след агресията в Крим, тъй ще е!"----------------------------------------------ха-ха... Каква агресия бе драги? САЩ извозиха Русия с майдана в Украйна и де факто взимане властта на ръчно управление от Вашингтон. Русия им го върна като си взе обратно Крим, създаде Донецка и Луганска републики (или каквото там са). САЩ се усмихваха ехидно като си представяха как гонят Руския Черноморски Флот от Крим. Русия им завря усмивката там където слънце не грее.Глобални интереси и политика.
12
7
 
21
 
! Отговори
до 8 преди 6 години
Е, и? САЩ имат банкноти от 10 000 и 100 000 $, валидно платежно средство и до днес? Нещо да кажеш?
11
56
 
11
 
! Отговори
srey преди 6 години
Няма по-т.ъ.п.о нищожество от дребния плешив полуръст в мАсква! Явно комплекса в следствие на "синдрома на малката б.у.б.а" влияе на менталното му състояние всекидневно! Руските шве.стери нападнаха вероломно братския си народ-украинците, ежедневно нарушават границата им, струпаха над 100 хил. войска на западната си граница, над 5000 танка, артилерия, ГРАД-ове, самолети и въпреки това се правят на 'таковани", на които не са им платили!Раша ще се оправи, кога го обесят тоя клоун Жужи!
10
7
 
61
 
! Отговори
Пенчо преди 6 години
Не я мислете Полша, мислете себе си навсякъде където има кравари към тези държави има насочени ракети ако Путин натисне кoпчето Искандерите и Тополите ще превърнат Европа във един горящ вулкан. БГ и Русия имат излаз на Черно море и си излизат янките защо се мъкнат тука да си седят в Атлантическия океан тука нямат работа освен с търговски цели.
9
21
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
това не са ли натовски войски ? защо сач
8
45
 
12
 
! Отговори
Ха ха преди 6 години
Днес бяха представени новите банкноти от 200 и 2000 рубли.Честито!Скоро и от 20 000 рубли банкнота ще има.
7
66
 
15
 
! Отговори
Пацu преди 6 години
"Русия обвинява САЩ, че увеличили войниците в Полша"...Ами след агресията в Крим, тъй ще е!***...
6
26
 
13
 
! Отговори
jimmy преди 6 години
Време е за плацдарм на Фашингтон:)))
5
3
 
46
 
! Отговори
Как преди 6 години
беше, нещо от сорта на всяко действие, съответства равно по големина и противоположно по посока противодействие?
4
53
 
13
 
! Отговори
Предложение преди 6 години
Няма да им стигнат парите, за да се ежат и въоръжават срещу НАТО. По-разумно е да пускат Крим и да почнат да се оправят нещата. Те руснаците вече го разбират ясно това. Само трябва да го измислят как да стане, че Путин да не се компроментира много във вътрешен план преди изборите.