КНДР потвърди изпитание на междуконтинентална балистична ракета

Готви решителен отговор на военни учения на Южна Корея и САЩ
19 фев 2023 10:36, Елка Василева
36
КНДР потвърди изпитание на междуконтинентална балистична ракета
Снимка: БГНЕС

Северна Корея съобщи днес, че е изпробвала вчера междуконтинентална балистична ракета „Хвасон-15“ при „изненадващо“ изстрелване, което е потвърдило готовността й за „подвижна и мощна контраатака“ срещу враждебни сили, предаде Ройтерс.

Още по темата
КНДР изстреля балистична ракета с голям обсег в морето край западния бряг на Япония, след като предупреди, че ще предприеме решителен отговор на планирани военни учения на Южна Корея и САЩ.

 „Изненадващото учение за изстрелване на междуконтинентална балистична ракета . . . е истинско доказателство за последователните усилия на стратегическите ядрени сили на КНДР да направят непреодолим своя потенциал за фатална ядрена контраатака срещу враждебните сили“, заяви Корейската централна телеграфна агенция (КЦТА).

В отделно изявление Ким Йо Чен, сестрата на севернокорейския лидер Ким Чен Ун, отправи остри критики срещу САЩ заради това, че според нея превръщат Съвета за сигурност на ООН в „инструмент на своята отвратителна враждебна политика“.

„Предупреждавам, че ще наблюдаваме всяко движение на врага и ще предприемем съответно и много силно и непреодолимо противодействие срещу всеки негов враждебен ход към нас“, каза тя.

КЦТА заяви, че ракетата е прелетяла 989 километра за 4,015 секунди и е достигнала максимална височина 5768 километра, преди точно да улучи определеното й място в открити води.
(БТА, Илиян Могиларски)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А "врагът" в стаята ли е с нас сега?
29
0
 
0
 
! Отговори
Ракетите преди 1 година
на Ким летят във фигура 8 и уцелват точно океана!
28
0
 
0
 
! Отговори
Ума ми не го побира преди 1 година
Баcи Севернокорейците как ги правят тия ракети на снимката без да имат крила и не само да са стабилни, но и да навигиат в същото време.
27
1
 
2
 
! Отговори
Баце Руския преди 1 година
Само така,напред братя комунисти.Нека размажем демокрацията и целия ЕС
26
3
 
2
 
! Отговори
G.I. Joe преди 1 година
Ще му кажа на другаря Ким, че тук има много комунченца дето искат да живеят в неговия свободен рай.
25
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стават забавни вече тия. Кога ли ще си изядат боя?! Изпитват ракети с технологии около 60те, крадени от НАСА. Най-модерното им оръжие е МиГ-21. За около 1 час ще бъдат пометени от Южна Корея, Япония и САЩ, цялата армия ще дезертира, но ще направят някоя беля с тези ядрени играчки. Същото като голташка Русия, прочее. Уж трябваше 2000 Су-57 да има, а той един единствен. Плашим само с ядрените си глави от СССР-ско време. Същото и при тия бедняци... Пфф, аман от бедняци.
24
3
 
6
 
! Отговори
Мдаааа... преди 1 година
...УСАта отново изтърва нещата. Ако КНДР започне и ударно производство на ядрени бойни глави и стигне до 10к километра далекобойност и хипезвук, нещата отиват на.... Пък и ме съмнява, че технологията на САРМАТ е известна на Китай, Иран и КНДР вече, така че явно прокарването на демокрация 100% ще приключи с една или повече NUCLEAR ICBM в Yellowstone ;) -> тази тапа на вулкана отвори ли се веднъж, няма връщане! Да са мислили в пентагона когато беше време, сега струва ми се е вече много късно...
23
2
 
9
 
! Отговори
Да преди 1 година
САЩ и запада нападат само слабите.
22
3
 
10
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Зада оцелее една държава и дане бъде нападната и ограбена от Сащ и Европа трябва да има атомно оръжие.
21
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Охо, на сорсоида днес са му пуснали допълнителни държави във ВПН-а, шефът явно е купил Премиум :D Вече са цели 14!!!!!
20
8
 
1
 
! Отговори
Веселин преди 1 година
ЖАЩ може да упраи КНДР. Има всякакви средства, за да се обедини с южната Корея.
19
11
 
13
 
! Отговори
Малко за политика преди 1 година
Знаете ли кой е казал: "Не може да бъде независима една държава, която няма атомно оръжие". Ако не знаете, няма да се сетите. Казал го е генерал Де Гол - бивш президент на Франция. И е бил прав. Затова например никой не смее да посегне на Северна Корея. Можем да ги оплакваме че са бедни, сигурно им е струвало скъпо това оръжие, но те не са сателит на никого.
18
12
 
12
 
! Отговори
до 17 преди 1 година
А какво зависи от твоя народ? Скоро и ти ще ядеш насекоми и ще те вкарат в новия локдаун! Но тези поне се съпротивляват и може да са гладни, но поне имат достойнство! А твоето достойнство къде е? Д бачкаш цял месец за храната си! Ти май не си даваш сметка в какво си превърнат!!!
17
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От народа нищо не зависи в КНДР. Нямат ток от 20.00 ч. до 8.00 ч. и това всеки ден. Ядат трева. И като някой се оплаче и протестира и отива в концлагер и повече никой не го вижда. Дори на плажовете имат телени мрежи, за да не скочи някой в морето и да не тръгне да плува на юг към Република Корея.
16
18
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Горд и смел народ! И не си мислете, че сте по-свободни от тях, само защото имате файсбук другари и другарки, дами и господа! И вие работите по цял ден за богатите!
15
15
 
13
 
! Отговори
Финансист преди 1 година
Американците се страхуват много повече отколкото руснаците. Те са богати, а само с една ядрена ракета от Ким или от ППутин, доларите им ще отидат във вуздуха. При кулите им близнаците от 11 септември.
14
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако някога се обединят, това ще стане след като диктатурата в КНДР падне, което значи, че Югът ще е доминиращ. Така стана и в Германия. ГДР се вля във ФРГ.
13
18
 
8
 
! Отговори
Ivanov преди 1 година
Кндр е в състояние ефективно да удари сащ,какво остава за южна корея и япония!!! Ако някога корея се обедини доминиращ ще е севера,а корейска столица ще е пхенян! А сега към анонимния-що си анонимен бе пич? Що се криеш аз не се крия! Все ви е виновен комунизма,а сега капитализмът по хубав ли е,дето хората *** като мухи! Анонимен,запомни: западният либерален капитализъм няма бъдеще,а запада скоро го очаква пълно фиаско!?!
12
16
 
12
 
! Отговори
преди 1 година
Kaтo мaxнeм Aляcka, Cиaтъл им e нaй-близo...
11
2
 
11
 
! Отговори
... преди 1 година
Хвасон-15" го гледат на Samsung...