4 случая, в които котките ближат стопаните си

Маркират територията си
10
 4 случая, в които котките ближат стопаните си
Снимка: istock

Котките са много странни същества. Техните настроения се менят рязко. В един момент могат да се галят около краката ви, а в следващия – да направят глезените ви на решето без дори да разберете откъде ви е дошло.

Особеното им поведение, уравновесеността и спокойствието, с което ви изследват, стоейки неподвижно и махайки с връхчето на опашката може да уплаши всеки с по-слаби нерви. Стига да поискат, котките могат да всеят страх и у най-коравосърдечния човек.

В следващия момент обаче те могат да демонстрират невиждана любвеобилност, грижа и подкрепа към стопаните си. Както знаем, котките рядко ближат хората за разлика от кучетата, които го правят непрекъснато. Ето защо и този жест се счита за върховна проява на любов.

Какво кара котките да пожелаят да ви близнат с грапавите си езичета?

Котките ближат, за да покажат привързаност

Инстинктивно котките знаят, че тяхната майка ги е близала, за да им покаже обичта и привързаността си. Това ги е успокоявало и приобщавало към семейството на котилото. Това е котешкият начин да ви каже „обичам те“.

Котките ближат, за да ви успокоят

Ако досега не сте забелязали момента, в който котката ви изпитва нужда да ви ближе, следващия път обърнете внимание. Обикновено това се случва, когато пухкавата ви приятелка усети, че сте напрегнати, обезпокоени, тревожни, с високи нива на стрес и хормоните ви издават.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


10
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
3
 
! Отговори
Гост преди 2 години
7
3
 
3
 
! Отговори
Иво преди 2 години
6
12
 
14
 
! Отговори
Ти да видиш преди 2 години
5
14
 
4
 
! Отговори
цу преди 2 години
4
7
 
24
 
! Отговори
1-4 преди 2 години
3
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
2
16
 
12
 
! Отговори
Нели преди 2 години
1
27
 
6
 
! Отговори
Стас преди 2 години