В 473 страници 47 истории на известни българи от миналото

Журналистът Магдалена Гигова с разказ за любовта в София
1

Журналистът Магдалена Гигова представи книгата си "София. Адресите на любовта".

Това е книга, в която на 473 страници са разказани 47 истории на известни българи от миналото, чиито любовни трепети, срещи, раздели и живот са преминали в София.

Една от историите разказва как прочутият художник проф. Илия Петров и писателят Емилиян Станев делят на чаша вино.

"Тази история е много хубава, защото е много джентълментска, същевременно и романтична. Надежда Станева е имала честта да бъде съпруга на двамата изключителни творци - проф. Илия Петров и Емилиян Станев. В първия брак е била много нещастна, докато във втория - безкрайно грижовна", разказа Гигова в "Денят ON AIR".

След като първата съпруга на проф. Петров се самоубива заради любовта между него и Надежда, двамата се събират, но бракът им не върви. Тогава се появява писателят, който ходи все по-често да вижда приятеля си художник и между него и Надежда пламва любов.

Проф. Петров обаче казва на приятеля си, че щом толкова я обича, му я дава.

"Емилиян Стамен се жени за Надежда и от там нататък тя му стъпва на шията. Откъсва го от пиянските компании, не ходи на лов по цели седмици, но в замяна на това тя наистина му е муза", разказа още Гигова пред Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ Надежда Станева до смъртта си носи 2 пръстена на ръката си - единия от Илия Петров, а другия от Емилиян Станев.


1
Още по темата: Софиякнига
Още от СФФ 2020
"Малкият Ахмед" и "Предателят" на СФФ
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Радьо иска да отдаде Деса ама никой му я неще. :))))))))))