Македонците – най-големите фалшификатори на историята!

Любчо Георгиевски издава първата си автобиография
Обновена: 29 юни 2012 11:04 | 29 юни 2012 10:51, Елка Василева
111
Македонците – най-големите фалшификатори на историята!
Любчо Георгиевски на премиерата на поетичната си книга "Град". Снимка: архив, Булфото

Македонците са най-големите фалшификатори на балканската история и ще си прокълнат майчиното мляко, че се отказаха от Свети Климент и Свети Наум. Това пише бившият македонски премиер Любчо Георгиевски, който има двойно – българско и македонско гражданство, в автобиографията си „Това съм аз“. Книгата ще бъде представена в Скопие на 1 юли.

В нея Георгиевски разказва за неизвестни подробности за себе си и за моменти от най-новата политическа история на Македония, пише „Утрински весник“.

Бившият македонски премиер разкрива, че с тогавашния си сръбски колега Зоран Джинджич е обсъждал размяна на територии между Македония, Албания и Косово, пише „Вечерне новости“.

Любчо Георгиевски разказва още, че през 1999 г. е бил извикан в Белия дом, където тогавашният американски държавен секретар Мадлин Олбрайт е поискала от него разрешение за нападение на сухопътни сили на НАТО срещу Сърбия от територията на Македония. Георгиевски сега признава, че се е съгласил с това искане, но припомня, че този сценарий на САЩ и НАТО не е бил реализиран.

От 20-годишна дистанция Георгиевски оценява, че Македония щеше да бъде по-добро място за живот, ако вместо Киро Глигоров за президент на държавата след обявяването на независимостта й беше избран Петър Гошев - „първият комунистически лидер, който даде отпор на Югославия“. За покойния президент Борис Трайковски Георгиевски казва, че не е имал капацитет да бъде президент на Македония.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
2
 
7
 
! Отговори
1 преди 11 години
до 54 те гърците викаха че траките са по нисша раса от тях па са оказа че са по напредали от гърците .а аз сто процента сигорно че в българите тече тракиска кръв -българския мъж е много здарав физически дан колов и кой ли не още .само в каракачаните има тракиска кръв при гърците .траките са били съседи на гърците но не и гърци .като са толкова силни гърците защо при балканската война българия с 600 човека изтрепа 3000 гърци а .нападнаха ни от всички старани и гърци и турци сърби.
50
26
 
2
 
! Отговори
Благоевград преди 11 години
Ние тука всички сме си само Македонци, българи в Благоевград нема.
49
1
 
11
 
! Отговори
1 преди 11 години
ако не беше България сега македония щеше да е в сърбия и гърция и турция да ги презнае .македонци призовавам ви елате в България и вижте несебър пловдив и благоевград бабите и дядовците ни ни лъжат те големи нещастия са изживяли .и вие ще обиждате хората са страдали имате големи грехове към бога -лъжа историческа -църковна лъжа и бог ще ви прости ли злобата ви -мразете кумонистическа югославия .вие сте едни югославски крадци и *** -търсете произхода си защотото ще отидите в ада -четете .
48
2
 
3
 
! Отговори
8 годишен-хлапак преди 11 години
Аха,разбрах!Стана ми ясно. Току що и тате ми обясни,че македонците от FYROM са славянизирани гърци, а ние сме особен вид македонци,нещо като,,, мешаната скара.
47
1
 
8
 
! Отговори
1 преди 11 години
прав е човека в македония отрекат ли се от Българското трябва да се отречат и от кирел и методи и младиновци рано или късно ще станат други защото не са много .вместо да имат силна държава с българия македония става силна от това ги е страх и сърби и гърци и турци .господ гледа той ще направи чудо за българия -България и македония сюзат ли се лошо за съседите не слочайно са ни разделили преди години големите сили и дай боже да се обеденим като най близките.
46
8
 
5
 
! Отговори
Тракиец преди 11 години
А знаете ли, че сам Петър Берон се е самоопределял, че е тракиец по националност и Рибният Буквар е написан на тракийски език, според отбелязаното на самата книга - "роден от православнейших родителя тракиоти и написуеше се буквар на йезик простейши тракиотским"? Този факт гузно се премълчава и елеминира от българските историци и литератори.
45
3
 
4
 
! Отговори
до бг-681 преди 11 години
До бумеранг......хващай вибратора и бързо го мусни на *** си, айде нещастен чървул!НЕ СЕ СРАМЕ НЕ СЕ ПЛАШИ БЪЛГАРИН ДА СИ!--Ха, ха, ха - не всички ползваме гъзално вибратори като теб, рязано манафче.
44
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Обаче НЕ СА МАКЕДОНЦИТЕ/българи от ГЕОГРАФСКА област Македония/ а МАКЕДОНИСТИТЕ в Скоплje,наследници на БЪЛГАРОУБИЙЦИ,сръбски колонизатори,садисти от цяла бивша СРБОславия/позната като Югославия/,***/"чисти македонци"/от всеюгословенско-влашки произход и СЕКАКВА *** както казва един известен скопски писател Македониja е сборище на ЧОВЕШКИ ***!Правете хора разлика м/у МакедониЯ/А/ и МакедониJA/F.I.R.O.M/!!!
43
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ето един официален сайт............ mfa.bg/bg/26/pages/view/1214прабългарите са народ от тюркски произход!--Чети пост 48 - там е обяснено.Ако знаеш езици, прочети страницата на българското посолство в Англия - так такива дивотии няма. Явно с Гърция са още старите БКП кадри - неграмотни ***.И запомни - това е писано от политици, които са необразовани. Чети научни материали, не политическа пропаганда.
42
4
 
12
 
! Отговори
бумеранг преди 11 години
Това, че българите са от тюрски произход го лансираха навремето ***, които искаха да ни правят съветска република. Тези *** още са по посолствата и продължавата с тъпата си комунистичска пропаганда.
41
2
 
3
 
! Отговори
до 42 преди 11 години
отвори официалният сайт на българските посолства в европа и света и прочети какво пише на 1000 езици, пише че прабългарите са народ от тюркски произход!--Днес пак си прекалил с ракията. Какви 1000 езици? Толкова езици дори няма, а ти ни лъжеш, че тази дивотия с тюрксия произход я пише там.
40
3
 
2
 
! Отговори
GORAN преди 11 години
Ja ocekuvam knigata na Georgievski i nekoi raboti ce bidat pojasni.Ova dali istorijata se falsifikuva e opsirna tema a dali e red da se izjasni GOSPODINOT G. dali e makedonec ili bugarin toa treba sto poskoro da go napravi.alICNO JAS PODRZUVAM se sto ce rece i ce pocituvam no uste dane mavta levo desno toa ne,dosta e .Vo sekoj slucaj intervjuto go otcenuvam kako nistavno i loso.
39
4
 
5
 
! Отговори
бумеранг преди 11 години
В българские учебници се налага една наивна представа, че прабългарите и славяните създават държавата България, но пропускат един много важен факт - по тези земи вече има население, което съставя около 50 % от новообразуваната държава. Защо се налага славянския език все още не е много ясно. Вероятно поради това, че той тогава се е говорел на огромна територия и е бил най-разпространения език в Европа и поради политическите битки с Римската империя, Византия не е съществувала никога.
38
9
 
3
 
! Отговори
BG-681 преди 11 години
До 40............отвори официалният сайт на българските посолства в европа и света и прочети какво пише на 1000 езици, пише че прабългарите са народ от тюркски произход!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!А това е самата истина, останалото е нагла и подла лъжа!!!!!!!!!!!!!,
37
9
 
2
 
! Отговори
BG-681 преди 11 години
Посолство на Република БългарияАтина, Гърция,През V век на Балканския полуостров се заселили славяни. През втората половина на V в. на територията на днешна Североизточна България се заселват и прабългарите, народ от тюркски произход. В съюз със славяните образуват Българската държава, призната от Византия през 681 г. Начело на държавата застава водачът на прабългарите хан Аспарух, а за столица е обявена Плиска.
36
6
 
7
 
! Отговори
до 38 преди 11 години
прабългарите, народ от тюркски произход--Не са тюркски народ, а ирански и са тръгнали от територията на днешен Афганистан. Поне това сочат генетичните изследвания.
35
7
 
3
 
! Отговори
до 35 преди 11 години
Днешните българи и македонци говорим два варианта на модерния ТРАКИЙСКИ език!--Бре, значи поляци, чехи, словенци, руснаци, словаци, украинци и мн. други са тракийци?! Щото говорят същия език.Нещо ама мноооого си се объркал. Ние говорим славянски език! Ти ако искаш, говори марсиански - твоя си работа.
34
4
 
2
 
! Отговори
BG-681 преди 11 години
Македонците са Чистокръвни Българи и за тях важи официалната БГ-история!Република България, Министерство на външните работиПрез V век на Балканския полуостров се заселили славяни. През втората половина на V в. на територията на днешна Североизточна България се заселват и прабългарите, народ от тюркски произход. В съюз със славяните образуват Българската държава, призната от Византия през 681 г. Начело на държавата застава водачът на прабългарите хан Аспарух, а за столица е обявена Плиска.
33
2
 
3
 
! Отговори
east преди 11 години
Не закачайте моята любима Monkey Doniya, че ще станете като тях ! :))))
32
1
 
24
 
! Отговори
БРАВО преди 11 години
Браво на Любчо Георгиевски. Пример за трезвомислещ политик, добър българин по произход и добър гражданин на Македония, гражданин който от сърце милее за нея. Казва нещата право в очите и не се страхува да ги нарече с истинските им имена. А това фалшифициране на историята си има причини и дълбоки корени, водещи до времето след Освибождението през 1878 г. Да не забравяме, че борбите са били между българи, а резултатът е сърбизация на Македония - в наши дни албанизация. Не им е леко на македонците.