Македонците – най-големите фалшификатори на историята!

Любчо Георгиевски издава първата си автобиография
Обновена: 29 юни 2012 11:04 | 29 юни 2012 10:51, Елка Василева
111
Македонците – най-големите фалшификатори на историята!
Любчо Георгиевски на премиерата на поетичната си книга "Град". Снимка: архив, Булфото

Македонците са най-големите фалшификатори на балканската история и ще си прокълнат майчиното мляко, че се отказаха от Свети Климент и Свети Наум. Това пише бившият македонски премиер Любчо Георгиевски, който има двойно – българско и македонско гражданство, в автобиографията си „Това съм аз“. Книгата ще бъде представена в Скопие на 1 юли.

В нея Георгиевски разказва за неизвестни подробности за себе си и за моменти от най-новата политическа история на Македония, пише „Утрински весник“.

Бившият македонски премиер разкрива, че с тогавашния си сръбски колега Зоран Джинджич е обсъждал размяна на територии между Македония, Албания и Косово, пише „Вечерне новости“.

Любчо Георгиевски разказва още, че през 1999 г. е бил извикан в Белия дом, където тогавашният американски държавен секретар Мадлин Олбрайт е поискала от него разрешение за нападение на сухопътни сили на НАТО срещу Сърбия от територията на Македония. Георгиевски сега признава, че се е съгласил с това искане, но припомня, че този сценарий на САЩ и НАТО не е бил реализиран.

От 20-годишна дистанция Георгиевски оценява, че Македония щеше да бъде по-добро място за живот, ако вместо Киро Глигоров за президент на държавата след обявяването на независимостта й беше избран Петър Гошев - „първият комунистически лидер, който даде отпор на Югославия“. За покойния президент Борис Трайковски Георгиевски казва, че не е имал капацитет да бъде президент на Македония.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
1
 
4
 
! Отговори
До 77 преди 11 години
Виж пич, редно е да прочетеш, че гагаузите са тюркоезични православни християни, преди да коментираш!
70
2
 
8
 
! Отговори
Никога преди 11 години
Да подкрепяме безусловно ФИРОМ за ЕС и НАТО с откровено фалшифицираната от тях история и враждебни към нас пропаганда и действия, означава да плюем върху националното си достойнство, хилядолетна история, култура и идентичност ! За да угодим на Белградската агресивно-шонивистична политика ? Да не сме луди ?
69
2
 
9
 
! Отговори
Нахални и нагли преди 11 години
На какво историческо основание току-що пръкналата се, политически конструирана от Тито, бивша югомакедонистка република се възприема за "водач и покровител" на българите от Македония ? ФИРОМ провокира на практика всички свои съседи Косово, Албания, Гърция и България. Единствено е "влюбена" в Сърбия, най-безперспективната до момента Балканска държава. Да видим докъде ще стигне под ръчичка с нея !
68
3
 
18
 
! Отговори
Даме преди 11 години
Титовият сърбомакедонизъм е нагло лицемерен и самонадеяно агресивен. На думи новоизлюпената държавица ФИРОМ нямала "претенции" към съседните държави, но на дело си присвоява тяхната история и, което е най-важното, правото да говори от името на славянобългарското население в цяла Македония и да го представлява под името "македонци". Сигурно не случайно службите на УДБА шетат из съседните държави Гърция, България, Албания и Косово и финансират и ръководят създадените от нея сепаратистки организации "Виножито", ХОМО "Илинден" и пр. На какво историческо основание току-що пръкналата се, политически конструирана от Тито, бивша югорепублика се възприема за "водач и покровител" на това население ? ФИРОМ провокира на практика всички свои съседи Косово, Албания, Гърция и България. Единствено е "влюбена" в Сърбия, най-безперспективната за момента Балканска държава. Да видим докъде ще стигне под ръчичка с нея ! Да ги подкрепяме безусловно за ЕС и НАТО с откровено фалшифицираната от тях история и враждебни пропаганда и действия, означава да се откажем от хилядолетна ни история, идентичност и от собственото ни национално достойнство ! Трябва да сме луди !!!
67
6
 
15
 
! Отговори
славянин преди 11 години
Нормално е да са най-големите фалшификатори на историята също като турците, така си прикриват комплексите за малоценност и в същото време шовинистичната лудост!
66
5
 
16
 
! Отговори
1 преди 11 години
до Благоевгарад щом говориш Български значи си Българин .като мразиш толкоз България що говориш Български -говори македонски ама няма такъв език .проблема си е твой ти може и шампазе да искаш да бъдеш ама като не си шампазе как да кажа че си шимпазе.ние българите сме красиви силни духом и издражливи имаме си всичко но свободата и правдата е най важната за нас.бог ни обича и да умрем ще умрем че сме Българи -ни сърби ни гърци ни турци никой няма да ни унищожи .
65
5
 
9
 
! Отговори
Vess преди 11 години
Ей, македонецо, я стига си писал на български, искам да видя нещо на македонски
64
3
 
8
 
! Отговори
az преди 11 години
zako mu obru6tate vnimanie na toq Blagoevgrad , ne vijdate li 4e 4uveka propagandira ? ostavqite go da si prrikazva kvoto si iska :D neka kato e reshil da se izlaga , da go pravi :)
63
13
 
4
 
! Отговори
FANARIOT преди 11 години
Македонците са най-големите фалшификатори на балканската история, след българските тракедонисти автохтонисти и всички ще си прокълнат и майчиното мляко.
62
10
 
4
 
! Отговори
Що е маке е BG преди 11 години
Всички тикви да учат история. Българи са всички шопи, македонци, тракийци, добруджанци и тези които от векове живеят и говорят тюркски език /в началото на миналия век приет за официален език на новата турска държава/ , а се мислят за турци е погрешно. В област бесарабия се говори на български език, но там живеят турски граждани.
61
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До БлагоевградМного си в грешка, мойто момче!
60
4
 
13
 
! Отговори
7 преди 11 години
кАТ ОКЪПЕШ ЕДИН МАКЕДОНЕЦ КВО ОСТАВА ГОЛА ВОДА И 4ИСТ БУГАРИН
59
3
 
22
 
! Отговори
Гоце преди 11 години
Не знам, кой си ти "Благоевград".... и аз съм от същия град, но цял живот съм бил БЪЛГАРИН и продължавам да бъда горд с това!!! Много са били интересни всички, които се определят с друг етнос в България.. А когато отидете в САЩ, Англия или друга страна на запад, започвате да се подписвате с "американец" или "англичанин"... ***, въртипотурковци е това сте вие, само не и българи.... СРАМ
58
3
 
3
 
! Отговори
юнака преди 11 години
до номер 60, ало серсемино поне постарай се малко пиши малко на сръбски,*** смотан.
57
26
 
5
 
! Отговори
Благоевград преди 11 години
Разбирам, че ви е мъка. Колкото и минуси да поставяте - все тая, с поставяне на минуси нищо няма промените. Истината е ЕДНА - НИЕ СМЕ МАКЕДОНЦИ, ПО ЕТНОС-НАРОДНОСТ-НАЦИОНАЛНОСТ !
56
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
***!
55
3
 
7
 
! Отговори
1 преди 11 години
румънци и руснаци англичани всичките ги избихме.българия е номер едно и ще бъде защотото господ я обича .ана тези съседи пожелавам им им да изживеят същотото да ги тъпчат враговете им и да плачат както ние плачехме .искам българия да седи ида гледа как им се връща алчноста им от бог.но ние не трябва да бъдем като тях *** и алчни и лъжливи и да рушим културата ни както те искат.ще седим и гледаме само няма ненаказано зло.ние първи никога няма да направим зло на съседите си.
54
33
 
4
 
! Отговори
Благоевград преди 11 години
Нашата Родина ,на нас Македонците, от цела Пиринска Македония, не е България, а МАКЕДОНИЯ.
53
28
 
2
 
! Отговори
Благоевград преди 11 години
Ние тука всички сме си само Македонци, българи в Благоевград нема. до долния 58И да искаш да ме копираш и да фалшифицираш, ИСТИТАТА и eдна: НИЕ ТУК ВСИЧКИ СМЕ СИ МАКЕДОНЦИ МАКЕДОНЦИ по ЕТНОС - НАРOДНОСТ - НАЦИОНАЛНОСТ
52
12
 
3
 
! Отговори
Omir преди 11 години
Македонец и Тракиец не е исто со етничкиот пом "Бугар"- мртов туркски народ ,ко што живеел во Централна Азиа во подрачjата на Манджуриа и Памир. Денешните потомци на овие азиски туркски народ се татарите во руската Република Татарстан, Чувашите и уште некои други помали етнички туркскоазични групи во просторот на Руската федерациа. Jас не гледам врска на денешниот народ коj шо живее во Бугариjа и во Македониjа со туркските народи. Hема ни монголски куси очи и жолта кожа.