Груевски събра симпатизанти под знамената

Македония е силна, скандират хиляди в Скопие
Обновена: 18 май 2015 22:38 | 18 май 2015 22:30,
87
Груевски събра симпатизанти под знамената
Снимка: Reuters
В Скопие тече митинга на управляващата ВМРО-ДПМНЕ под надслов: "Македония е силна!"
 
Няколко десетки хиляди изпълниха площада пред Народното събрание в центъра на македонската столица в подкрепа на правителството на Никола Груевски. Веят се македонски, но и много сръбски знамена.
 
На централната трибуна са и хвърлилите оставки Гордана Янкуловска и Сашо Миялков. Двамата си тръгнаха след кървавия инцидент в Куманово, при който загинаха 8 полицаи. Янкуловска ръководеше вътрешното министерство, а Миялков, който е братовчед на Груевски, спецслужбите.
 
Според Груевски "народният митинг има за цел да докаже, че в Македония има народ с характер, който няма да позволи някой от вън с вътрешни слуги да изпълнява чужди интересни и да събаря легитимното правителство".
 
"Македония не е нито Никола Груевски, нито Зоран Заев. Македония е народа, който се е събрал тук. Той е отговор на тези, които създават сценарии, които мислят, че ще ни излъжат с монтирани аудио записи. Македония не се предава, Македония е силна", настоя той.
 
"Казваха, че цялата работа ще я приключат за няколко дни. Ето, четири месеци по-късно сме тук. Повече и по-силни от всякога. Тройно повече отколкото бяха те вчера. Искаме да им кажем. Няма да се оттеглим. Няма да се предадем", заяви Груевски.
 
Вчера пред сградата на правителството десетки хиляди души участваха в националния граждански протест срещу режима на Никола Груевски. Всички те поискаха незабавната оставка на кабинета.
 
Проявата на ВМРО-ДПМНЕ става само няколко часа след провала на втората лидерска среща с посредничеството на американския и европейския посланици.
 
В късните часове на деня стана ясно, че ЕС ще следи отблизо развитието на ситуацията в Република Македония.
 
В Брюксел първите дипломати на страните членки обсъдиха ситуацията в южната ни съседка, като изразиха загриженост от политическата криза. 
 
Българският външен министър Даниел Митов настоя за ясен ангажимент от страна на ЕС за разрешаване на текущата криза, мобилизирайки всички налични инструменти в много кратки срокове.
 
Той подчерта, че случващото се в Македония показва спешната необходимост от провеждане на необходимите с оглед на европейската интеграция на страната всеобхватни реформи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
0
 
! Отговори
гоше преди 8 години
На тоя митинг сръбските знамена беха повече от македонските.
50
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
През 1890г. майор К.Паница събира около себе си голяма част от офицерите в Софийския гарнизон. Самият той се ползва с голяма популярност сред бежанците от Македония. Майорът е убеден, че разрешаването на македонския въпрос може да стане смо с подкрепата на Русия.Осъден на смърт от австрийския агент Стефан Стамболов - забогатял от заграбване на турски чифлици и заеми с австрийски банки... Така предаваме Македония завинаги.
49
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
същите хора които плащат на станишев плащат и на груевски коминтерна се възроди другари налииии
48
1
 
1
 
! Отговори
1 преди 8 години
македония.. вместо да възстанови силната българска държава, се оставя аме.. р... ика да я разпарчетоса. не е достатъчно само да с е биеш в гърдите
47
1
 
0
 
! Отговори
аналог преди 8 години
Груевски-грух,Заев-заяц погоди.
46
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Каквото и да се случи в Македония , България няма да спечели нищи , игрите в и за Македония изключват България , за нас остава само да наблюдаваме.....
45
2
 
3
 
! Отговори
Говорит Москва! преди 8 години
Членска карта N 7 е платен ***!
44
2
 
9
 
! Отговори
Мишо Шамара преди 8 години
Ооо, конрапротест ли ще има? Аз съм човека бе, не взимам скъпо! Само място ми определете и някой друг пенсионер!
43
5
 
10
 
! Отговори
Открийте разликите! преди 8 години
Властта организира контрапротест!? Това вече ни е познато! Един от приомите на комунистите! За да си запазят властта изправят обикновените хора едни срещу други! Ако си толкова уверен, че имаш подкрепата на народа, подавай си оставката и отивай на избори! Това е демокрацията! Иначе контрапротестите ги видяхме до какво водят в България и Украйна!
42
7
 
24
 
! Отговори
ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ ! преди 8 години
На този митинг се веят македонски и сръбски знамена. На предишния на опозицията се веят македонски, албански и косоварски знамена.Е, тогава излиза, че по-добре Груевски да е на власт, отколкото опозицията да *** и ислямизира Македония по поръчка на Запада.
41
4
 
15
 
! Отговори
И Борисов можеше... преди 8 години
Видяхме Станишев как подкрепя левите в Македония. Вчера биваше и Борисов да подкрепи десните. Представям си го на трибуната изпотен, забружен, мазен, с ръце в джобовете, клатейки се като намазан пехливани на прекрасен хераковски диалект да поздрави митигнуващите. Да им каже, че само с отглеждане на овце и картофи държавата им ще бъде по силна. Вместо в Скопие д-р Борисов бил в Катар, да иска това което катарците никога няма да му дадат.
40
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Все пак обръщението на другаря Станишев на английски към скупщината от хора на площада в Скопие беше феноменално. Това просто изби всичката риба в Океана.Dear friends. I'm here to hear your voice.Това беше титанично, от световна величина.
39
4
 
26
 
! Отговори
курец преди 8 години
Режима на Обама иска да повтори серията Украйна но македонците се оказаха по-велик народ и от българите, направете си извод колко е пропаднала българска нация щом и Македония си гледа интересна и блокират външните намеси от американският режим.
38
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кольо се е изръсил яко за митинга, но бълха го ухапала, толкова е краднал през годините, че се чуди къде да си крие парите. Но парата няма да му купи власт, песента му е изпята. Go home!
37
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Слава на Русия и Владимир Владимирович!
36
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Груйо насади политика на омразата с България, затова сега нека да му помогнем да си иде! Збогум, Груйо! Марш! Македония е българска!
35
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стамболов е известен с това, че е бил готов дори да се върнем в Империята, само и само да сме в екзархийските си граници и да не се налага да делим Македония. За Стамболов националните граници са били по-ценни от всякакви православни оси и панславянски глупости.
34
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен1897 г. Министър-председателят Стоилов и сръбският крал Александър подписват договор за подялба на Македония, при подготовка за война срещу Турция. Продължение политиката на Фердинанд и Стамболов за търговия с българските земи...------------------- Константин Стоилов е бил прос русофил, завършил образование в Русия. Стамболов е бил единственият политик, който и за миг не е търгувал с Македония.
33
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БСП запали макетата за да отвлече от КТБ....
32
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
време е да арестуваме агентите на мускала и да ги пратим с една торба медвежи *а на *** интересно дали ще се разбере кое е акото на медведа и кое агента миришат еднакво