Няма проблеми с ареста на Бююк, уверен е Митов

Пребивавал незаконно в България, скандал – нямало!
Обновена: 12 авг 2016 10:58 | 12 авг 2016 09:30,
60
Няма проблеми с ареста на Бююк, уверен е Митов
Снимка: архив, Bulphoto

"Нито има, нито би могло да им скандал при предаването на Абдулах Бююк. Ясно е, че съдът се е произнесъл по определен тип процедура, докато в случая с предаването е съвсем друг процедурен елемент. Въпросният гражданин е пребивавал на територията на Република България незаконно в продължение на много време и МВР, заедно с Интерпол по съответната процедура са го предали. Подобна мярка се прилага за всички незаконно пребиваващи на Република България. От това не може да произлезе дипломатически скандал".

Още по темата

Това коментира министърът на външните работи Даниел Митов за България сутрин по национална телевизия Bulgaria ON AIR.

Попитан дали са спазени всички законови разпоредби за предаването на турския гражданин, външният министър, отговори, че според него няма как МВР да не са взели под внимание всички елементи, които трябва да бъдат налични.

Не се занимаваме със събирането на допълнителни доказателства около случая, тъй като не е от компетенциите на МВнР, добави министър Митов. Той повтори това, че Абдулах Бююк е бил незаконно пребиваващ у нас.

Външният министър отрече да има връзка между предаването на Бююк и издирването на Фарук Бекташ, обвинен в убийството на двама мотористи край Драгоман.

Дипломатическите ни отношения с Турция са добри и продължаваме да работим по много теми заедно - така министър Митов коментира опасенията на бившия генерален консул на България в Одрин Георги Димов, че е възможно страната ни да влезе в дипломатически конфликт с Южната ни съседка.

По думите му основните притеснения на българските граждани са свързани с миграцията и натиска по границата ни, какъвто в момента няма.

Това е в резултат на доброто взаимодействие и координация по границата, твърди министър Митов и добави, че продължаваме да настояваме за изпълнението на договореността между ЕС и Турция по отношение на миграционните и бежански потоци.

Външният министър коментира още, че няма как да не сме притеснени от опита за преврат и за случващото се след него, а България е била първата страна, която е настоявала за спазването на върховенството на закона там.

По повод отношенията ни с Русия, външният министър не смята, че те са били влошени драматично, а по-скоро са били проекция на създадена геополитическа обстановка, която ние сме оценили по един начин.

Целия разговор вижте в Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
16
 
6
 
! Отговори
R.I.P Bulgaristan преди 7 години
Абе вие прозтити ли сте? Нали ако не го бяха предали Бююк ако го бяха скрили. Ердоган ще каже че сме помагали в преврата, което ще доведе до буря. Няма Армия Няма държава... Щяхме да го пушим сополиви под родопско одеало.... Вие знаете в къв скандал щеше да се случи... Няма кой да ни защити от Турция болно ми е че го казвам но това е истината. Скланяме покорно глави...
22
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ние нашия Апостол на Свободата - Джингиби Левски сами предадохме на заптиетата...
21
0
 
9
 
! Отговори
марин преди 7 години
Има проблем с главите ви.
20
0
 
30
 
! Отговори
убийци преди 7 години
Как да има като вие го убихте .Как няма малко морал във вас.Да изпратиш един човек в една страна в която управлява ислямист от класа.Това са малкото хора дигнали глава срещу това чудо Ердоган
19
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** ич нема! Само дето е в разрез с действащи два закона и в разрез с постановлението на българския съд!
18
0
 
31
 
! Отговори
Николай преди 7 години
Почнат ли да влизат в обяснителен режим ясна е работата, че вони от всякъде
17
0
 
25
 
! Отговори
Мемет преди 7 години
Евала на гърците. Смел и доблестен народ. Дори и когато говорят с боговете си стоят прави, не надупени като нас. За това ги уважавам.Зито и Еллас!
16
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Леле, каква амеба е този! Вярно, че е част от длъжностната му характеристика, ама чак толкова...
15
0
 
33
 
! Отговори
Пабло Ескобар преди 7 години
Митов, просто се засрами ! Млъкни и наведи глава. Предадохте човек на заколение, погледни съседна Гърция и виж как действа европейски политик, върна им въртолета, но войничетата не. Вие сте подкупни и жалки, затънали до шия в сделки с тоя сатрап, някога ще платите всичко, до последния евроцент !
14
0
 
23
 
! Отговори
Психодиспансер преди 7 години
А ти бебчо не си министър на външните работи, ти си министър на почесаните топки. А бе Митов мислиш ли, че всички, които те четем сме с лоботомия ?
13
1
 
31
 
! Отговори
Стефан преди 7 години
Колкото и да сме малка държава трябва в такива случаи да проявим характер и въпреки , че Турция е голяма държава трябваше да кажем едно голямо НЕ !!!! Митов не ставаш за политик и с това изказване доказа , че не си и демократ!!!
12
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
МЕКОТЕЛО !!
11
0
 
22
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Тия са пълни нещастници! Законът за тях е като" врата у поле"! Ама и то това в България съд ли е!?
10
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В България има доста нелегално пребиваващи , ако и с тях действахте като с Бююк цена нямахте да имате.Но за съжаление вие сте жалки слуги, надявам се след 5- 10 години да сте само лош спомен в българската история и никога, ама никога, повече да няма подобни политици.
9
0
 
17
 
! Отговори
пух преди 7 години
почети малко преди да се излагаш пред целия свят, а и предполагам че бойко вече е договорил дъщетеря ти за ердоган.
8
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом като е пребивавал незаконно ,без документи много време в БГ и е подлежал на незабавно екстрадиране защо чак сега се сетихте да го екстрадирате.
7
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Ноу мен, ноу проблем!" лаф на Митофф Ефенди
6
0
 
39
 
! Отговори
Берлин преди 7 години
На този хрантутник му пожелавам само половин час в мазетата на ония джелати. Да се убеди сам колко безпроблемно ще мине.
5
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да не е терорист от ИДИЛ, та да се грижим за него?
4
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Политика на *** - няма човек, няма проблем.