Драматично в Косово: Спецполицаи нахлуха в сръбските общини

Сръбската армия е приведена в пълна бойна готовност
28 май 2019 09:18, Елка Василева
110
Драматично в Косово: Спецполицаи нахлуха в сръбските общини
Снимка: архив, Reuters

В северната част на Косовска Митровица се чуха сирени за тревога. Косовските специализирани полицейски части са нахлули на територията на четирите сръбски общини в северната част на Косово, съобщи РТС.

Арестувани са най-малко петима души по подозрение, че са замесени  в организирана престъпност.

Президентът на Сърбия Александър Вучич е наредил всички части на сръбската армия да бъдат приведени в състояние на пълна бойна готовност. Сръбските специализирани полицейски части също са в пълна готовност.

Директорът на сръбската канцелария за Косово Марко Джурич каза, че косовските полицейски сили, въоръжени до зъби, са нахлули тази сутрин около 6 часа в северната част на Косово с цел да сплашат и да предизвикат паника с арести, за които през последните дни говори сръбският президент Вучич.

Тачи: Косово и Албания ще живеят заедно, без граници!

Джурич каза, че са се чули и изстрели и има информация за арестувани. По думите му ситуацията е драматична.

По информация на сръбски медии са арестувани гранични полицаи от сръбска националност.

Още по темата
Джурич каза, че този сценарий се е случил, макар че Белград е призовавал той да бъде предотвратен. Оценява се, че това е игра с мира в Косово. По думите му с тези действия Прищина иска да покаже, че не желае сърби в Косово.

Много граждани са се събрали на главния площад в Косовска Митровица.

Белград е предприел дипломатически действия. Към западните сили е била отправена молба да обуздаят албанските марионетки и е дадено да се разбере, че Сърбия няма да допусне етническо прочистване в Косово, пише РТС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
8
 
22
 
! Отговори
Онзи преди 4 години
Хамериканците това и чакат, да си хвърлят бомбите в Белград.
8
17
 
38
 
! Отговори
Цъ-цъ-цъ преди 4 години
Наглите албанци, не стига, че крадът чужди територии, но и тероризират сърбите. Време е Русия да дислоцира войски и ракети в Сърбия. Сърбия трябва да си върне Косово.
7
11
 
47
 
! Отговори
Victimized преди 4 години
До 5, Тито е бил много отворен, но по това време нито той нито турците, никой не имал смелост да нападне България, а сега сме разграден двор, дето минават на транзит какви ли не тарамбуки, и само факта, че сме бедни като мишки не ги кара да се застоят.
6
34
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
това ви чака братя българи след като станахте изтривалка на краваритеама то и без това ако ония пияните руснаци не ви бяха освободили и направили държавапак щяхте да сте си разделени на македонци шопи тракийци мизи и каквито щеши всяка коза за свой крак 0 така че ще бъдете върнати в нормалон състояние и българия ще е само географско понятие с евродепутати с пълни гуши
5
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Опа техническа грешка.Повтарям поста си.Едно време западни журналисти попитаха генералисимос Тито:-"Защо албанците са се окупали в бункери срещу Югославия и дали се понасят с Енвер Ходжа."А той им отговори.Ако не сте вие от Запада,ще го смачкам за два дни като бълха в ***."Преценете сами дали е бил прав.Днес се дърлят на Сърбия а утре на Македония и Балканите отново в пламъци.
4
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Едно време,западни журналисти попитаха генералисимос Тито,защо Албанците са се окупацията в бункери срещу Югославия.И дали се понасят с Енвер Ходжа. А той им отговори:-"Ако не сте вие от запада ,за два дни ще го смачкам ,като България в ***".Дали е бил прав преценете сами.
3
3
 
62
 
! Отговори
шматка преди 4 години
До 1Трудно ще вкара армия в американски протекторат.Нали не си мислиш че мюмюните са направили това без разрешение от САЩ.Въпроса е кога ЕС ще обяви твърдо своите зони на полит.влияние.
2
13
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако ми дадат ядрена ракета няма нито за миг да се замисля а ще я пусна в косово. добър ислямски терористе мъртвия такъв.
1
7
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще го търсят Караджич.