Драматично в Косово: Спецполицаи нахлуха в сръбските общини

Сръбската армия е приведена в пълна бойна готовност
28 май 2019 09:18, Елка Василева
110
Драматично в Косово: Спецполицаи нахлуха в сръбските общини
Снимка: архив, Reuters

В северната част на Косовска Митровица се чуха сирени за тревога. Косовските специализирани полицейски части са нахлули на територията на четирите сръбски общини в северната част на Косово, съобщи РТС.

Арестувани са най-малко петима души по подозрение, че са замесени  в организирана престъпност.

Президентът на Сърбия Александър Вучич е наредил всички части на сръбската армия да бъдат приведени в състояние на пълна бойна готовност. Сръбските специализирани полицейски части също са в пълна готовност.

Директорът на сръбската канцелария за Косово Марко Джурич каза, че косовските полицейски сили, въоръжени до зъби, са нахлули тази сутрин около 6 часа в северната част на Косово с цел да сплашат и да предизвикат паника с арести, за които през последните дни говори сръбският президент Вучич.

Тачи: Косово и Албания ще живеят заедно, без граници!

Джурич каза, че са се чули и изстрели и има информация за арестувани. По думите му ситуацията е драматична.

По информация на сръбски медии са арестувани гранични полицаи от сръбска националност.

Още по темата
Джурич каза, че този сценарий се е случил, макар че Белград е призовавал той да бъде предотвратен. Оценява се, че това е игра с мира в Косово. По думите му с тези действия Прищина иска да покаже, че не желае сърби в Косово.

Много граждани са се събрали на главния площад в Косовска Митровица.

Белград е предприел дипломатически действия. Към западните сили е била отправена молба да обуздаят албанските марионетки и е дадено да се разбере, че Сърбия няма да допусне етническо прочистване в Косово, пише РТС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
3
 
20
 
! Отговори
Комъ Нъпрайве Каун? преди 4 години
"Към западните сили е била отправена молба да обуздаят албанските марионетки"Култово. "Айде моля ви се обуздайте си албанските марионетки, че ще ги направим на ждреб" На балканите не си поплюваме. Тука номерата с бунтовниците се пресичат в зародиш. На балканите сме виждали не едно и две кланета
28
21
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С обявяването на военно положение, Вучич окончателно легитимира Сърбия, като мафиотска. Борбата между сръбската и албанската мафия ще бъде жестока!
27
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До шматката.Първото им условие на НАТО-вците,след като Варшавския договор се разпадна и Русия се оттърва от нас,беше да си унищожим ракетните войски.Това беше и едно от условията за да ни приемат в блока.Питайте Мони Паси,той знае повече.Така че става дума в поста ми за български ракети на въоръжение в Българската армия по онова време,макар и да бяха съветско производство.
26
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В кой сайт е оригиналния Текст че тука само копират теа симулиращи псевдо копираивачи
25
6
 
36
 
! Отговори
промо преди 4 години
къде е запада, защо оставя мюсюлманите да безчинстват над баканите ???а да , просто мюсюлманите за естеств.съюзник на запада срещу НАС православните християни !
24
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
МенеНие сме ги клали само по време на война, а те са клали жени деца и старци. Сърбите от съществуването си градят история на наш гръб. Геноцидът е от сърби върху българи, само и единствено,защото казват, че са българи.
23
38
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България също тря се раздели на 2 , както било едно време
22
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 19.С албанците не сме имали проблеми,защото през 21 век не сме имали обща граница.Питайте тези дето имат обща граница с тях.Питайте македонците.Питайте и гърците,защо не пускат албанци в Гърция след като се отвориха границите.Питайте и ЕС,защо Албания няма да я приемат в Евросъюза.Питайте и в Турция защо няма албанци там.Карла Дел Понте,председателката на съда по делото за бивша Югославия доказа,че косоварите са търгували с човешки органи взети насилствено от сърби,след умишлено умъртвяване
21
47
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Убиха 8 000 невинни хора , нека сега да изтрепят 8 000 сърби , око за око зъб за зъб
20
16
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Били сме врагове със сърбите, защото външни влиятелни сили са се постарали за това! Ето от 30 години как методично ни превръщат във враг на Русия и като измрат още десетина дъртаци, младите знаят отлично, че Русия е вечен, заклет и проклет враг, а Османската империя ни е пазила успешно от тях към 800 години!
19
33
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руска провокация
18
2
 
31
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
само една война ни липсва на Балканите !!
17
10
 
4
 
! Отговори
шматка преди 4 години
До 14:))) Не е било заради нашите а заради руските ракети бе.Пак не си разбрал
16
6
 
35
 
! Отговори
Край преди 4 години
Албанците ще запалят Балканите. България е без значение - даже и най-дебелия гълъб на мира като ББ е без значение.
15
12
 
41
 
! Отговори
Тито преди 4 години
Сърбите са наши братя ! В миналото и те са ни клали , ама и ние не сме им оставали длъжни ! Да забравим миналото !
14
23
 
8
 
! Отговори
Лоренцо Стойчев преди 4 години
Апък българите на евроизборите си избраха Бойко. Явно искат още от същото. Добрече сме българите от чужбина да избереме Радан, че да има един европеец в парламента.
13
9
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 8.През далечната 1987,през лятото Турция струпа 180 000 армията на границата с България съответно и България започна мобилизация и струпа близо 125 000 армия,без запасняците.И само един изстрел трябваше за да започне патакламата.Ама тогава бяхме във Варшавския договор и СССР и САЩ се споразумяха за оттегляне на армиите заради ракетите,които имаше армията ни на въоръжение.
12
2
 
40
 
! Отговори
чичо Гошо преди 4 години
По интересно ще е ако албанците в Македонията решат да премахнат всякакви граници.Дали тогава македонците ще казват "ние сме от Западна България"?
11
31
 
21
 
! Отговори
Чиновник преди 4 години
Великите сили, навремето не ни оставиха да се оправим със сърбите, но албанците скоро ще поправят това историческо недоразумение. Врагът на моя враг е мой приятел. Което е лошо за Сърбия е добро за България.
10
10
 
30
 
! Отговори
до 7... преди 4 години
То понеже сърбите, като станаха изтривалка на руснаците и не им взеха Косово...