Македонският език признат с указ по идея на СССР и САЩ?

Това показват документи, публикувани от Културен център "Иван Михайлов"
22 май 2020 18:53, Нели Христова
110

От документи, публикувани от Културен център "Иван Михайлов" във Facebook, става ясно, че македонският език е бил обявен за официален с указ през 1944 година. Идеята била на СССР и американското разузнаване.

"Ние българите говорим два различни варианта на един и същ език. Това е факт. Германците и швейцарците имат същите различия като нас и българите. Всеки има право да нарича езика си така, каквото иска", това  заявяват от Културен център "Иван Михайлов" - Битоля на своята официална страница във Facebook, цитирани от "Фокус".

"Нашият език е обявен (за официален) с указ на 2 август 1944 г. Имаше ли референдум, който да ни попита как искаме да наречем нашия език? Не! Днес имаме определение на нашия език в Конституцията на Република Северна Македония като македонски. Ние имаме официален конституционен език и България абсолютно признава това. В нашия „език“ лежи коренът, както и в българският, на общата история на нашия народ - народът на Светите братя, на св. Климент, на св. Наум, на братя Миладинови, на Райко Жинзифов и на много други“, се казва още в съобщението.

В него са публикувани също така и някои документи, заедно с превод на български към тях, описани като инструкции на съветския професор Самуил Борисович Бернщайн и доклади на американското разузнаване. Според културния център те доказват, че македонският език е създаден по идея на СССР и американското разузнаване и през 1945 г. македонците са говорели на български език.

 


110
Още от Балкани
Транспортът в Гърция поевтинява след спад на ДДС до 13%
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
0
 
5
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 дни
Наследството на Коминтерна,и чичко Сталин е още живо..
96
6
 
4
 
! Отговори
Рамзан Кадиров преди 1 седмица
Та САЩ какво имат общо с македонският език?
Да ви таковам и троловете русофистически…
Това е като "Служител на НСО е бил принуден от ЦРУ да убие Марангозова"
или
"Млад ром заедно с Доналд Тръмп са изнасилили бабичка в Ценово"
95
4
 
16
 
! Отговори
Джаго инджинерин преди 1 седмица
Цял свят ще се смее на България, ако остави тези промити от сърбите мозъци да откраднат езика ни. Те ни мразят, и, каквото и да говорят, всъщност само гледат какво още да откраднат от нас и нищо друго! Безсмислени са всякакви жестове и отстъпки. Поведението на тези т. нар. "македонци" е предателско и обидно. Те вече получиха прекалено много даром, в ЕС няма място за дребни тарикати!
94
2
 
3
 
! Отговори
Шофьор на такси преди 1 седмица
Съсипаха я тая държава
93
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До 87 СЕРЕГЕЙ Никакъв серегей не си ти, ами кой знае какъв мюмюн ромлянски неграмотен си, след като не знаеш, че по време на Сръбско-българската война, Сърбия е изцяло под влиянието на Австро-Унгария и в сръбската войска има към двеста австрийски офицери, а виенски банки дават заем на крал Милан, за да нападне България.С този зурленски лъжи нищо не постигаш Хомограф Игнатиев ликвидира Апостола,через дядото на..." -ха ха ха, по-голяма тъпня скоро не бях чел, промит си отвсякъде
92
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
След като кобургите поведоха България по пагубен път, България се оказа победена страна във Втората световна война и отново загуби македония, която остана в територията на Югославия. Това казва всичко. Само че този път великките сили постъпиха още по-перфидно като благословиха създаването на македонска държава в рамките на Югославия като окончателно ,погребаха Санстефанска България и разцепиха българската нация - процес започнал още на Берлинскиия конгрес
91
4
 
21
 
! Отговори
Кирил Вкадимиров Бл преди 1 седмица
Най-главната причина да е така объркана нашата политика и история с Македония е: 1. Антибългарската , русколизаческа кампания на БКП за изхвърляне на нашият Пирински край в ръцете на титовите червени фашисти. 2. Това е следствие на командите на руснаците на всички нива, от КПСС, НКВД и тн.
3. Пишете ги тези работи приятели непрекъснато, не се СТРАХУВАЙТЕ. Иначе остава впечатлението, че само македонците и сърбите са виновни за тази червена каша. Малък процент от българите знаем истинските факти.
90
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
След Втората св. война великите сили решават да накажат България като се създаде македонска държава, въпреки че те са напълно наясно как стои въпроса и какви са действителните български граници. Особено ни е бесен от гняв Чърчил. Как няма да ни е бесен, когато в началото на Първата св. война ни предлага изключително изгодни неща, които Бг отказва, защото е под властта на един немско-австрийсkи шпионин и предател като Кобурга. Това е нашата трагедия
89
1
 
4
 
! Отговори
Да преди 1 седмица
Както винаги принципът "Разделяй и владей" !
88
1
 
4
 
! Отговори
1 преди 1 седмица
До Помнете ми думата

А, защо след една година. Българските русофили и сега са убедени в това, нищо, че даже не отидоха да прочетат документите на самите руснаци. То вече взе да става пародия. Кой как издъни партийната линия го обявяват за "евреин и предател" и това е. Това, че тия хора са част от официалната тогаава съветска и сега руска власт е без значение. Те някои взеха и Путин за "предател и евреин" да го обявяват или в най-добрия случай за слуга на "НСР". Смях и сълзи и рушки драми.
87
1
 
19
 
! Отговори
СЕРЕГЕЙ преди 1 седмица
Ростаците след като освобождават Родината ни от българите,винаги помагат на съседите ни да заграбят родна земя. Росташки генерали срещу нашите капитани за Сливница. Росташка войска в окопите срещу феноменалните кавалеристи на полковник Николаев.русия обещава Варна на Румъния. България участва с две армии и росия за награда и отнема Македония и я дава на Сърбия... русия сипе снаряди по Варна... русия век и половина безчинства над българщината. Хомограф Игнатиев ликвидира Апостола,через дядото на
86
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
76, 79 - Ти изобщо прочетели какво пише Цък? Или имаш температура?
85
4
 
12
 
! Отговори
Помнете ми думата преди 1 седмица
След 1 година македонският език ще бъде пришит само на САЩ и ЦРУ. Изобщо няма да се споменава за Коминтерна, Сталин и СССР. Така работи руската пропаганда.
84
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Арабски тръби, американски компресори, руска газ, турска мас, еврейски връзки, па накрая и солунската митница хахаха ама не става.
83
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
БЪЛГАРИ, ПРОБВАЙТЕ ПАК СЛЕД ГОДИНИ КОГАТО НЯМАТЕ МИЛИЦИОНЕРИ НА ВЛАСТ.
82
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Българския шовинистични истерици се драпат пред мониторите в бяс хахаха, кой се кланя на Русия губи Македония... руската тръба затри българската мечта.
81
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Пак До Цък

АУУ ТАКА ЛИ СЕ Е ГОВОРЕЛО ВЪВ ВЛАШКО БЕ АХАХА АМА ВЕЧЕ НЕ СЕ ГОВОРИ
80
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Пак До Цък

четеш тоалетна книга
79
2
 
9
 
! Отговори
Пак До Цък преди 1 седмица
За разлика от теб, аз чета!
Сърбите нямаше да имат държава, ако не бяха Българските легии" I и II(особено втората - изгонила турците от белградската крепост). Гърците - частично дъжат свободата си на българите. В средата на XIX-ти век - сърби, гърци и руснаци, много по-активно са започнали да унищожават българската история горейки книги и документи, унищожавайки храмовете ни или завземайки ги, като са изгонвали свещенниците от тях. Във Влашко се е говорело и се е пишело на български(до XVII век
78
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До До Тако Пеков,

Американците ако искат да разделят България на няколко държави ще я разделят. Айде бегай легай, български параноик.