Заев към България: Братски народи сме, да се покаже с действия

Премиерът на РС Македония пристига утре в София
Обновена: 16 юни 2021 15:18 | 16 юни 2021 15:03, Петя Славова
415
Заев към България: Братски народи сме, да се покаже с действия
Снимка: БГНЕС

Ние наистина сме приятели и братски народи и това трябва да се покаже с действия. Разбирам, че и братята понякога може да се скарат. Но определено България е длъжна и трябва да даде подкрепата си за РС Македония, защото само по този начин ще се развива нашето приятелство, нашето сътрудничество, Западна и Северна Европа ще ни уважава още повече, ако бъдем по-кооперативни и намираме повече начини да увеличим сътрудничеството, както между нашите народи, така и между нашите компании, така че това да бъде от полза и за българския, и за македонския народ.

Още по темата

Това заяви премиерът на РС Македония Зоран Заев в навечерието на посещението си в София, като подчерта своята увереност, че политиците от двете страни ще бъдат достатъчно умни да намерят такова решение.

Той поздрави българския народ и неговите сегашни и бъдещи лидери, които винаги в първите изречения винаги в първите изречения на всички свои изявления казват, че България остава ангажирана с европейската интеграция на Република Северна Македония.

Македонският премиер припомни, че според София, Скопие не е работи достатъчно ефективно за прилагането на Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество и настоява за конкретни гаранции.

Голяма част от записаното в него е осъществено в много по-голяма степен, отколкото където и да било по света след подписването на подобни договори. "Тяхно право е да кажат, че искат още по-динамична реализация на този договор. И ние искаме. Ние искаме, ако може, още утре да пуснем железопътната линия, която свързва Куманово - българската граница със София, а оттам към Истанбул. И ние искаме още утре, както пуснахме част от Коридор №8 Скопие – Миладиновци – Свети Николе – Щип, а оттам до Кочани, от Кочани - Делчево - Берово - Клепало, която е построена изцяло, да имаме същото и през към Крива Паланка. Работим върху това и вярвам, че в бъдеще ще бъде още по-динамично", каза Заев.

Македонският премиер Зоран Заев ще пристигне утре на посещение в София. Той ще бъде придружаван от вицепремиера по европейски въпроси Никола Димитров и от министъра на външните работи Буяр Османи. Предвидени са срещи с президента Румен Радев и с министър-председателя Стефан Янев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


415
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
11
 
! Отговори
брат преди 2 години
Заев! Пари нема, действай!
22
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А ТАКА, СМЕНИ ПЛОЧАТА...БРАТЯ СМЕ, ПРИЗНА СИ!
21
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зайо ние нареждаме вие изпълнявате, ако искате в ЕС. Нещо неясно?
20
3
 
10
 
! Отговори
Езоп го е възпял: преди 2 години
Зайо Байо мЪкедонски, гордоизтъпани се насред мегдано,и ду пето му пак нас рано,цъка-цъка луди коментари,много труд за малко пари.Нейде там в Скопский ДИСНИЛЕНД,антични историчари каканижат псалми жални,че албанец пак ги гази изодзади.Пискат, врякат, и реват,за Еуропска уния пищят.
19
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези дори когато са извън ЕС си позволяват да настройват други страни в ЕС срещу нас с лъжи и манипулации, представете си какво ще е ако ги пуснем без да са изпълнили исканията ни да прекратят да крадат българската история и идентичност и да й слагат етикет северномакедонска. Тяхната изтория преди 30 години, даже аз съм по-възрастен на 35 години съм.
18
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Брацки ама Македония говорят на друг език.
17
3
 
29
 
! Отговори
Спеца преди 2 години
Един народ сме , но Вие плюете по родата си и ще бъдете наказани !
16
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Онези там като не са българи да се наричат югославяни щот са родени в югославия македонци да се наричат тези родени в РСМ или севрни македонци по точно а предците им са българи щот са били родени в предeлите на България или както искат ако искат и марсианци но да спрст да крадат историята на България иначе лично от мен подкрепа нямат
15
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Обединете се накрая в един бг народ.
14
2
 
16
 
! Отговори
Зайо Байо се жали преди 2 години
И Шо ке праим сеги?Свърши гипса за Скопския ДИСНИЛЕНД...Гърците ни смениха името на държавата и байряко...Българите ни отсвириха за ИНТЕНЗИТЕТОи язъйко...а сърбите ни се подхихилкват от страни и ни викат че сме будали...Само албанците ни се радват и точат лиги заЗАДНИЦИТЕ ни...Ехь,Луно, Луно, земьо македонска! Пак ли ке се тепаме за тебе!.Кен лииии, тулибулибу дауч ююююю...
13
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не сме братски народи а сме един народ,един отбор..българи юнаци!!
12
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хахахах на тези прикажки би повярвал само някой загубеняк.
11
4
 
22
 
! Отговори
ВМРО-комита преди 2 години
Ако сега стане от гроба Ванче Михайлов що ли ке стане в РСМ? Определено ще е интересно!ША фърчат косми и гаще до небесата...и набързо ще почнат да декламират на висок глас:"Аз съм българче,обичам нашите планини зелени....БЪЛГАРИН да се наричам, първа радост е за мен!"
10
1
 
18
 
! Отговори
Единия брат преди 2 години
забива нож в гърба на другия.... и сега? Какво очаква? Другия брат да му го върне ли???
9
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вече не Ви вярваме на приказките искаме действия и грешно сте разбрали вие сте кандидт и вие трябва да изпълнявате условия не ние иначе си стойте извън ЕС не ни пречи.
8
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Манипулатор! Били сме братя. Ах, че е мазен, когато има интерес. По въпроса за Северна Македония гледаме служебното правителство под лупа.
7
1
 
52
 
! Отговори
ВЕТО до дупка! преди 2 години
Такива са те макетата - двуличници.Псуват ни,а през това време напират за българско граждансво и пращат децата си да учат тук и си търсят българки.Изобщо не трябва да ги взимаме на сериозно каквото и да кажат. Пълен игнор.
6
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С вашите кражби на история, личности и език показвате, че сте ни врагове. Стига повече отстъпки или изпълнете условията или няма ЕС това е положението, ние също изпълнявахме условията на някои страни в ЕС за да ни пуснат. Други още не ни пускат в Шенген, въпреки, че изпълняваме условията, Турция също чака от 60 години и няколко страни я спират.
5
1
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За това ли чупихте паметниците на клетите туристи край Охрид?
4
3
 
45
 
! Отговори
Алберт Айнщайн преди 2 години
"Само две неща са безкрайни - вселената и македонската глупост, като за първото не съм сигурен."