Огненият ад в Гърция не стихва, пожарите се разрастват

Магистралата, свързваща Атина със северната част на страната, остана затворена
7 авг 2021 14:34, Нели Христова
11

Огненото бедствие в Гърция се разраства. Две са вече жертвите на пожарите в страната. Силните ветрове и продължаващата суша затрудняват гасенето на пламъците. Най-малко 1450 гръцки пожарникари се борят с пет големи пожара в страната.

Опустошение и паника. Такава гледката е от Пелопонес до Атика и остров Евбея. Горските пожари там продължават да настъпват, подпомогнати от силните ветрове и екстремните горещини.

Четвърти безсънен ден прекараха хиляди хора в северните предградия на столицата Атина. Много местни напуснаха домовете си без да има къде да отидат. Други - отказаха да се евакуират.

Гъстият дим от пожарите отново покри цялата столица. Усеща се и остра миризма. Магистралата, свързваща Атина със северната част на страната, остана затворена.

Плашещи са сцените от Евбея. Небето над острова се оцвети в огненочервено, пламъците напредват бързо и достигнаха бреговете. Стотици местни и туристи бяха евакуирани на борда на фериботи и рибарски лодки.

Три са пожарите на полуостров Пелопонес. Стихия бушува край руините на древна Олимпия - родното място на Олимпийските игри.


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
ВРД ЕЙСИ преди 5 месеца
Graeci omnia sua in immensum tollunt ! На хироса !
9
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Как са шопите, няма ли да ходят на бяло море?
8
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Пожара изби вируса,край изгоря тоя короната.
7
2
 
0
 
! Отговори
2 преди 5 месеца
Нали ни натресоха вакси паспортите, ама не знам.
6
1
 
4
 
! Отговори
Edin888 преди 5 месеца
До Анонимен 2 Има Господ.
5
3
 
12
 
! Отговори
Коментар преди 5 месеца
Докато световните Илюминати ни разиграват игричките си на ваксини,вируси,трансжендъри и други простотии забравиха че природата е най силна от всички и може за минути да ни унищожи..то навсякъде пожари,суши,наводнения,градушки,урагани!На пострадалите не вярвам най големият им проблем да са ковидпростотиите!
4
8
 
3
 
! Отговори
господъ 7112136860 преди 5 месеца
До 2. Нема господ. Има греко-еврейски ,а вече и турски попове грозни ,които трафикират с надежда,вяра и любов. Трафиканти има. Мафия. Туй то.
3
7
 
3
 
! Отговори
Димитровъ 7112136860 преди 5 месеца
До 2. Нема господ. Има греко-еврейски ,а вече и турски,които трафикират с надежда,вяра и любов. Трафиканти има. Мафия. Туй то.
2
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Дали има господ?
1
3
 
11
 
! Отговори
Честен. преди 5 месеца
Нека нека.Не става само ние да попиляваме природата. Тя също си взема нейното.