Журналист от Северна Македония: Не съм попадал на толкова голяма трагедия!

Много представители на медиите пристигнаха у нас да отразят ужасната катастрофа
25 ное 2021 22:37, Петя Славова
25

Много журналисти от Северна Македония пристигнаха в страната ни за да отразят най-голямата автобусна катастрофа в Европа за последното десетилетие.

В ранната утрин на 23 ноември медиите събуждат България с новината за тежката катастрофа на магистрала "Струма" с нечуван до момента брой на жертвите. В първите часове в страната няма официална информация за трагедията, а северномакедонските медии научват от българските за случилото се.

Телевизионният канал "Сител" командирова у нас репортера Александър Спасовски, който отразява от мястото на събитието.

"15 години съм репортер. В моята кариера не съм попадал на толкова голяма трагедия. Успях да прочета новините, които пишат и чуждите агенции. "Франс прес" обяви, че това е най-голямата трагедия в Европа в последните 10 години. Не си спомням някога до момента да е имало повече загубени животи от 90-те години, когато имаше няколко авиоинцидента в Скопие", сподели той пред Bulgaria ON AIR.

Зрителите в Северна Македония следят включванията на Александър и разчитат на информацията от България, без да спекулират за причините, довели до трагедията.

"Вината се търси между човешкия фактор – евентуална грешка на шофьора и технически дефект на автобуса. Няма още конкретни информации. Всички чакат да завърши разследването, за да бъдат съобщени официалните причини за това нещастие", посочи още журналистът.

Трети ден след трагедията Северна Македония остава в траур.

"Преобладава чувството на тъга, но гражданите са и гневни, защото на нас прекалено често ни се случват подобни нещастия, при които животите си губят много наши сънародници. Неотдавна имаме тежко нещастие с автобус, близо до Скопие, където загинаха 15 сънародници. И тогава, както и сега, имаше технически процедури, които бяха нужни. В този случай, ако не греша, имаше техническа неизправност на автобуса. Гражданите са бесни, защото често ни се случва да има институционални пропуски, които водят до загуба на животи", коментира Спасовски.

 


25
Още от Балкани
Близки на загиналите на "Струма" разбират за ужаса от социалните мрежи
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Докато Гешев антихриста с останалите 4ма пазители на тайната са живи нищо добро не ни чака?
21
8
 
0
 
! Отговори
нато преди 1 седмица
Удари два автобуса във Сърбия едно време-- какво е имало във автобусите не знам ? И да знам не пиша ,
20
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Уеуееее, колко тъъъъп народ има! Макредонци, българи, тракийци, добруджанци. Абе, макета, баба ми у врачанско говореше по-грамотно от вас! Ама сега щеше да ви дава уроци! Лелееее... Ал. Макето се върти като вентилатор у гроба, като гледа какви ги вършите!
19
1
 
1
 
! Отговори
Амиии преди 1 седмица
КАТО МУ Е ИЗВЕСТНО " СТРАННОТО И ОСОБЕНО ИМЕ" - ЗНАЧИ ЗНАЯТ КОЙ Е И ЛЕСНО МОЖЕ ДА СЕ ОТКРИЕ - ВЕРОЯТНО ОТ ИНТЕРПОЛ!?!
18
3
 
10
 
! Отговори
Биволъ преди 1 седмица
Откога Му.ньо се цензурира. Да дръннем по една китара и тропнем хорце за червените маймунски задници.
17
2
 
8
 
! Отговори
Историк преди 1 седмица
След 200 години ще има спор дали са били македонци или българи и българите ще искат да се признае че са българи иначе Македония няма да влезе в ЕС.
16
5
 
10
 
! Отговори
Коментатор преди 1 седмица
Ходили са да купуват евтини фишеци и бензин, за да правят понички на мегдана и да стрелят фишеци по байряма. Туррска му работа.
15
6
 
0
 
! Отговори
Лекар преди 1 седмица
Бай Баяни, ц, при царо е строен, същия, който доведе боко
14
3
 
11
 
! Отговори
Бай Баяни преди 1 седмица
До Гел милсън, а бе ***,само ти ли не разбра,че този участък е строен при Станишев, като разширение на стария път до магистрала с оферта за 26 млн. от фирма на зетя на червения олигарх Миньо Стайков и завършен за 98 млн.лв. Колко чувала пари другарю Рашков е отмъкнала червената върхушка на Сергей? Трябвало маркировката да бъде подменена лятото,другарката Комитова е спряла ремонта.
13
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
По 150 човека умират ежедневно от КОВИД. Трагедиите станаха ежедневие. Обезценява се човешкият живот.
12
3
 
17
 
! Отговори
До 9 преди 1 седмица
ОТСЕЧКАТА Е ПРОЕКТИРАНА И ФИНАНСИРАНА ПО ПРЕДПРИСЪЕДИНИТЕЛНИ ЕВРОПРОГРАМИ, ИЗПЪЛНЕНА ОТ БЪЛГАРО- МАКЕДОНСКИ ФИРМИ ПО ВРЕМЕТО НА ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ, ЛЕНТА РЕЖЕ СТАНИШЕВ, ПРИЕТА ОТ БЕЛГИЙСКИ ПРОВЕРЯВАЩИ. БОЙКО Е САМО В ГЛАВАТА ТИ.
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Всъщност мантинелата заедно с липсващата част от нея попада в участък как дълъг остров от пътната маркировка,която е отделя от пътното платно за движение,който остров служи за ремонтни дейности по нея или някои други действия служебни и автобуса не би трябвало да се движи по тоз тип маркировка при положение щом за спиране има отдалеко почваща отбивка за целта,като тези маркировки са светоотразителни,а и грапави на вълни,че да друсат,като се навлезе в тях,плюс това маркировката е широка как лента
10
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
И кво сеги?
9
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Гиб Мелсън - Ама пък се НАКРАДОХА за 10 поколения напред !!
8
16
 
15
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 седмица
Винету лъга хората, че за да строиш магистрали трябва само асфалт а то се оказа, че не е точно така. Трябва и акъл. 12 години не им стигна на индианците на Винету са си прегледат малкото магистрали които имаме и да отстранят опасните участъци. 12 години не им стигна да разберат, че отбивка на завой не трябва да има. Трябват им 120 години да се усетят
7
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен Сайта връща ми такава грешка.
6
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Абе! Нема а убиждъш Пинокиу и Оня шашовия!
5
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Нищо толкова не е станало , даже незнаем какво е станало
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До тоя сайт не работиПиши на български бе! Толкова ли си неграмотен?.
3
10
 
5
 
! Отговори
новина преди 1 седмица
По-точно албански автобус от РСМ изгоря в Бугаря.