Bloomberg: Турция няма да се намеси в конфликта Русия – Украйна

Според източник страната ще брани единствено собствените си интереси
11 дек 2021 09:00, Красимир Ангелов
67
Bloomberg: Турция няма да се намеси в конфликта Русия – Украйна
Снимка: БГНЕС

Турция няма интерес да се намесва в конфликта Русия - Украйна. Анкара категорично няма да застане на страната на Киев и няма да воюва с Москва при евентуален сценарий на война между Русия и Украйна, пише Bloomberg, цитирайки неназован служител.

Турция няма да се намесва в спора заради членството на Анкара в НАТО и засилването на военното сътрудничество с украинската страна под формата на продажба на дронове Bayraktar TB2.

"Турция не координира стъпките си в Украйна с Вашингтон, а действа независимо, за да защити собствените си интереси", обясни източникът.

Източникът подчертава, че нежеланието на Турция да се конфронтира с Русия отразява външната политика на президента Реджеп Тайип Ердоган, която се характеризира с "маневриране".

Русия многократно отрече обвиненията в "агресивни действия" от страна на Запада и Украйна, подчертавайки, че няма да атакува никого. Москва смята, че изявленията за "руска агресия" се използват като извинение за поставяне на повече военна техника на НАТО близо до руските граници, припомня БГНЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
2
 
3
 
! Отговори
Обдарен преди 2 години
Турция не знам но ако аз се намеся жална й майка на Пу-Тя, чието име самичко говори за какво става въпрос!
57
0
 
4
 
! Отговори
Оху преди 2 години
За България е по-добре да си трае щото ако я тя каже същото, Путин веднага ще нападне украинците!
56
2
 
6
 
! Отговори
ГОЧО преди 2 години
Аха, смее ли да се намеси!!??Да анексират и нея!
55
3
 
7
 
! Отговори
Turkiye преди 2 години
Има значение дали Турция ще се включи или не. Значение няма дали Булгериа ще се включи
54
12
 
7
 
! Отговори
Крим не е руски преди 2 години
руски мечти....неосъществими
53
3
 
0
 
! Отговори
да бе да ха ха ха х преди 2 години
Турският президент Реджеп Ердоган<strong> подкрепи подкрепи Украйна за Крим и НАТО. Турция зове за деескалация на конфликта в Донбас, уточнява "Ройтерс""Ние също така решително защитаваме териториалната цялост на Украйна. Ние потвърдихме основното си решение да не признаем анексията на Крим ", каза Ердоган.Според него Анкара подкрепя така наречената "Кримска платформа" - проект на Киев за доближаване на международната общност до проблемас териториалната принадлежност на полуострова. "Надява
52
0
 
0
 
! Отговори
Чака преди 2 години
До ХохохооооМнооого си "умен" селчо мамин !!!!!!
51
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
турция няма думата, защото никой не я пита. Украйна има работа с Русия. Някой да не е разбрал?
50
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако продава оръжие на украйна, тя вече се е намесила. Путин трябва да си премисли отношенията с турция много сериозно. Достатъчно е да се види какво точно смята да прави така нреченият тюркски съвет, наскоро организиран от турция. Ами целта му е да вреди на Русия.
49
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Т.н. конфликт Русия - Украйна е рожба на инфантилните ***-мозъци. Анкара заяви категорично, че няма да застане на страната на Киев и няма да воюва с Москва.
48
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако"Майката"на европейската демокрация-Франция,не се вземе в ръце и не измъкне ЕС от чиновническия"батак",Съюза просто няма бъдеще.С тъпка по стъпка,ден след ден,ще се рушат устоите и идеите,поради които е създаден.Залитането от една крайност в друга руши доверието в него и го обрича на изолация.
47
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вътрешните конфликти в ЕС и липсата на европейска Армия,превръща ЕС в сламено плашило,насред обран бустан.Никой вече не го взема на сериозно.С тези огладнели"идалговци"(благородници без титли)и несретни политици-чиновници,които в момента го управляват,се е превърнал в посмешище за цял свят.След германската"ера на управление"(Меркел) Съюза е като в последната фаза на СССР.След Брекзита,ако има още еди"зит"и ще се разпадне,като СССР,с който вече си елика-прилика.Само един конфликт липсва и финиш.
46
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бившия Фин.мин. на Гърция Варуфакис днес остро критикува Урсула фон дер Лайен,като каза,че е"въздухарка" и посъветва България да изчака с еврото,докато ЕС се стабелизира,което едва ли ще се случи скоро.Особено ако се случи и военен конфликт м-у Русия и Украйна,който всъщност ще е в Европа и изходът е неизвестен.Нито САЩ ще си мръднат ***,нито Китай ,Англия или пък Индия и Турция ще защитят Украйна.Само ще се възползват да го"нажулят"на Европа.Европо,Европо,кой те в таз люлка люлее?
45
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бившия Фин.мин. на Гърция Варуфскис днес остро критикува Урсула фон дер Лсйен,като каза,че е"въздухарка" и посъветва България да изчака с еврото,докато ЕС се стабелизира,което едва ли ще се случи скоро.Одобрно ако се случи и военен конфликт м-у Русия и Украйна,който всъщност ще е в Европа и изходът е неизвестен.Нито САЩ ще си мръднат ***,нито Китай Англия или пък Индия и Турция ще защитят Украйна.Само ще се възползват да го "нажулят"на Европа.Европо,Европо,кой те в таз люлка люлее?
44
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чл.5) от договора за НАТО не включва Украйна.(Покрайнината на бившата Руска Империя)и няма как НАТО да защити с оръжие Украйна.Защото ако го направи,това ще е последния пирон в ковчега му.И без това вече е напълно излишен военен съюз.А Президента на Р.Турция е напълно прав за ненамесата в конфликта,поради тази причина (Чл.5) и поради икономическата изгода от Руския и Китайския пазар.Т.е.интереса им е в Азия а не чак толкова в Европа.В този конфликт,губеща е само Европа(ЕС).До кога?
43
6
 
3
 
! Отговори
Misirka преди 2 години
2SKakvi bairaktari !Za 30-40 min i vsichko preklychva !KOmentara ti e kato na 10 godishen !
42
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно, но никой не се меси в конфликти от типа Русия - ***.
41
10
 
4
 
! Отговори
2S преди 2 години
Няма да се меси. Ми той се меси и ще се меси,няма значение кой какво говори,или пише. Повече байрактари ще продава и има,и скоро ще има още повече кораби в черно море барабар с НАТО уж учение. Самолетите не ги броим. Въпроса е дали путин ще седне на г,ъза си. Моето мнение е,че вече е седнал. Автореклама с дрънкане на оръжия, но без грешки, че после спирачките ще откажат и за троловете :няма да е победител вашия товарищ и няма да има рубли в зелено за вас
40
4
 
10
 
! Отговори
До 39 Христо Христов преди 2 години
Как ще ги изпълнява като нейните Господари и нареждат да не ги изпълнява и да обстрелва Донбас за да подържа конфликта и да казват Путин и Русия са виновни.
39
2
 
11
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
Украйна изпълни ли задълженията си по Минските споразумения?!