Мицкоски: Няма да има конституционни промени под българска диктовка

Това ще бъде огромен проблем за всички граждани и за РСМ, смята той
18 мар 2023 17:58, Анисия Иванова
253
Мицкоски: Няма да има конституционни промени под българска диктовка
Снимка: БГНЕС

Няма да има конституционни промени в този състав на парламента под българска диктовка и при тези обстоятелства, закани се в Охрид лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски в коментар относно съобщението на правителството за създаване на работни групи по подготовка на текста за конституционните промени.

„Няма да има конституционни промени в този състав на парламента под българска диктовка и при тези обстоятелства. Това, което правителството прави, е процес, който накрая ще се удари в стена, тоест ще завърши неуспешно. Предупредихме, че за това, което те поемат като задължение от името на всички нас, те не само нямат доверие, но и физически не могат да го постигнат”.

Мицкоски посочи, че правителството е обявило, че процесът на конституционни промени ще започне през септември-октомври 2022 г., а когато това не се е случило, обявиха края на годината през декември, след това през февруари, а сега изместват фокуса към май, юни.

„Няма да стане нито през май, нито през юни, защото ние имаме принципна позиция от самото начало. Те създадоха проблем, който не могат да решат, те създадоха проблем, който всички ние имаме и ако продължат да го усложняват, всички ще изпаднат в задънена улица, но за съжаление това ще бъде огромен проблем за всички граждани и за Македония като държава. Но ви обещавам, че ще има отговорност за всичко, което правят, веднага след като новото правителство на ВМРО-ДПМНЕ поеме отговорността на правителството”, заплаши Мицкоски.

След изявленията в Скопие на върховния представител на ЕС и на еврокомисаря по разширяването, че всички македонски политици трябва да помогнат и преговорната рамка не може да бъде предоговаряне в бъдеще, лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски ги помоли да се вслушат в мнението на опозицията.

Според него условието от България е проблем, създаден от СДСМ и ДСИ, а ВМРО-ДПМНЕ е убедена, че след следващите избори ще намери решение за продължаване на европейската интеграция.

Вчера след заседанието на Съвета за стабилизиране и асоцииране Борел и Вархеи заявиха, че включването на българите в македонската конституция няма да застраши македонската идентичност. „В бъдеще е необходимо да изпълните задълженията, които сте поели“, каза Борел в отговор на журналистически въпрос на съвместната пресконференция с Димитър Ковачевски и Оливер Вархеи.

Относно очакванията на правителството Македония да стане пълноправен член на съюза до 2030 г. еврокомисарят по разширяването отговори, че е оптимист, но всичко зависи от напредъка на страната. /БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


253
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
181
0
 
2
 
! Отговори
Карл Бенц преди 1 година
На вниманието на северномакедонците: проф. Николаос Мицопулос - гръцки учен, е казал кой какъв е, къде е бил, живял, език говорил и т.н.
180
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ама тия гадинкиии не се ли сещате защо не искат да напишат българи в конституцията, ЗАРАДИ БЪЛГАРСКИЯ ГЕНОЦИД КОЙТО СА ИЗВЪРШИЛИ И ОТ БЪЛГАРИТЕ ИСКАТ ДА СТАВАТ НЯКАКЪВ ДРУГ НАРОД - МАКЕДОНЦИ.
179
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕВАЛА НА АГИТКАТА НА ПАРТИЗАН БЕЛГРАД ИГРАЯТ С ВАРДАР СКОПИЕ МИНАЛАТА СЕДМИЦА И СКАНДИРАТ - БУ-ГАРИ, ВИЕ НЕ СТЕ МАКЕДОНЦИ, МАКЕДОНИЯ НЕ СЪЩЕСТВУВА, ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ Е БЪЛГАРИН ХАХАХАХОНИЯ *** ПУКАТ ПРОТЕСТНИ НОТИ ДО ВУЧИЧ ХАХАХА. И СРЪБСКИЯ И БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ПА И МАКЕКОМСОМОЛЦИТЕ КОЛИШЕВКОВЦИ СИ ЗНАЯТ ЧЕ В МАКЕДОНИЯ ИМА САМО БЪЛГАРИ И АЛБАНЦИ.
178
5
 
4
 
! Отговори
Тъпана преди 1 година
Тоя мицкоски да върви в Сърбия и да остави нашите братя да се присъединят към майка България
177
5
 
5
 
! Отговори
Румен преди 1 година
За цените по хранителните вериги 10 коментара, за Македония 200 коментара :) До вчера никой не го пусна, ще му купят футболна топка и след това иска да каже кой ще играе. България ще влезе в Шенген с еврото, като влезе и Македония в ЕС, та сега ще ги вдигнат данъците. И Гърция играеше същата игра, така че накрая продадоха островите. Все пак вземете учебник по история и общувайте и правете бизнес с него.
176
3
 
4
 
! Отговори
ХРИСТО ИЗМИРЛИЙЧЕТО преди 1 година
НЕ БОЙТЕ СЕ НА МАКЕТО ДЕЧАТА НИЙ ВСИЧКИ СМЕ ДЕЦА НА МАЙКАТА ЗЕМЯ. БЪЛГАРИЯ Е МАЙКА СВЯТА, ПОИСКАЙТЕ ПРОШКА,КАКТО ПИШЕ В ДЕБЕЛИТЕ СКРИЖАЛИ И ЩЕ ВИ СЕ ДАДЕ,НИКОЯ МАЙКА НЕ БИЕ СВОЕТО ДЕТЕ !!!
175
2
 
4
 
! Отговори
ХАЙДЕ БРАКЕ МАКЕ преди 1 година
КРАТКА БЪЛГАРСКА ЕНЦИКЛОПЕДИЯ 1966г том 3: МАКЕДОНЦИ - "1)название на населението на древна Македония, състоящо се от племена родствени с гърците и отчасти с траките и илирийците;2) българското население на историческата област Македония;3)основното население на на СР Македония и СФР Югославия."
174
3
 
4
 
! Отговори
ХАЙДЕ БРАКЕ МАКЕ преди 1 година
КРАТКА БЪЛГАРСКА ЕНЦИКЛОПЕДИЯ 1966г том 3: МАКЕДОНИЯ - "ПРЕЗ 1913г ПО БУКУРЕЩКИЯТ МИРЕН ДОГОВОР, БЕЗ ДА СЕ ДЪРЖИ СМЕТКА ЗА БЪЛГ. НАЦИОНАЛНО СЪЗНАНИЕ НА ПРЕОБЛАДАВАЩОТО НАСЕЛЕНИЕ ПО-ГОЛЕМИТЕ ЧАСТИ НА МАКЕДОНИЯ СА ПРЕДАДЕНИ НА СЪРБИЯ И ГЪРЦИЯ"; МАКЕДОНСКИ ЕЗИК - "слав. език. Създава се в резултат на особените исторически условия в Югославия и СР Македония след Втората световна война върху диалектната основа на велешки,прилепски и битолски говори, които принадлежат към българската езикова общност."
173
4
 
5
 
! Отговори
На какво отгоре 187? преди 1 година
На много отгоре *** България е една от най старите държави в Европа с Велика история До преди 3 години беше и лидер на Балканите. И винаги е била лидер до нахлуването на червената армия 1944 И пак ще стане защото има икономически потенциал за това.СМ е бивша бг територия и пак ще стане. До 10 години ще молят даже да се присъединят към България.
172
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Българин" -- ти не си никакъв българин, а някаква интернационална мижитурка. Путин е гений и герой за страната си, а ти си едно българско вонящо нищожество.
171
5
 
8
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Само да припомня, че преди много години нямаше никакъв проблем, да бъдем вписани в македонската конституция. Но тогава българите искахме македонците да си кажат,че се чувстват българи. Ама те не се чувстват такива... и се започна една.За мен...македонците и българите имат много общо и това е липсата на интелект. Вместо да градим мостове ние се дърлим с приказки. И като се добави и платените от Путин родоотстъпници и от двете страни.....това е положението.Нашите наследници ще ни се смеят...
170
1
 
6
 
! Отговори
И.Б. преди 1 година
Г-н Мицкоски, ще има обаче конституционни промени под диктовката на ЕС, ако решите да станете неин член.
169
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
МАКЕТАТА РЕШИЛИ ДА НАПРАВЯ РИМЕЙК НА "БОГОВЕТЕ СИГУРНО СА ПОЛУДЕЛИ". СЮЖЕТЪТ БИЛ ЕДИН МИТРЕ КРАЙ ВАРДАРО НАМЕРИЛ БУТИЛКА КОКА-КОЛА И ТРЪГНАЛ ДА Я ВРЪЩА НА КОКА КОЛА ХЕЛЕНИК БОТЪЛИНГ КЪМПАНИ-КОСТЕНЕЦ...
168
4
 
9
 
! Отговори
! преди 1 година
Мицо , с теб и без теб промени в измислената ви конституция ще ИМА и българите ще са на първо място. Оди да пикаш на син камик !
167
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С копие, без копие, в Европа само с българи в Конституцията. Като ви уврат дебелите кратуни, ще влезете...
166
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
абе докато не издухат сръбските мекерета от властта нищо няма да се оправи в македония
165
3
 
8
 
! Отговори
Бай Иван преди 1 година
Така казаха и на Гърция за името , но клекнаха.
164
3
 
7
 
! Отговори
Сандю преди 1 година
Мацко - вски , конституцията ще си я промените не под български , а под европейски натиск , мацко .Марш при сърбите , дупе дав ци.
163
1
 
10
 
! Отговори
един от вас преди 1 година
Не проумявам кое не е ясно.Опозицията в Македония и Сърбия е финансирана от Русия , и правят всичко за оправдание на получените финанси.Трябва да ги оставим е буквалния смисъл.Не може насила хубост.
162
3
 
9
 
! Отговори
Хм преди 1 година
Абе Мицков на ски, няма, няма и изскочиш от торбата с нафталина!