Турция, България и Румъния ще се борят заедно с мините в Черно море

Русия може да използва морски мини, за да атакува цивилни кораби
12 окт 2023 12:36, Нели Христова
26
Турция, България и Румъния ще се борят заедно с мините в Черно море

Турция, България и Румъния ще работят заедно срещу заплахата от плаващи мини в Черно море заради войната между Русия и Украйна, съобщи турското министерство на отбраната.

Министерството не даде подробности как ще реши проблема. В изявление в X се казва, че трите страни са обсъдили въпроса на срещата на министрите на отбраната на НАТО в Брюксел.

Миналата седмица британското правителство обяви, че Русия може да използва морски мини, за да атакува цивилни кораби в Черно море, включително като ги постави на подхода към украинските пристанища. Украйна и Русия се обвиниха взаимно в поставянето на мини край украинското крайбрежие.

България, Турция, Румъния, плюс Грузия, Полша и Украйна обсъдиха преди това разчистване на плаващи мини през април 2022 г.

Турция също така работи с ООН, Украйна и Русия за съживяване на черноморската инициатива за зърно, от която Москва се отказа по-рано тази година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 6 месеца
До Анонимен/12 "Ще им подарим реактори, после БТРи дето за нищо не ставали щото били стари,пА ще дадем 1.5млрд$ за други стари БТРи на краварите,ще плащаме за *чистене* на мините от Украйна,щото някЪФ дрогиpaн зелeн евpеин" - Ц. "ото 85% са про'с'таци дет гласуват за ЕС и НАТО. *** си про'с'т да го вденеш.
14
8
 
4
 
! Отговори
Помощ за Украйна преди 6 месеца
Всички българи са твърдо зад Украйна до последната капка ... Скоро се включваме в мелето Слава на Украйна, който не скача е русофил
13
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
А ще съдят ли британското правителство, за разпространение на дезинформация ?
12
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Знаем кои мини плаваха в Черно море и това бяха на Зеленски мините, руснаците нямат особен интерес да слагат мини там! Зеленски на съд, за геноцид над славяните украинци, руснаци, поляци, съд за тебе и дългогодишен затвор , масов нацистки убиецо!
11
4
 
1
 
! Отговори
Инж+ преди 6 месеца
Ама какви мини??? В Черно море може да има само лодки и платноходки!!!! И ще се кланяме пред малкия бащица на народите!!!!
10
9
 
5
 
! Отговори
Браво! преди 6 месеца
Някога през годините на Първата световна война, българи и турци са воювали рамо до рамо с руснаците. Били сме бойни другари с турците.
9
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Значи нека обобщим!!! Ще им подарим реактори, после БТРи дето за нищо не ставали щото били стари,пА ще дадем 1.5млрд$ за други стари БТРи на краварите,ще плащаме за *чистене* на мините от Украйна,щото някЪФ дрогиpaн зелeн евpеин е решил, че може безнаказано да взривява язовири и да пуска мини в международни води(Черно море).... В нормален свят тоя щяха да го съдят и обеcят, а вместо това ние го спонсорираме.За укрите дето им плащаме хотелите да не говорим.евала Кирчо машалла асАнчо пeдалче долно
8
4
 
16
 
! Отговори
БАНко преди 6 месеца
МИНИТЕ НА ЗЕЛКАТА И ОСТАТЪЧНА УКРАЙНА !!! СРАМУВАТЕ ЛИ СЕ ДА ГО НАПИШЕТЕ ???
7
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Който е минирал, той да си разчисти мините!
6
5
 
7
 
! Отговори
ХАХА преди 6 месеца
Имаме ли достатъчно пияни сапьори по потници и жапанки за борбата?Като ония обезредители на дрон!Да няма Бууум!Хаха!
5
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Това са демократични мини ! Как така ще се борят с тях ..къде останаха ценностите
4
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Абе какви туристи сте вие, ако не можете с гол гАз една мина да смачкате?
3
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Цял свят гледа видеота как укритата минират Черно Море - ние ще се борим с руските мини. Беги мани. Да ловим мините и да ги детонираме върху Киеффф викам аз. Колкото по-бързо укритата клекнат, толкова по-добре за нас икономически. Иначе има да ги храним 50 години, докато се възстановят, а те да наглеят. Давайте ги на Разия да ги храни, че да фалира Разията! Полза от укрита - нула, само за тор стават!
2
4
 
9
 
! Отговори
ГМО правителство преди 6 месеца
Царя е гол.
1
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Кой ще надвие ?