Кадафи: Убивайте пилотите, които не ме слушат

Атаките може да прераснат в престъпления срещу човечеството
Обновена: 22 фев 2011 14:38 | 22 фев 2011 12:58,
181
Кадафи: Убивайте пилотите, които не ме слушат
Снимка: Reuters

Либийският лидер Муамар Кадафи е наредил да бъдат екзекутирани пилотите, отказали да изпълняват заповеди.

Това заяви пред телевизия „Ал Джазира“ подполковник от военновъздушните сили, преминал на страната на демонстрантите.

Според Касем Наджаа в редиците на офицерския корпус са извършени множество арести, след като военни минаха на страната на въстаниците.

Всички писти на летището в Бенгази са разрушени, съобщи Ройтерс, като цитира египетския министър на външните работи Ахмед Абул Гейт.

Самолетите не могат да кацат на аерогарата в града, който е под контрола на протестиращите срещу режима на Муамар Кадафи.

Елитни части на либийската армия и африкански наемници провеждат спецоперация в квартали на Триполи. Срещу населението се стреля с картечници, съобщи телевизия Ал Арабия, цитирана от ИТАР-ТАСС.

В понеделник бе съобщено за въздушни нападения над жилищни квартали в града. Синът на Муамар Кадафи – Сейф ал Ислам, призна, че е имало бомбардировки, но те са били само на складове с боеприпаси и военни гарнизони, „поддържащи заговора“.

Той обаче отхвърли твърденията за въздушни удари по жилищни квартали и демонстранти.

Междувременно върховният комисар на ООН по правата на човека Нави Пилай призова за международно разследване на нападенията срещу антиправителствените демонстранти в Либия и заяви, че атаките може да прераснат в престъпления срещу човечеството.

Още по темата
22 фев 2011 07:42
86

Тя призова за незабавно прекратяване на нарушаването на човешките права и осъди изпращането на армията срещу цивилни либийци.

„Повсеместните и системни атаки срещу цивилното население може да прераснат в престъпления срещу човечеството“, заяви Нави Пилай, цитирана от Ройтерс.

И Организацията ислямска конференция (ОИК) днес осъди остро употребата на сила срещу цивилни в Либия.

ОИК определи мерките на режима срещу демонстрантите като „хуманитарна катастрофа,
несъвместима с ислямските и човешките ценности“.

Организацията призова либийските власти незабавно да спрат насилието, съобщава ДПА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


181
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
6
 
10
 
! Отговори
aha, преди 13 години
Tova koeto dnes stava v arabskite strani, do godina, dve shte rekushira v Izrael i Amerika.Islamistite shte se vazpolzvat parvi ot svobodata i demokraciata.
17
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
това са заповеди на 4овек,който вижда 4е с управлението и властта му е свършено!дано го гръмнат или да го обесят на площада....
16
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ВСИЧКИ *** СА ЕДНИ И СЪЩИ-НЯМА РЕЛИГИЯ НЯМА ЦВЯТ НА КОЖАТА,МРЪСНИ КОМУНИСТИ И ТОВА СИ Е
15
6
 
33
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
Кадафи че ще падне, ще падне ... ама някой задава ли си въпроса какво ще дойде след него? Защо отхвърляте тезата, че след Кадафи племената в Либия ще станат "на кълбета" или още по-зле, на негово място да застане някое още по-зло и още по-фанатизирано чудовище?
14
4
 
18
 
! Отговори
Блъско преди 13 години
Чудя се сека като падне Кадафи и се разреши пиенето на алкохол ,какво ли ще става тогава,като от 40 години не се пие.Аз като се сетя колко години му свиквах и какво повръщане беше не ги виждам тези лезбийци как ще се научат да пият ,дето незнаят какво е алкохол.
13
5
 
24
 
! Отговори
НСС преди 13 години
Губи се ценно време! Всички тренировки на пилоти в симулаторите на ВВС в района на средиземно море се развиват над Либия. Терена е познат на всички. Локационните системи са известни къдеса. Въпрос на няколко часа е въздушните сили и пво на Либия да бъдат унищожени, за да се спрат бомбардировките над населението...Виждате пример, когато политиците вместо да се намесят адекватно, протакат животоспасяващо решение...
12
9
 
32
 
! Отговори
ЛАЛЕ преди 13 години
КАДАФИ ДА БЪДЕ УБИТ
11
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
DOBRE CHE TUK N.DOBREV GI SPRIA
10
5
 
8
 
! Отговори
aha преди 13 години
Tova sa rezultati ot prodaljitelni mandati !Shte sabirame pomoshti za "bratiata" arabi.
9
9
 
28
 
! Отговори
m преди 13 години
Види му се края на царството на Кадафи. Само С.Корея няма кво да я бутне.
8
9
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Е ДА СТРЕЛЯШ ПО ЦИВИЛНИ НЕ Е ЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ СРЕЩУ ЧОВЕЧЕСТВОТО ?! КВО ДА ПРЕРАСТВАТ ОЩЕ? А европа щатите и русия си барат оная работа, срам!
7
17
 
17
 
! Отговори
+++ преди 13 години
на хамериканзите не им стиска
6
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
5А не изфъргай се. Югославия няма ядрено оръжие и Петрол...
5
9
 
83
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
едно е сигурно, с Кадафи е свършено. Дано успеят да го застрелят преди да избие прекалено много хора
4
16
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какво чакат тъпите американци - навремето нападнаха Югославия заради шиптърите, а сега си мълчат да ги таковам в мамата . .
3
4
 
35
 
! Отговори
Хм преди 13 години
нещата упорито вървят към халифати...
2
7
 
28
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
Из интервю на Киряк Цонев арабист:- Чуха се и коментари, че ще бъде истинска катастрофа, ако Кадафи падне, защото ще последва ислямизация на страната. Така ли е действително?- Разбира се, има такъв елемент. Ако той си отиде, аз предполагам, че в Либия ще настъпи хаос, наистина хаос сред тези племенни отношения. По-нататък аз се боя за българите там. Повечето българи, които работят в Либия, са в Бенгази. А нашето правителство закри консулството ни в Бенгази, където имаше един човек, въпреки че имаше много българи, въпреки историята с българските медицински сестри и т.н. Това е въпрос държавен, но заради него по-всяка вероятност ще имат главоболия сънародниците ни. Ако не дай Боже стане нещо, и американският флот не може да ги измъкне българите. Мисля, че достатъчно време мина. Спомняте си при атентата над Локърби колко души загинаха, но в края на краищата надделяха икономическите интереси и американците простиха тая работа. А пък ние отказваме да погледнем прагматично и сме готови да жертваме нашите интереси в тази държава, които не бяха малко.
1
9
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дай боже и тебе да убият,че си скочил срещу цял народ,