Турският премиер очаква реформи в Сирия до 15 дни

Танковете и войниците напускат обсадения досега град Хама
10 авг 2011 17:56, Елка Василева
184
Турският премиер очаква реформи в Сирия до 15 дни
Град Хама, Сирия. Снимка: Reuters

Турският премиер Реджеп Таип Ердоган изрази надежда днес, че Сирия ще предприеме стъпки към реформи до 10-15 дни, предадоха Ройтерс и Франс прес.

Анкара предаде ясно послание на Дамаск да прекрати жестоките репресии срещу продемократични демонстранти, даде да се разбере Ердоган.

Турският премиер съобщи още, че посланикът на страната му в Сирия е посетил днес обсадения от силите на режима град Хама в централната част на страната и е видял, че танковете и войниците напускат града. Ердоган направи връзка между започналото изтегляне и вчерашното посещение в Дамаск на турския министър на външните работи Ахмет Давутоглу.

Журналист от АФП видял как десетки военни автомобили напускат тази сутрин Хама.

Сирийската армия навлезе в бунтовния град на 31 юли. В операцията за потушаване на размириците в града загинаха близо сто души.

Още по темата

Турският външен министър разговаря вчера повече от шест часа със сирийския президент Башар Асад.

Неразрешени посещения на френския и американския посланик в Хама миналия месец бяха разкритикувани яростно от сирийския режим. Те дадоха повод за демонстрации срещу посолствата на САЩ и Франция в Дамаск, които бяха белязани от насилие, отбелязва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
1
 
2
 
! Отговори
Ястреб преди 12 години
До 139 - "Кой си ти, елементарен чоджум, който си затваря очите пред УБИЙСТВАТА НА ХРИСТИЯНИ В ДНЕШНО ВРЕМЕ В ТУРЦИЯ" --- Как стигна до този извод чоджум, че си затварям очите пред тези убийства? Много преповтарящ думичката "факт", без да си наясно какво значи. Твоето мнение не е факт - то си е мнение. И ти казах - не се прави на много усложнен, само ти подчертава елементарноста! Казвам ти го много ясно - ако на моите сънародници в България им се случи нещо - ще газим яко! Казах!
127
0
 
3
 
! Отговори
до 138 преди 12 години
Последният ти постинг издава нервността ти щом си позволяваш да ми даваш съвети "Не умувай кой и защо не обича турците - по добре умувай ...". Както винаги си бла-бла-бла - на общи приказки. Не издържаш на факти. Затова и ще си го получаваш винаги, когато се появиш и с недомислените си приказки се опитваш да се държиш назидателно. "Не се самозабравяй - има зорки оченца да те следят и силна ръчичка да те накаже!" Кой си ти, елементарен чоджум, който си затваря очите пред УБИЙСТВАТА НА ХРИСТИЯНИ В ДНЕШНО ВРЕМЕ В ТУРЦИЯ, а ще дава съвети какво другите да правят ??? Светът отдавна си го казва за турците:Отнасят се с турците "като с вредни микроби". Казал го е посланика на Турция в Австрия Кадри Еджвет Тезджан !!!Досаден е този, който си затваря очите пред фактите и с общи турски локуми се опитва да плюе по другите. При всеки твой опит за да показваш елементарно турско присъствие ще си получаваш отговор.
126
1
 
2
 
! Отговори
Ястреб преди 12 години
До 137 - Не умувай кой и защо не обича турците - по добре умувай защо в Европа "българин" е синоним на крадец и защо навсякъде българите се третират като ***. Кажи ми един комшия на България, дето да ги обича българите. Такова племе сте, че дори християните сърби и гърци, при първа възможност ви прекарват през ножа. Мисли се за какъвто се щеш, и мисли за турците каквото си щеш - не ми е през ***. Почна вече да ми достаждаш с мрънкането си и прикритата си злоба - типично за българина.
125
0
 
3
 
! Отговори
до 136 преди 12 години
Ако само българина мислеше така за една етническа група, просто ги пренебрегваш като "озлобени". Но когато цяла Европа например мисли така, един разумен човек, който милее за Родината си или за Отечеството си, би се замислил. Поне малко. Ако иска да живее с тези хора като комшии, разбира се. Останалото е недоразвито репчене (или лаене) на хора с първични инстинкти. Прав си за губенето на време.
124
0
 
2
 
! Отговори
Ястреб преди 12 години
До 135 - Виждам, че много избирателно си ги чел коментарите по-долу. Аз не шамаря никого, ако не е положил титаничен труд да го заслужи. Ако българина си мисли, че е признак на неговата "цивилизованост" да обобщава една етническа група като "диваци", "варвари", "*** ***" и т.н., много е вероятно да го третират по този начин. И друго - аз не преставлявам целия турски народ, още по-малко - турското правителство. И понеже се мислиш за много усложнен - не си губи времето с елементарни хора.
123
0
 
2
 
! Отговори
до 134 преди 12 години
Прочети си пак написаното от самия теб и за себе си отговори кой е озлобен и пише с омраза. Но с елементарно репчене по подобие на пубери, с липса на мислене и логика е като да пукаш детски балони за да покажеш на света, че и ти може да дигаш шум. Като ти и по-голяма част от населението е срещу влизането на Турция в ЕС, защо не го кажете смело на правителството си, а го оставяте да лицемерничи пред цял свят ??? И разбира се нищо за убийствата и до сега на християни и за мъжкия жест на българското правителство и женското каканижене на турското правителство и на самите "добронамерени" турчета като тебе. Елементарен си и като правителството си - лицемерен. Искаш да пишеш нещо, но не издържаш на факти. Освен да ти кажа "ха наздраве". Аллах акбар! Аллах акбар!
122
0
 
2
 
! Отговори
Ястреб преди 12 години
До 132 - Както вече казах, не ни интересува какво си мисли света относно Турция. Аз съм против присъединяването на Турция към ЕС, както и голяма част от населението на страната. Селянката България беше взета в харема на европейските бейове заради пресния зарзават и прясната плът - само това, което може да им предложи. Че не можеш да разбереш значението на думата "добронамереност" е разбираемо за човек, на който основните национални черти са злоба и омраза. Със здраве!
121
0
 
2
 
! Отговори
към 132 преди 12 години
"нехристянско население" да се чете "христянско население"
120
0
 
3
 
! Отговори
до 131 преди 12 години
По същия начин на мислене и света не го интересува как разсъждават в Турция. Затова 51 години вече Турция стои на изтривалката пред вратата на ЕС и се МОЛИ да влезе в нея. В буквалният смисъл се МОЛИ, създало си е специално министерство със съответният бюджет и щат, за да се вмъкне в ЕС. А "добронамерено предупреждение от комшията" си го запази за себе си. Кой ще повярва на турската "добронамереност" след като и до сега в Турция има закони от средните векове, досега има подтискане и УБИЙСТВА на нехристянско население. Да си чул за убит ходжа в България ??? А колкото за 80'те, турците наистина сте далеч от цивилизацията. Имаше официално извинение за тези събития от българска страна, но кой ти разбира от тези неща ??? И на фона на това - "предупреждение от комшията". Много-много дивашко и лицемерно !!!
119
1
 
2
 
! Отговори
Ястреб преди 12 години
До 130 - Турция няма претенции да е "цивилизована" по щатското, или по европейското, и изобщо по българското разбиране за цивилизованост. И още по-важното - не ни и интересува какво си мислите! В България имаме братя и сестри, които са под наша закрила. Това не значи, че ние виждаме като тяхно право да правят каквото си искат в страната, но ако България си повтори грешката, която направи през 80'те - последсвията ще се много тежки за нея. Това е само едно добронамерено предупреждение от комшията
118
0
 
3
 
! Отговори
до 127 преди 12 години
"Не се самозабравяй - има зорки оченца да те следят и силна ръчичка да те накаже!"Хареса ми като лицемерно послание. Дали това не се отнася много повече за Турците в Турция. Поне такова е мнението не само на българите, а и на цяла Европа, на САЩ, които непрекъснато Ви отправят послания как да се държите по-цивилизовано. Прочети им посланията, след това говори.
117
1
 
4
 
! Отговори
малоумници преди 12 години
Бешикташ ви бие турците са *** викате. Галатасай ви смачка пак турците са ***. Турците ви построят магистралите, метрото и пак са ***. Еми щом турците са *** а вие какви сте?
116
1
 
4
 
! Отговори
bez ime преди 12 години
do 52 vestel e turska firma az rabotqa tam ne badete tolkova sme6ni:) :) 8 hiledi du6i rabotime vav tozi firma . az sialata balga ria razhodih mislqa 4e nema tolkova ograna firma. nebadete sme6ni::)))
115
2
 
9
 
! Отговори
Ястреб преди 12 години
До 119 - Ако един ден България бъде заробена, причината за това ще са *** ***, дето като се напият поритват малко турците. Мен не ме интересува какво е направил твоят дядо на моя, но много ме интересува ти какво правиш на моите сънародници в България сега. Не се самозабравяй - има зорки оченца да те следят и силна ръчичка да те накаже!
114
2
 
8
 
! Отговори
999 преди 12 години
до 137Какво защитаваш бе *** - *** харалампи - ако не беше Русия - какво щеше да защитаваш днес . Малей - аман *** сабалям се наредили да *** тук. То българина ако не е бъбрек - да го мъчи , разтройството го хваща. А вашите разстройства на подолупишещите са - сериозни разтройства - не само физически а и психически . Нищо свястно не може да види човек в България , че камоли да прочете в един форум мнение на здравомислещ човек.... Я бягайте българчета да събирате трохите по масата!
113
14
 
3
 
! Отговори
петре преди 12 години
България е вашата Родина, Турция може да ви бъде само мащеха, затова през 90 година повечето се върнахте от там. Не се гордейте с турските постижения, защото те не са ваши.
112
1
 
7
 
! Отговори
до 138 и 139 преди 12 години
Оправете си правописа и след това спорете. След като Ви е такъв правописа, за знанията ви няма да говорим. Вие сте по- неграмотни и от *** и турците, които ги псувате постоянно.
111
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ама ти си много отворен ве *** що не варвиш сам по улицата *** ше омреш и цялото ти семеиство и семеиството на секи турчин ше умре амин казах
110
1
 
5
 
! Отговори
до 137 и 138 преди 12 години
А вие знаете ли, че винаги сте били и ще си останете роби? И ще продължавате да ближете чужди зад..ци
109
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
абе незнам познавам една торкиня и винаги вика че сам българите са номер едно в едни други работи *** да не е твоита кадана