Дамаск: Химическата атака е изфабрикувана от САЩ

Инспекторите на ООН си тръгнаха, но ще се връщат
Обновена: 31 авг 2013 09:12 | 31 авг 2013 09:09,
158
Дамаск: Химическата атака е изфабрикувана от САЩ
Снимка: Reuters

Сирийското правителство нарече обвиненията на президента Барак Обама и американския държавен секретар Джон Кери, че то е използвало химически оръжия "безпочвени лъжи", почиващи на сведения, "изфабрикувани" от бунтовниците, съобщи АФП.

В комюнике на сирийското външно министерство, цитирано от сирийската агенция САНА, се казва, че Кери, който обещал на международната общност да оповести "неопровержими доказателства" за използването от сирийската армия на химическо оръжие, всъщност е повторил една измислена история, изфабрикувана от сирийската опозиция в чужбина, за да оправдае чужда военна намеса.

Още по темата

"Учудващо е, че представените от Кери измислени доводи са взети от социалните мрежи. Как може световна сила като Америка да взема решения за война и мир, основавайки се на съмнителни сведения. Всички числа за пострадали мирни жители, посочени от Кери", са измислени, се посочва в изявлението на Дамаск.

Междувременно инспекторите на ООН за химическите оръжия напуснаха рано тази сутрин хотела си в сирийската столица, предаде Ройтерс, позовавайки се на очевидец.

Те изглежда си заминават от Сирия. Колите на екипа са се насочили към магистралата, водеща към Ливан, пише агенцията.

Вероятно ще са необходими две седмици, за да се определи дали в Сирия е било използвано химическо оръжие.

Вчера инспекторите приключиха работата си на мястото на атаката, извършена на 21 август, отнела живота на стотици жени и деца.

Очаква се днес експертите да пристигнат в Хага, където се намира централата на Организацията за забрана на химическите оръжия. Инспекторите ще подготвят доклад за генералния секретар, който ще бъде представен на Съвета за сигурност на ООН.

С това обаче мисията на шведа Оке Селстрьом не приключва. Той ще се върне в Сирия, за да посети още три места на предполагаеми химически нападения, сред които е Хан ел Асал, където се смята, че на 19 март е било използвано химическо оръжие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
15
 
1
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
68 МОРАЛ , при социализма ти в ред ли си , това е абсолютно несъвместимо със социализма .Ако искаш да знаеш в началните години той се развиваше и ЗАЩОТО АКТИВНОТО НАСЕЛЕНИЕ БЕШЕ РОДЕНО И ИЗРАСЛО ПРЕДИ ВОЙНАТА , после така нареченото СОЦ.ПОКОЛЕНИЕ ПЛОД НА РСО / РАЗВИТОТО СОЦИАЛИСТИЕСКО ОБЩЕСТВО/ разгони фамилията на социализма , то ни управляваше и до сега дори и в момента , сега тези които са по площадите , РОДЕНИТЕ В КРАЯ НА СОЦА И В НАЧАЛОТОНА ПРЕХОДА , те ще оправят нещата , те са други
62
10
 
2
 
! Отговори
До 67 преди 10 години
И кво от това, ще се успокоиш ако иранците имат най големия арсенал от ядрено оръжие? Или Башар Асад? И тогава ще си живееш добре, щото дедето ти ще е увито в бяло наметало, ама ти ще си доволен защото американците няма да имат тоя арсенал. А, не забравих, ще си спокоен когато руснаците завладеят света, защото са най мили и прекрасни и не убиват чеченци, не мачката съседи и държавата не се управлява от мафия. ***!!!
61
2
 
8
 
! Отговори
Нике1класик преди 10 години
Абе,Одисей 1--Ти да нямаш двойник в сайта!Нали си беше признал че си бивш комсомолски секретар и че никой освен тебе незнаел какво е истинския комунизъм?Сега пък комунизма бил рецидив!....
60
2
 
12
 
! Отговори
Йово преди 10 години
До червени боклуциМомче нещо си зле с географията СССР отдавна вече не съществува. Ако толкова искаш Америка взимай си визата и заминавай на там. Много мой приятели заминаха за САЩ и само 1 остана понеже се ожени там, другите се върнаха. Разказват, че мизерията там е в пъти по голяма от тази тук. Стига си гледал филми от центъра на ЕЛ ЕИ или Ню Йорк. погледни малките градове и крайните квартали там е истинската Америка не Ориндж Каунти.
59
13
 
1
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
мариане тъкмо щях да те поздравя за трезвия коментар и ак изтресе небивалица , такав химкическа атака от вън няма кам да бъде осъществена , това си е работа на Асад . Колкото до ислямистите наистина проблема е сложен.В Египет тръгнаха да се оправят нещата но пак се залита в посока диктат,в Ирак няколко години беше по сокойно и запчваше да се нормализира , но конфликат в Сирия отново запали огъня там.Либия е блато от подвижни пясъци в момента , но това е реалността,демокрация на сила не с
58
3
 
20
 
! Отговори
С.С.С.Р преди 10 години
До червени боклуциПри бай Тошо имаше ред , спокойствие , морал , никой не се притесняваше за утре . Нямаше я тая завист и злоба ,чийто продукт си ти , нямаше наркомания и деградация , нямаше битова престъпност , нямаше свръх богати и мнозинство свръх бедни , нямаше *** , нямаше и старци дето ровят по кофите за *** и също така нямаше и демографска катастрофа !
57
16
 
1
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
6 според теб са малък повод редиците с увити в бели чаршафи деца , що за *** трябва да си за да останеш безучастен към тази трагедия умишлено извършена от ***.Наистина комунизма е рецидив без аналог в човешката история .
56
2
 
17
 
! Отговори
Мариан преди 10 години
Без никакво съмнение режимът на Асад е тираничен, но смяната му не трябва да се наложи чрез война, тъй като той удържа ислямистите. Същото преди правеха и Садам и Кадафи чрез своите тиранични режими. Обаче вижте какво става сега след тях. Затова трябва умните глави да измислят как да свалят Асад без да развържат ръцете на ислямистите. А това че химическата атака е организирана отвън е извън съмнение, защото Асад може да е всичко, но не е нито луд, нито *** за да си вкара такъв автогол.
55
6
 
10
 
! Отговори
Червен боклук преди 10 години
До червени боклуциНе е в стила ми, но предизвикваш! Целият ви речник, всичките ви аргументи са такива. А не ви трият! Защо ли? Ако се напориш на деснячката ми, ще стигнеш до майка си наакан!
54
18
 
5
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
59 а преди Т.Живков и ключалки не са имали по вратите , много сте смешни , светът се развива , той не е това което беше преди ВСВ или в началото на миналия век или в края на миналия дори . Аз не ходя с нож в джоба си или на кръста . Че кой днес няма достъп до добро образование , точно напротив можеш да продължиш където си пожелаеш по света . Няма да питам Н.М ,ти сам падна в клопката си защото именно престъпния режим на Кадафи зарази тези деца / корупция / и не случайно именно от Бенгази започн
53
7
 
11
 
! Отговори
бъдин преди 10 години
Ще го търсите социализма, ама няма да го намерите!
52
4
 
4
 
! Отговори
чичо пейо преди 10 години
до червени боклуциела ти живеи в града където е наи-голямото гето в българия и пак ми се обесняваи в любовмога веднага да ти уредя безплатна квартира на соколите
51
9
 
16
 
! Отговори
С.С.С.Р преди 10 години
До червени боклуцимомче спирай с амфетките на ББ , ще се убиеш !
50
16
 
5
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
52 Така ли и кое ти е ясно че цитираните военни пидразделения от армията на Башар Асад не са осъществили такава атака , не са били изтреляни ракети с такова оръжие , не са били оборудвани самите те с необходимите противогази , я ми кажи как Щатите биха могли да организират подобна диверсия , поне малко мозък имаш ли в главата .
49
4
 
25
 
! Отговори
До Одисей.. преди 10 години
Одисей,по времето на Тодор Живков времената бяха по-добри,ходих без нож в джоба си.Да наистина колата ми беше по-обикновеничка но всички бяха спокойни и нямаше просяци НИКЪДЕ.Всички имаха достъп до добро здравеопазване и образование. Относно другите,които си споменал преди САЩ да "разкости" тези държави хората си живееха много по-добре от нас.Припомни си колоко лекари изхранваха семействата си от Либия.А защо нашите сестри бяха осъдени в Либия?? Попитайте Надежда Михайлова.
48
4
 
4
 
! Отговори
чичо пейо преди 10 години
афро американец на нашето индо българин ли е равно????а дали съм расист одисеичо еи квоако съм в твоите очи- еи ся веднага ще си сложа жалеика на семеините ценности
47
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вече над 100 000 дучи загинаха в Сирия! Колко още трябва да загинат докато се намесят великите сили?
46
2
 
4
 
! Отговори
до 48 преди 10 години
До чичо пейопо- скоро на *** ром :)
45
11
 
0
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
48 РАСИСТ
44
9
 
0
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
48 РАСИСТ