Дамаск: Химическата атака е изфабрикувана от САЩ

Инспекторите на ООН си тръгнаха, но ще се връщат
Обновена: 31 авг 2013 09:12 | 31 авг 2013 09:09,
158
Дамаск: Химическата атака е изфабрикувана от САЩ
Снимка: Reuters

Сирийското правителство нарече обвиненията на президента Барак Обама и американския държавен секретар Джон Кери, че то е използвало химически оръжия "безпочвени лъжи", почиващи на сведения, "изфабрикувани" от бунтовниците, съобщи АФП.

В комюнике на сирийското външно министерство, цитирано от сирийската агенция САНА, се казва, че Кери, който обещал на международната общност да оповести "неопровержими доказателства" за използването от сирийската армия на химическо оръжие, всъщност е повторил една измислена история, изфабрикувана от сирийската опозиция в чужбина, за да оправдае чужда военна намеса.

Още по темата

"Учудващо е, че представените от Кери измислени доводи са взети от социалните мрежи. Как може световна сила като Америка да взема решения за война и мир, основавайки се на съмнителни сведения. Всички числа за пострадали мирни жители, посочени от Кери", са измислени, се посочва в изявлението на Дамаск.

Междувременно инспекторите на ООН за химическите оръжия напуснаха рано тази сутрин хотела си в сирийската столица, предаде Ройтерс, позовавайки се на очевидец.

Те изглежда си заминават от Сирия. Колите на екипа са се насочили към магистралата, водеща към Ливан, пише агенцията.

Вероятно ще са необходими две седмици, за да се определи дали в Сирия е било използвано химическо оръжие.

Вчера инспекторите приключиха работата си на мястото на атаката, извършена на 21 август, отнела живота на стотици жени и деца.

Очаква се днес експертите да пристигнат в Хага, където се намира централата на Организацията за забрана на химическите оръжия. Инспекторите ще подготвят доклад за генералния секретар, който ще бъде представен на Съвета за сигурност на ООН.

С това обаче мисията на шведа Оке Селстрьом не приключва. Той ще се върне в Сирия, за да посети още три места на предполагаеми химически нападения, сред които е Хан ел Асал, където се смята, че на 19 март е било използвано химическо оръжие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
3
 
9
 
! Отговори
чичо пейо преди 10 години
афро американец на нашето индо българин ли се равнява
42
3
 
7
 
! Отговори
xari potar преди 10 години
ODISEI4O TI VERNO JIVEE6 SYS SENKITE OT MINALOTO I GLEDA6 PREKALENO MNOGO TELEVIZIQ.OPITAI DA MISLI6 SAM NAI-SETNE)))
41
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
bravo na evreite demorkacia v deistvie.samo vijte snimkata irak libia avganistan syria..sledva izrael
40
14
 
4
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
42 а не е ли диктатор Асад , какъв беше Живков , Кадафи , Хонекер , Садам , Чаушеско , Милошевич , какви бяха ,а
39
17
 
3
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
41 ти и расист ли се извъди , как смееш да обиждаш един афроамериканец интересно все се притеснявате за човешките права в Америка на времето ревехте срещу ККК / Кукуклуксклан / а сега когато си избраха *** президент че и го преизбраха , го обиждате че бил *** , маимуна си ти и то полуграмотна неможеш да му стъпиш нито на акъла нито на образованието.
38
3
 
11
 
! Отговори
хаха преди 10 години
Човек може да изперка, ако се замисли за грандиозната програма и изпълнение на тази лъжа и постановка: правителства, медии, организации, всеки ден ви миеха с ''режим'',''дикататор'' и т.н.После нямало план и конспирации и т.н.
37
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За да нападне САЩ, им трябва одобрението на световната общност. А понеже те не го получиха, сега се назлъндисват, защото ако го направят в противен случай може света да се обърне срещу тях. Този техен номер вече не е вървежен.
36
4
 
26
 
! Отговори
С.С.С.Р преди 10 години
Вече и малките деца знаят какво представлява империята на злото , оглавявана от *** с граната , та черният Хитлер да внимава и да не слуша много господарите му , защото Путин чака с големите шамари !
35
2
 
4
 
! Отговори
ДО-36 преди 10 години
А как ще обясниш смърта на жените и децата,НЯМА СМЪРТ БЕЗ ПРИЧИНА.
34
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гьобелс: Всяка лъжа повторена сто пъти става истина
33
5
 
30
 
! Отговори
AIMILIVS преди 10 години
Чакайте малко бе , тях някой бомбардира ли ги когато правиха опити с хора , когато избиваха ***, някои хора тука говорят като все едно са спасители за сирийския народ , ами защо не отидат в Северна Корея !? Защо не оправят живота на хората в Китай ? Защо все по пустините се въртят !? ЗА ДА КРАДАТ , който има поне бегла представа от историята на САЩ и от политиката и в Южна Америка вече знае как се подържа тази държава.
32
14
 
5
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
35 Всеки диктатор греши , той живее в своята си реалност и губи представа за околния свят . Знаеш ли един мой приятел сърбин ми е кзавла с типичноото сръбско чувство за хумор на времето , че Сърбия изгледа као Нокия , сваки нов модел по малии , разбра ли ме , до това доведе самоубийствената политика на Милошевич .
31
18
 
3
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
33 доказателството е че доведоха до власт правителства , които не би трябвало да са удобни за Запада , знаете ли прекалено опростенчески разсъждавате , смаятате че светът се управлява от един център от един мозъчен тръст , както искате го наричете , де да беше така лесно , но не е , Арабската пролет изненада всички , но в същото време тя беше нещо закономерно от една страна в Арабския и мюсулманкия свят течат бурни процеси от друга Интернета създаде съвсем нови условия за комуникация , 21 век
30
8
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ИИстината е ,че САЩ са изфабрикували лъжата защото цял свят вече не им вярва...
29
3
 
32
 
! Отговори
Одисейчо, преди 10 години
Слагаш грамофонната плоча с чути от тук-оттам фрази, които мислиш, че изчерпват човешкия опит, политиката и познанието.Не може да се вярва безпаметно в това, което ти казват по телевизора!Не допускаш ли, че това е провокация?Вече си съвременник на това, което се случва в Африка.Какви са доказателствата, че арабските революции са спонтанни?
28
29
 
3
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
И да слагате минуси , това си е така , такива оръжия се водят на много строг отчет , това не е като онази работа , освен това употребата им изисква висока степен на квалификация и съответните съоръжения , за една такава мащабна операция при която има на 1500 жертви , з това е небходима организация , планиране коите са по силите само на армейски части. Тов не е за аматьори .
27
3
 
14
 
! Отговори
xari potar преди 10 години
DOBRO UTRO ODISEI4O!TI NE SPI6 LI 4OVE4E.PI6E6 VSE ZA KOMUNIZMA A TAKYV NQMA6E NIKYDE.V KOQ DYRJAVA VIZIRA6 KOMUNIZMA.SOCIALIZMA I TOI SI OTIDE PREDI 23 GODINI.NE6TO NAZAD JIVEE6.NIE SME V ES OTDAVNA.PITAM SE ZA KAKVO TIE TOVA DRAKOSVANE NA TAQ TEMA.SVETYT VARVI NAPRED ODISEI4O I STARITE PRAVILA GI NQMA.DEMOKRACIQTA V TOQ SI VID AKO IZOB6TO Q IMA NE SE NRAVI NA NIKOI.PYTQT 6TE GO SYZDADAT VODE6TITE NACIII ODISEI4O NITO TI NITO AZ .LO6OTO E 4E NIE NE MOJEM V BG NI6TO DA PROMENIM I BG ZAGIVA
26
6
 
11
 
! Отговори
Нике1класик преди 10 години
До Одисеи 1----Мен документи не са ми нужни!Аз като дете обичах да чета вестник "Стършел"!Свидетел съм както казва Одисей 1 че на първа страница на вестника беше пълна с яростни карикатури който осмиваха САЩ и Запада!Запомнил съм го защото съм се питал"Къде е хумора"!най-интересното е че там нямаше анекдоти или разкази срещу запада а само карикатури!Спомням си че тея карикатуристи се подвизаваха и в Р.Дело и други!Да знаете че карикатуристите бяха ударния отряд срещу западната цивилизация
25
23
 
4
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
27 не нне е игран , първо в Ирак не намериха такова запаси , явно наистина бяха унищожени , докато Башар Асад никога не е отричал че разопалга с такива и то най-много в арабския свят , руснаците също никога не са отричали наличието му , дори през цялото време се говори за контрола върху тези вещества , какво мслиш Запада и Израел не са нащрек за опазването има , защото при тази Анархия в Гражданската война могат и да попаднат във всеки , само че до сега правиттелствоото на Асад не е изревало
24
8
 
25
 
! Отговори
дядо Данчо преди 10 години
Каза го Жириновски,"САЩ са тялото,а Лондон главата"!Главата осъзна световнота съпротива и свириха отбой!Нашите СМИ се оплетоха,атук един пишлигарец ги ръси от памперса си!