Тръмп предприема военни мерки в Сирия още днес?

САЩ може да отвърне на химическата атака срещу цивилни в Дума
10 апр 2018 08:50,
224
Тръмп предприема военни мерки в Сирия още днес?
Снимка: БТА

САЩ могат да предприемат военно решение в Сирия още тази нощ в отговор на химическата атака срещу мирни жители в сирийския град Дума, осъществена вероятно от правителството на Башар Асад, пише британският вестник Daily Express.

Това е заявил американският президент пред журналисти. Изданието напомня, че десетки мирни жители, включително деца са загинали при инцидента.

Още по темата

Тръмп е свикал заседание с участието на военните и служителите по сигурността, като преди него е заявил, че решение може да бъде взето още тази вечер или много скоро след това.

Сирия и Русия категорично отричат участие в инцидента.

На фона на тази информация напрежението между САЩ и Русия ескалира след спешно заседание на Съвета за сигурност на ООН, пише британският The Guardian.

САЩ и съюзниците им вече обвиниха правителството на Башар Асад в извършването на химическа атака, като Доналд Тръмп лично заяви, че руският президент Владимир Путин носи частична отговорност.

Русия от своя страна заявяват, че не е имало никаква химическа атака, или ако е имало тя е била инсценирана от подкрепяните от Запада бунтовници.

Американският президент свика съвещание на генералите и отговарящите за сигурността в администрацията му, което трая по-малко от един час.

"Ние имаме много опции, военни. Ще ви информираме достатъчно скоро, вероятно следа като станат факт", добавя президентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


224
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Attack ! Смело напред .
125
5
 
7
 
! Отговори
SS преди 6 години
да, да. Но този път ще се наложи да се праскат мишените, изстрелващи вражески ракети/бомби към Сирия, ако ще и да са над или зад Ливан, или на юг от Ливан...Така де, както си му е редът
124
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 141 Сащ са велики погледни обективно на фактите киноиндустрия,икономика над 100 номер 1,армия като кажете ами те американците са с наднормено тегло... ами то и Арнолд беше 115 кила и той ли е с наднормено тегло,второ те диктуват правилата дори и СССР нямаше икономика като тази на Сащ за мен Сащ,Япония,Германия,Англия,Канада,Австралия това са държавите на бъдещето заедно с скандинавските страни-наука,икономика,Китай е силен икономически но китайците нямат учени те крадът технологи..
123
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На скоро руски експерти заявиха Сащ,Германия,Япония и Англия са най-научнотехнологичните нации факт!!Сащ какво са:??? ами Сащ са 45 000 000 немци,3 2 000 000 ирландци,27 000 000 англичани,15 000 000 VIKINGI, 5 500 000 евреи + учени от Япония,Китай,РУСИЯ,България и други страни ето затова Сащ са велики отделно има италианци,французи и други бели народи...Сащ ще смажат целият ислямски свят помнете ми думите!САЩ СА ВЕЛИКИ!!АНГЛОСАКСОНСКА СИЛА!!!
122
11
 
4
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 134Ано УмниПутин има един много готин ход който естествено е в резерва за сега но той ще постави на колене ЕС и САЩПРОДАВАМЕ ВИ КАКВОТО ИСКАТЕ, КОЛКОТО ИСКАТЕ, КОГАТО И С ДОСТАВКА КЪДЕТО ИСКАТЕ НО ПЛАЩАНЕТО Е В РУБЛИЗа да купи примерно ГАЗ ЕС потребител трябва първо да купи рубли - Сега САЩ могат колкото искат да спекулират с курса в разумни граници но изхвърлят ли се ...Пример45% от титана ползван от САЩ идва от РФ. Почти всички дисплеи за ГСМ ползват руски ЕЛМАЗНИ подложки
121
8
 
2
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 132Анонимни ОПОРНО ТОЧКОВ АДМИРАЛТЕЙСКИЛЕЛЕ КАКВО ДИВАНЕ И РАЗБИРА ОТ ЕЛЕМЕНТАРНО МОРСКО ДЕЛО???1. РАДАРНИЯ ХОРИЗОНТ Е НА 40км от РАДАРА намиращ се на брега на морето2. Д КУК ако е на 30 км РЕАЛНО СЕ ВИЖДА С БИНОКЪЛ ОТ БРЕГА3. АКО Д КУК е на 30 км РЕАЛНО Е В ОБСЕГА НА КОРАБНАТА И ПОЛЕВА АРТИЛЕРИЯ - Ще го потопят даже без да ползват ракети4. Първите 10 км от полета на ТОМАХАВКАТА се извършват на височина 500м и по-високо - идеална цел за ТОР-М2, Панцир С1, Бук-М2 и С-300/400
120
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ето така стават богати някои страни за сметка на други, с десетки хиляди невинни жертви! А страните от миманса като нашата се връткат напосоки докато го отнесат и от двете страни! Колониалистите, краварите и онез, които не трябва да споменаваме - Бог ще ги съди и наказва!
119
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЧУДА СА И СА МАЯ КАК МОЖЕ ДА СИ ПОМИСЛИТЕ ЧЕ ВЕЛИКИТЕ САЩ И ИЗРАЕЛ МОГАТ ДА СЕ СПРАТ ПРЕД ТУРЦИЯ,ИРАН И СИРИЯ САМО САЩ ЩЕ ГИ НАТРЪШКАТ ДО ДУПКА АЗ СЪМ ЗА ТОВА ЕВРЕИТЕ ДА СЪЗДАДЪТ ВЕЛИК ИЗРАЕЛ ДА ОТЦЕПЯТ ТЕРИТОРИЯ ОТ ТУРЦИЯ И ИРАН И КЮРДИТЕ ДА ИМАТ ТЯХНА ДЪРЖАВА ТВЪРДО ЗА!!!!!!!!!!51291
118
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Химическите опити на химика Путин ще му излезнат много солени. Американците са предупредени да си изтеглят всякакви капитали от Русия предвид очаквания срив на рублата. Американските играчи на цигулката долар-рубла трескаво се отървават от рублите. За последните 24 часа рублата падна с 11%
117
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
УжасТ!
116
28
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разрушителят Доналд Кук е на 30 километра от Тартус. Руските мишоци са си сложили памперсите в очакване на голям дpисък. Руски щайги постоянно дежурят в небето в очакване да видят томахавките и ако имат късмет да съобщят на командирите си в Тартус да се крият в подземията. Мишоците съвсем забравиха че базата се "охранява" от руския дарак С400.
115
6
 
6
 
! Отговори
Азиатецът-Азис преди 6 години
Вън от Европейския съюз!!!Да влизаме в еврАзийския съюз!!!Да се напълним с китайци и мюсюмани от всякъде...
114
19
 
11
 
! Отговори
US NAVY преди 6 години
Удар по светските терористи Путин и Асад,както и ония ислямистките, брадати *** от Иран и "Хизбула"!Друг път като хвърлят БОВ върху мирни жители, да помислят да не ги перне някоя us ракета от типа на Tomahawk!*** болшевишка ***.Смърт за кагебистите и техните ***!
113
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Постановката я подготвят както в ЛИБИЯ и ИРАК. Видяха че немогат по друг начин да свалят правителството на Сирия и започват пак с ку--рвенските номера. Но този път не са познали. Русия нея управлава трезвеника Елцин и точно това ще им *** макята на краварите. Лошото е че ще се запали света. Няма да подмине никой войната няма да е ограничена а ще е световна. Гответе се за най лошия сценарии. Подгответе се за глад и мизерия за дълго време. Ако оцелеете разбира се!
112
6
 
5
 
! Отговори
Пабло Ескобар преди 6 години
Четейки коментарите тук се чудя как не сме прокопсали досега, при толкова разбирачи на глобалната политика да стоим в дъното на всички класации. Срамота ! Може би само в диваннатата демокрация сме в тройката .......
111
13
 
20
 
! Отговори
империята на злото преди 6 години
Квато постановка правиха за Саддам и Кадафи, сега същата я въртят за Асад!САЩ с ортаците си извършиха военна агресия и окупация на Ирак, Либия, Афганистан и оттогава тязи държави мир не са видял, само разруха, търговия на бели робини, наркотрафик, избиване на мирно население в болници, училища, сватби от военни на САЩ!Маските паднаха, " лицето на Злото" се видя кое е- САЩ! Империята на Злото пак заплашва с военна агресия суверенна Сирия!
110
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Наскоро еврейския външен министър Авигдор Либерман обяви,че ако ССирия се била съгласила на на мирнно споразумение с израел ,то войната в Сирия нямало да я има.. С това си изказване външния на Израел в прав текст признава,че Израел-ЦИОН е виновен за кръвопролитията в Сирия.Ако човек се порови в историята ще открие,че зад всички воини и конфликти стоят ч*футите. Юдите са презряно и проклето племеннце и докато има един жив ж МошеНник да щъка по земята човечеството и светът са в опасност
109
8
 
7
 
! Отговори
Азиатецът-Азис преди 6 години
Вън от ЕС!!!Да влизаме в Афро-евразийския съюз!!!Да се напълним с китайци, не.гри и мюсюмани от всякъде...Те правят страхотна любов!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
108
9
 
7
 
! Отговори
Азиатецът-Азис преди 6 години
Вън от ЕС!!!Да влизаме в Афро-евразийския съюз!!!Да се напълним с китайци, *** и мюсюмани от всякъде...Те правят страхотна любов!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
107
7
 
17
 
! Отговори
122 преди 6 години
В Ирак и Афганистан няма руснаци, а гадостите са 1000 пъти повече отколкото в Сирия. Кой ли е там?