Тръмп предприема военни мерки в Сирия още днес?

САЩ може да отвърне на химическата атака срещу цивилни в Дума
10 апр 2018 08:50,
224
Тръмп предприема военни мерки в Сирия още днес?
Снимка: БТА

САЩ могат да предприемат военно решение в Сирия още тази нощ в отговор на химическата атака срещу мирни жители в сирийския град Дума, осъществена вероятно от правителството на Башар Асад, пише британският вестник Daily Express.

Това е заявил американският президент пред журналисти. Изданието напомня, че десетки мирни жители, включително деца са загинали при инцидента.

Още по темата

Тръмп е свикал заседание с участието на военните и служителите по сигурността, като преди него е заявил, че решение може да бъде взето още тази вечер или много скоро след това.

Сирия и Русия категорично отричат участие в инцидента.

На фона на тази информация напрежението между САЩ и Русия ескалира след спешно заседание на Съвета за сигурност на ООН, пише британският The Guardian.

САЩ и съюзниците им вече обвиниха правителството на Башар Асад в извършването на химическа атака, като Доналд Тръмп лично заяви, че руският президент Владимир Путин носи частична отговорност.

Русия от своя страна заявяват, че не е имало никаква химическа атака, или ако е имало тя е била инсценирана от подкрепяните от Запада бунтовници.

Американският президент свика съвещание на генералите и отговарящите за сигурността в администрацията му, което трая по-малко от един час.

"Ние имаме много опции, военни. Ще ви информираме достатъчно скоро, вероятно следа като станат факт", добавя президентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


224
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия да си се маха дета се появи само гадости стават
105
9
 
18
 
! Отговори
Да, ама не! преди 6 години
Имало 100 жертви и хиляди пострадали. Къде са? Нека независими журналисти от цял свят отидат и да ги намерят? Да ги покажат и тогава ще съм съгласен Щатите да си бутат гагата в тези неща. Засега 99.999999% съм сигурен, че е постановка. Руснаците предупредиха, че се готви такава постановка, а и преди сме виждали записи на постановки - снимачната площадка, възкръсващите трупове и т.н.
104
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На какво щели да отвръщат САЩ? Някой друг освен " белите каскети на шорош и бакалина в Ковънтри" да е показал доказателства? Че кака Пенка пред блока е по достоверна!Последните 100 години се чудят само, къде да извършат военна агресия, окупация или да пратят терористи!Империята на Злото в действие- САЩ!Маските отдавна паднаха- зад " маската на Злото" се оказа неЗлото, зад " маската на демокрацията и просперитета" се оказа лицето на разрухата, военната агресия, тероризма и колониализма!
103
10
 
2
 
! Отговори
Азиатецът-Азис преди 6 години
Вън от ЕС!!!Да влизаме в Афро-евразийския съюз!!!Да се напълним с китайци, не.гри и мюсюмани от всякъде...
102
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вашингтон ще защитава последния бастион на ИД.
101
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 114Кой да висне около Кремъл..........тръмпчо ли???? Не, те ще си го гръмнат там, в краварския обор! Справка за последния.........Кенеди!
100
2
 
11
 
! Отговори
ХАОС преди 6 години
САЩ, Русия, Франция, Англия, Израел, Иран, Турция, Ирак - Кюрдистан, Сирия... кой все още си мисли, че това е локален конфликт?
99
8
 
22
 
! Отговори
Жокер преди 6 години
С инсценировката "скрипал" световните бъркачки САЩ и Англия преброиха дивите зайци и колко от тях ще ги подкрепят в коалиция. Ясно е че не Скрипалите нито човешките права им бяха благородната цел. Целта е Сирия - територия, нефт и ресурси. Парчето от света останало за оглозгване. Само че...руснаците и турците ще имат тежката дума този път.
98
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Освен да висне на някое борче край кремъл какво друго може да стори Уткин ... то на сталин не му стискаше еле пък на дребното оруфляче
97
28
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво бай Дончо! Набутай ушaнките и *** в морето.
96
8
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
абе гмо мозъци покажете умрелите на гробищата ние искаме мир не желаемда ум ираме заради печалбите на впк на сащ махайте се от арабския свят и оставетехората да си живеят както искат всеки ден измисляте само провокации на коитоникой не вярва ердоган какво прави с танковете в африн избива кюрдите ноникой не реагира
95
8
 
27
 
! Отговори
Гогата преди 6 години
Така рижият урангутан плашеше и КНДР, но Ким му показа ядрената сопа и онзи подви опашката.
94
32
 
12
 
! Отговори
Русия,Русия... преди 6 години
Единствено Русия и С.Корея плашат с оръжие, то толкова и си могат. Само не разбирам защо русофилите заминават на запад а не за Русия. Жалка работа.
93
14
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин удари им една Топола на тези нещастници и да приключим с тази юдейска краварска разфасовка
92
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
вагнеровските впутинци вече ядоха суравия. предстои нов конвой товар 200
91
7
 
18
 
! Отговори
поговорка преди 6 години
Тръмп да си намаже дупето с Меркеловия гела от вратата на Скрипал
90
23
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПЪРВО ДА СЕ УДАРИ РУСКАТА БАЗА В СИРИЯ И ДА БЪДАТ ИЗТРЕПАНИ ПУТИНОФИЛИТЕ ТАМ! И КАТО СЕ НАПЪЛНИ ПАК ДА БЪДАТ ИЗТРЕПАНИ ОТНОВО ТА ДА ВИДИМ ДАЛИ ЩЕ СЕ ПОЯВЯТ ЗА ТРЕТИ ПЪТ!
89
7
 
27
 
! Отговори
А преди 6 години
НЕ МОГАТ ДА СИ НАМЕРЯТ МЯСТО НА КАРТАТА,КОГАТО НЯКОЙ ИМ ПРЕЧКА В КРАКАТА,НО ВСИЧКО ЩЕ СИ ДОЙДЕ НА МЯСТОТО,ТЕ СА СВИКНАЛИ КЪДЕТО ПО СВЕТА ОТИДАТ ДА СМЕНЯТ ПРАВИТЕЛСТВА,ДА ИЗБИВАТ КОГОТО СИ ИСКАТ,КОЙТО НЕ Е С ТЯХ,ИМА ХИЛАДИ СЛУЧАИ И АКО ИМА ОБЕКТИВНА ЖУРНАЛИСТИКА ЩЕ ПОСОЧИ ТАКИВА СТОТИЦИ СЛУЧАИ КОЛКО ДЕСЕТКИ КОЛОНИИ,ХОРАТА СА ИМ КАТО МИШКИ,НО ТУКА В СИРИЯ УДАРИХА НА КАМЪК,ГАЗ ПИКАЯТ ОТ ЗЛОБА.
88
36
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БРАВО НА ТРЪМП!!!ДА ИЗБИЕ ВСИЧКИ РУСНАЦИ В СИРИЯ ДО ПОСЛЕДНИЯ!!!!!!!!
87
8
 
26
 
! Отговори
Хафте ди Варела преди 6 години
Хафте, бъркаш страха с разума. Напъни празната лейка и може да го осъзнаеш - имаме само една планета. Дълг на разумните хора е да попречат на рижави лисици и евро-геронтофили да разрушат общия ни дом. Дано само да не им свърши търпението на разумните хора.