Москва: Не е химическа атака в Сирия, постановка е това!

Малка ексцесия там и... нови вълни от мигранти, заяви Лавров
13 апр 2018 16:10, Елка Василева
213
Москва: Не е химическа атака в Сирия, постановка е това!
Сергей Лавров. Снимка: Reuters

Руският външен министър Сергей Лавров определи днес предполагаемото химическо нападение в Сирия като постановка, в която са участвали специалните служби на неназована от него "русофобска страна", предаде Франс прес.

Лавров каза, че руски експерти са инспектирали мястото на предполагаемата атака в град Дума, източно от Дамаск, и не са открили следи от химическо оръжие, посочва Асошиейтед прес.

"Разполагаме с неопровержими доказателства, че става въпрос за постановка с участието на специалните служби на държава, която в момента се мъчи да е в предната линия на русофобска кампания", заяви Лавров на пресконференция след среща в Москва с холандския си колега Стеф Блок.

Министърът изрази надежда, че западните страни няма да се впуснат в Сирия в авантюра като тази в Либия или Ирак. И най-малката ексцесия там ще доведе до нови вълни от мигранти в Европа, предупреди Лавров, цитиран от ТАСС и Ройтерс.

Още по темата

Русия и САЩ трябва да поддържат контакти за обстановката в Сирия. Москва е отворена за контакти с Вашингтон по линия на лидерите на двете страни Владимир Путин и Доналд Тръмп, каза руският първи дипломат.

Холандия подкрепя независимо разследване под егидата на ООН на предполагаемата употреба на химическо оръжие в Сирия, каза на пресконференцията холандският външен министър.

Блок каза, че наред с ролята на Русия в Сирия и Украйна двамата с Лавров са обсъдили и темата "Скрипал".

Във връзка със случая руският външен министър отбеляза, че докладът на Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО) не е посочил произхода на отровата, използвана срещу бившия руски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия. Той каза, че докладът е потвърдил единствено състава на използваното вещество и твърденията на Лондон, че документът потвърждава британската позиция, са преувеличени.

"Политици като /британският външен министър/ Борис Джонсън се опитват за пореден път да изопачат действителността, претендирайки, че заключенията на ОЗХО представляват потвърждение на всички тези на Великобритания без изключение", каза Лавров, цитиран от АФП.

Москва в най-скоро време ще огласи интересни момент от този доклад, добави той.

Русия и Холандия се договориха да продължат диалога за катастрофата на малайзийския пътнически самолет, свален над Донбас през 2014 година. Русия е отговаряла и ще отговори на всички въпроси на холандската прокуратура, каза Лавров.

Ние действително съдействахме на разследването и при техническия етап. Продължаваме да оказваме съдействие и сега, когато се извършва наказателно разследване, подчерта той, но обърна внимание на факта, че материалите на Русия във връзка с катастрофата или се вземат предвид повърхностно и избирателно, или изобщо не се отчитат.

Лавров заяви, че страната му е заинтересована от продължаване на диалога с Европейския съюз.

"Имаме общи интереси в борбата с тероризма, с незаконната миграция, с наркотрафика. Както потвърдихме и пред европейските си колеги, ще бъдем готови за такава работа в степента, в която са готови и европейците", изтъкна той.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


213
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
2
 
20
 
! Отговори
Shaam Times преди 6 години
Представителят на руската авиобаза в Хмеймим Александър Иванов се изрази по-ясно, отбелязвайки, че руските войски работят над събирането на документи и архивни данни, оставени от терористите в Източна Гута. Целта е да се определят кои държави са контролирали и финансирали тези групи, както и да ги представят пред международното правосъдие.
112
2
 
22
 
! Отговори
Шефа преди 6 години
Този път Тереза Мей си подписа оставката , така здраво се злепостави срещу Русия , че само чудо ще я спаси от жесток провал на изборите!Два пъти да се наденеш на руски *** за един месец е лош знак , който показва злоба и ненавист , която ще се върне стократно от Русия!Да се моли да няма удар , защото ще отнесе най-големия шамар!
111
2
 
14
 
! Отговори
Shaam Times преди 6 години
Вероятно пленяването на американския офицер и двамата израелски граждани по време на сраженията в Източна Гута е бил един от мотивите, подтикнали министъра на отбраната на САЩ Джеймс Матис да замине за Оман на 11 март. В неотдавнашното си интервю руският президент Владимир Путин, отговаряйки на въпрос относно истинската причина за британското недоволство към Москва, намекна, че Британия има тайна, която се пази в Източна Гута.
110
1
 
16
 
! Отговори
Shaam Times преди 6 години
Съобщава се също, че е взет в плен американски офицер и двама граждани на Израел по време на сраженията в Източна Гута. Сирийският спецназ е задържал британски офицери, които работели с терористите в Източна Гута. Става дума за офицери от SAS, специалната въздушно-десантна служба на Великобритания. "Британските офицери координирали в Джобар и населеното място Замалка съпротивата на джихадистите, които обстрелвали със 120-мм миномети кварталите на Дамаск.
109
2
 
17
 
! Отговори
Shaam Times преди 6 години
Истинската причина за делото "Скрипал" са пленени британски офицери край Дамаск Лондон чрез Султаната на Оман се е обърнал към Москва с молба да бъдат освободени британските пленници, на което руската страна е отговорила, че с този въпрос се занимава само сирийското военно ръководство. Твърди се, че по време на операцията в Източна Гута са били взети в плен британски военни съветници и е попаднала под обсада британска разузнавателна група.
108
2
 
16
 
! Отговори
Конашенков преди 6 години
Конашенков уточни, че от 3-и до 6-и април е оказван мощен натиск над представителите на т.нар. бели каски за по- бързото осъществяване на подготвената от по-рано провокация, именно от Лондон.
107
1
 
17
 
! Отговори
Конашенков преди 6 години
По думите на генерала, руското министерство е намерило участници в заснемането на постановката на химическата атака в град Дума, които са разказали как е проведено то. Днес руското военно ведомство разполага и с други доказателства, които свидетелстват за непосредственото участие на Великобритания в организацията на тази провокация в Източна Гута, заяви Конашенков
106
4
 
16
 
! Отговори
Конашенков преди 6 години
Министерството на отбраната на Русия има доказателства за непосредственото участие на Великобритания в организацията на провокацията с предполагаемата химическа атака в град дума в сирийския район Източна Гута. Това съобщават световните медии, позовавайки се на официалния представител на МО на Русия генерал-майор Игор Конашенков.
105
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Печенегите в България, приятелю, тоест днешните шопи, имат държава, която считат за своя единствено защото Русия някога им подари завладяна от нея територия. Наречена днес България. И го направиха това руснаците ВЪПРЕКИ желанмието на тогавашните франция, германия англия и австроунгария. Рискувайки война с тях. Можеш да си го запишеш това в личния тефтер и да си го четеш всяка сутрин като се молиш на с о р о с.
104
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То си беше ясно. Защо западнитемедии не публикуваха цялото видео от "химическата" атака. Та те дори ограничиха крайно снимките, които публикуваха. Дори на малкото снимки, които могат да се намерят в нета си личи, че е явна постановка ;)))
103
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НАШИЯТ ВЪНШЕН МИНИСТЪР КАТО ЛАВРОВ. ИСТИНСКИ ДИПЛОМАТ. ....ох забравих. същото го пиша за 15 -и път да създавам масовост . та нали за това ми плаща руското посолство
102
2
 
9
 
! Отговори
БЪЛГАРКАТА преди 6 години
ДО 114 СИГУРЕН ЛИ СИ, ЧЕ ВЕЧЕ НЯМА ДА ИМА ПРОБЛЕМ В СИРИЯ. ДАЛИ САЩ НЯМАШЕ ДА МАРОДЕРСТВАТ И ДА ОБСЕБЯТ ПЕТРОЛА. ТА НАЛИ ЗАТОВА САЩ СЕ БУТАТ В АРАБСКИЯ СВЯТ И СРИВАТ ДО ДЪНО ЗАРАДИ ПЕТРОЛА. ЩО НЕ СИ ТОЧАТ ПЕТРОЛ ОТ СОБСТВЕНИТЕ СИ КЛАДЕНЦИ АМИ НА ХИЛЯДИ КИЛОМЕТРИ ОТИВАТ. ДА НЕ БИ ТЕЗИ ДЪРЖАВИ ДА СА ИМ ЗАДЪЛЖЕНИ С НЕЩО ТА ИСКАТ ДА ИМ ОТНЕМАТ ЕДИНСТВЕНИТЕ ГОЛЕМИ РЕСУРСИ С КОИТО СЕ ИЗДЪРЖА
101
3
 
14
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 6 години
Прости, прости сте и няма да поумнеете. 29 години ви яхат и вие сте все в грешната посока. Хак ви е яжте ламаринени домати, краставици като тиква, а и да не забравим бананите и тоалетната хартия. Много са важни. Какви очила Ви трябват 6-8 диоптъра та да прогледнете и да се видите на какъв хал сте ама да плюете еша ви няма. Може ли някой поне мъничко да прилича на Лавров. Голям дипломат. Признат.
100
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия има доказателства за непосредственото участие на Великобритания в организацията на провокацията с предполагаемата химическа атака в град дума в сирийския район Източна Гута, предава ТАСС.Това съобщи в петък пред журналистите официалният представител на МО на Русия генерал-майор Игор Конашенков.Според думите на генерала, руското министерство е намерило участници в заснемането на постановката на химическата атака в град Дума, които са разказали как е проведено то.
99
5
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
ДЕ ДА БЕШЕ И НАШИЯТ ВЪНШЕН МИНИСТЪР КАТО ЛАВРОВ. ИСТИНСКИ ДИПЛОМАТ. А НИЕ ВСЕ СИ СЛАГАМЕ ПЛЮНКИ ДА НИ ИЗЛАГАТ ПО ЦЕЛИЯ СВЕТ. МОЖЕ И ТАКЪВ ДА Е СЦЕНАРИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ. МНОГО ОТ ЗАПАДА И САЩ РАБОТЯТ УСЪРДНО ЗА УНИЩОЖАВАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ. МАЛКО ВЪНШНИ МИНИСТРИ ОТ ЕВРОПА МОГАТ ДА СЕ КОНКУРИРАТ С ЛАВРОВ.
98
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На тоз лъжите му не минават вече. Скоро ще го уволнят.
97
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато всички са срещу тебе е време да погледнеш себе си :) Стара мъдрост.
96
6
 
26
 
! Отговори
ASD преди 6 години
Русия е заловила лицата участвали в постановъчния видеоклип в гр. Дума /предградие на Дамаск/.Също така в същия район са арестувани 10-20 англичани от специалните части.Англичаните беснеят.
95
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"ТОНИ БЛЕЪР И ДЖОРШ БУШ НАСТОЯВАХА ЧЕ ИМАЛО ОРЪЖИЯ ЗА МАСОВО УНИЩОЖЕНИЕ В ИРАК ЗА ДА ЗАПОЧНАТ ВОЙНА. Ако трибунала в Хага си вършеше работата съвестно, безпристрастно, справедливо - тези двамата щяха да са съдени отдавна за военни престъпления срещу човечеството.Настояваха че тайните им служби са го ПРОВЕРИЛИ и че е ВЯРНО . Даже ПОКАЗАХА " ДОСТОВЕРНИ " СНИМКИ ОТ САТЕЛИТ с "СКЛАДОВЕ ПЪЛНИ С ХИМИЧЕСКИ ОРЪЖИЯ" ДОРИ ИЗЛЯЗОХА ГЕНЕРАЛИ И ТЕМ ПОДОБНИ БАНДИТИ ОТ ПЕНТАГОНА ДА ГО ПОТВЪРДЯТ
94
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако сащ и отрепките технисъюзници продължават да сеправят на интересни чака гияк бой и те си го знаят . Затовав момента са като магаретана кръстопът . Мислят койпът да хванат . Всякаквиамерикански бомбежки санезаконни , никой не ги еодобрявал по международно-правен път , а и такова нещомеждународното право не можеда направи , това са актовена американски вандализъм .