Не е шега, че Турция може да пусне бежанците към Европа!

Предупреждението идва от турския вицепрезидент Октай
6 сеп 2019 15:15,
97
Не е шега, че Турция може да пусне бежанците към Европа!
Снимка: архив Reuters

Предупреждението на Турция, че може да отвори вратите към Европа за бежанците, "не е нито заплаха, нито блъф", каза днес по време на посещение в Италия турският вицепрезидент Фуат Октай, съобщи Анадолската агенция, цитирана от БТА.

"Това не е нито заплаха, нито блъф. Това е реалност", заяви Октай, ден след като турският президент Реджеп Тайип Ердоган предупреди, че Турция може да "отвори вратите си", за да пусне сирийските бежанци да достигнат до Европа, ако Анкара не получи подкрепата, която очаква.

Още по темата


Днес Октай каза, че убеждението, че Турция ще понесе нов приток на мигранти, е "погрешно". "Турция не е защитник на никоя друга страна, нито техен мигрантски център. Тя не е страната, която ще плати сметката за кризите, които (другите страни) създават", допълни той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ердоган миротвореца му викали.Хрисим и добър човек.
65
4
 
9
 
! Отговори
Пламен преди 4 години
Шопкини да стрижат вуната, да мажат дирниците. Идат, идат... ГоУеми, гоУеми.
64
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До "Анонимен#62": Ако щеш вярвай, но в подобни акции нашите военни в пограничните райони са с ПРАЗНИ пълнители. И те се чудят, ако рипнат тези, които гонят - какво правят. Ако щеш вярвай, твоя си работа. Да не говорим, колко от тях са в състояние да стрелят по хора, да виждат последствията и да продължават да стрелят...
63
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прави са. Европа много обича така. Гетото да е на другия в къщата. Аз ти правя кризата, участвам във войните на САЩ,разрушаваме страните, но после не искам да знам за последствията. Сега е момента на Турция ако иска да им изкара продажните душички на розовите охранени брюкселски о. лигофрени. Не обичам Турция но в този случай са прави, а ЕС е една разпадаща се ***, и турците сега ще използват да шантажират и заплашват. Типично по мюсюлмански, ще правят политика стил "Капалъ чарши"
62
4
 
6
 
! Отговори
Пламен преди 4 години
До "До Пламен",#62: Къде го водя тоя надутия двуметров Софиянец? Със свещ да го търсиш. То в София последните пет години, само Кончита Вурст и Бой Джордж. Нали сте модерни, с абонатент за козметичен салон, АйТиТа. Да дойдат тъмните да ви поопрашат жените, че от "липса", изперкват.
61
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как ще ги пусне? Ако България и Гърция имат адекватна гранична охрана и армия... Няма как да влязат. Просто ще стигнат до другия край на Турция. Нато да разположи войски по границата на България и Гърция и точка по въпроса. Няма какво да го слушате тоя мустак. Всеки нарушил границата и да стрелят. Слагате предупреждения, че ще се стреля и всеки да си решава. Неможе 10 год някъв Пинко да плаши цяла Европа.
60
1
 
3
 
! Отговори
До Пламен преди 4 години
ПЛАМЕНЧО, това слънце пак те е напряко на къра. Пий си хапчетата , момче. Не с ракия, с вода. А тея ти думи искам да ги повториш пред двуметров Софиянец. Ще ти платя за гипса , недоразвито същество странно
59
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хубавото е че в най-бедната страна в ЕС и най-изпадналите емигранти не искат да живеят.И нали Бойко е приятел с Ердоган,ще му каже сакън Тайпи сакън не ги пускай насам и турците ще ги пуснат през Гърция.*** нека минат и през Кузей Македония и там да се заселят.Щото маджарите са си направили ограда,не като на Валерката кокошкарската мрежа.
58
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В София има много място, могат да приемат и инвтегрират поне 1 милиоин.
57
5
 
9
 
! Отговори
Пламен преди 4 години
Да ги пускат, че КРИБ(Киро ГелЪ), що сълза орони за липса на материал. ЗагинЪ бизнесЪ. Пускайте ги по-скоро. Да идват на Боката в Бълхарника - да видят що е то Евросъюз. Всички в София. Чака ви Столицата с отворени обятия. На всеки ъгъл има дюнер(цитат!)... Заповядайте братя столичани, заповядайте. За младите мераклий със здрав *** - да чукат в студенстки град задочничките, после и редовните. И трева има, и прах. Добре дошли софиянци, венсеремос!
56
2
 
8
 
! Отговори
Голям празЗ преди 4 години
тия в Б-я не искат да идват....щот тука е сървайвър и няма да оцелеят.
55
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На Ердоган сигурно му е омръзнало от пазарлъци да плащат или да си понесат последствията.
54
4
 
12
 
! Отговори
мак преди 4 години
Турците ги пускат у тях нарочно, за да се препълнят центровете и да имат повод да изнудват. Защо плашат, че ще пуснат сирийците към Европа и вече не искат да ги държат на безопасно място?
53
7
 
20
 
! Отговори
антизападопоклонник преди 4 години
80-милионна Турция със силна икономика, сравнително високи заплати, изключително благоприятен климат, да не може 3млн. бежанци(емигранти) да асимилира! Има нещо гнило в Турция явно!
52
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е шега и завода на Фолксваген в Турция.
51
5
 
15
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Ние пък ще ги спрем.
50
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А бе ние да опукаме 20/30 с калашника, а пък ти после си ги пускай колко щеш...
49
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 47Така ще стане !
48
6
 
6
 
! Отговори
вЕтъра на ПОДмяната преди 4 години
до 44 Асимилацията на ГЯ ./ .УРИ. ТЕ европейци към МИРНАТА РЕЛИГИЯ НИКОЙ НЕМОЖЕ ДА Я СПРЕ евро чиновниците не го й иска - насъчва се ! Местните назначени от ЕС им е ЗАПОВЯДАНО ДА ПРИЕМАМЕ ПОВЕЧЕ МАТЕРИАЛ ЗА ОБОГАТЯВАНЕ НА ГЕНО ФОНДА . Така че бегай по едно розово мече да купиш и отивай на Капитан Андреево ,да просрещаш новите си роднини .Може и одата на радостта да пееш като ги запознаеш с дъщерите си !
47
3
 
17
 
! Отговори
Fenasi Kerim преди 4 години
Турция не е длъжна да ги изхранва. Нали патриотите ви построиха телена мрежа, тя да ви пази. Турция вкара в затвора Митьо Циклопис по 5 ПЕТ! обвинения поискахте си го. Независимия бг "съд" или по скоро бг-мешерето го освободи и е чист като сълза.