Ердоган за Сирия: Борбата не е лесна, изправени сме пред капани

Турция ще предприеме по-решителни стъпки в страната
22 фев 2020 18:08,
99
Ердоган за Сирия: Борбата не е лесна, изправени сме пред капани
Снимка: БГНЕС

Анкара възнамерява да предприеме по-решителни действия в Сирия, заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган в Измир в реч, излъчена от турския телевизионен канал NTV,цитирана от TACC.

"Борбата не е лесна за нас, наши хора загиват. Изправени сме пред нови капани. Снощи проведох разговори с (руския президент Владимир) Путин, а преди това разговарях с (френския президент Еманюел) Макрон и (германския канцлер Ангела) Меркел. След това определихме нашата пътна карта (за Сирия). Ще предприемем по-решителни стъпки ", каза той.

В същото време турският лидер не каза какви конкретни мерки има предвид, но отбеляза, че Анкара "няма да се подчини на сценариите на глобалните сили".

Още по темата

Според Ердоган "политиката на Турция в Сирия и Либия не е хазарт, а потребност на националните интереси на страната му", пише "Фокус".

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу обсъди по телефона с турския си колега Хулуси Акар стабилизацията на ситуацията в зоната за деескалация на Идлиб в Сирия, бе съобщено пред репортери в Министерството на отбраната на Русия.

Според Министерството разговорът на министрите се е състоял около 14:00 по московско време (13:00 часа българско време), страните са разменили мнения относно ситуацията в Сирия. "По време на телефонния разговор бяха обсъдени въпроси за стабилизиране на ситуацията в зоната за деескалация на Идлиб", заявиха от Министерството на отбраната.

В петък се проведе телефонен разговор между президентите на Русия и Турция. Страните потвърдиха ангажимента си към предишните споразумения за Идлиб.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това ви е мурафета, след като ви изгониха от Йерусалим всеки *** ви е удобен.
57
1
 
0
 
! Отговори
Евреин преди 4 години
Сънищата ни се загубиха. Развалиха новия близък изток.
56
1
 
4
 
! Отговори
Турчин преди 4 години
Няма да си гледаме рахата,ами войни правим.
55
2
 
5
 
! Отговори
Не е лесно преди 4 години
Тези дни много чаалми останаха без закачалките си!
54
0
 
5
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Турция от много години защитава терористите в Сирия. Сега идеята може да е била да ги прехвърли в Либия, но нешо работата се равали. Това струпване на Турски войски плаче за масирана ракетна атака. Не виждам какво Руснаците се церемонят. След тояа Ердоган ще трябва да подаде оставка.
53
9
 
20
 
! Отговори
В Идлиб преди 4 години
22.02.20, МИД РФ Сергей Вершинин: Русия поддържа войските на Асад в борбата срещу терористите. Ние винаги сме казвали, че не можем да търпим огнище на тероризъм на сирийска територия. Никакво прекратяване на огъня с тях не може да има, щощ те са терористи. А те Са терористи.Сергей Вершинин каза още, че от 09.01.20 терористическите групировки вИдлиб извършват нападения с дронове на руската база в Хмеймим.Ами сега! Раздразнихте мечока и той се изправи на задни лапи.Който не се скрие ...
52
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До българин:) Я пак си помисли дали не им го върнаха?Ra[kite oрязаха връзките -разбирай уртепаха им някои друг милярд със туристите. Изтеребиха с масирани удари туркмените от целия район и дадоха път на Асад.След което Доганя кандиса -сключи договори и за газ и за C400...
51
4
 
20
 
! Отговори
българин преди 4 години
До 65 Абе те свалиха един руски самолет тогава.Но руснака, Не че не можеше да им го върне подобаващо. Но в името на мира. Пожертваха самолет и пилоти ,само и само разума да надделее!-:) Е Американофилчетата злорадстваха. Но Путин беше железен нали!
50
8
 
31
 
! Отговори
Нагъл турчин преди 4 години
"Борбата не е лесна за нас, наши хора загиват."Чик го дири в чужда страна?Преди време опищяха орталъка и даже свалиха руски самолет дето уж им минал през границата, а сега са със танкове и пехота в чужда държава!
49
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 62. Преместих си го в другият крачол " грамотнико"! Като Путин който не ти дава да спиш,поради факта че съществува!-:)
48
3
 
4
 
! Отговори
етнически турчин преди 4 години
До Анонимен 60 с вашите технологии какво стана?
47
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 61 Какво не разбра, бе, тапир? Научи се да пишеш, ***, после давай съвети. Хем нагъл, хем ***.
46
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 58 Пиши само в едната посока! Така в различни,се чуди човек,минус или плюс да ти кликне! Бъдете праволинейни бе хора! Няма как така и така!-:)
45
11
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българинът си гледа чергата, но турците непрекъснато се месят във вътрешните работи на съседните държави: Кипър, Гърция, Сирия, и дори приятелска България. Но турчинът никога няма да миряса. Какви светлинни години сте напред, бе, ако не бяха американците и европейците да ви дават технологии, сте гола анадолска шкембе чорба. Добре че бяхме ние да измислим компютъра и хиляди други неща, та да могат сега р.язаните фесове да пишат по форумите своите глупости.
44
26
 
15
 
! Отговори
етнически турчин преди 4 години
Българина първо да си оправи собствената си черга и после да седне пред нета да коментира държави които са светлинни години са пред тях.Българина никога не е имал ясна стратегия за собствения си кален двор!!!!А се запътил на клюки
43
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе, турците се изпокараха с целия свят: то Гърция, то Кипър, то Сирия, то Русия, то Китай, то Индия, то САЩ, то Германия, то Франция, то Либия, то Египет, то Израел, то не знам си кой още. Само с нас, българите, още не са се изпокарали и то защото ние сме много кротък и мирен народ. И турчовците си мислят, че сме кротки, щото сме страхливи и плашливи. Така мислят и м.анговците. Но много се лъжете. Гледайте да не се скарате и с нас, защото вие ни познавате от Лозенград, Булаир и Одрин.
42
5
 
21
 
! Отговори
българин преди 4 години
До 52. Много си прав да знаеш! Влязоха в България преди повече от 600 г. Пуснаха си семето тулк.И няма излизане вече! Същото важи и за чужденците влезли в Европа от няколко години! Ставаме много " шарени" и много сродни!-:) Честито българино! Това носи след себе си " американската демокрация" ! Европейската отпадна преди 30 г!
41
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Едно ще ви кажа, етнически турци или там каквито сте - България е съществувала преди Турция и ще я има и след Турция. Много ви здраве, шал.варци, адиос, бай-бай, ви казва осмиваният Бай ***, отивайте в бунището на историята, където мястото отдавна ви е приготвено.
40
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Турция ке падне - този път, завинаги!
39
22
 
15
 
! Отговори
Kubilay преди 4 години
Разберете едно всички коментиращи. Аз познавам турската психология и история. Аскерът, където влезе е задълго. Поне от районите на 30 км (зоната за сигурност), няма да има изтегляне десетилетия. Тази фактура с бежанците ще се плати с територия от тяхна страна. И там ще се настанят тези хора. Кръвта на аскера не е като на руски или американски наемник. И влезе ли някъде е да остане.