Контра: Подкрепата на Китай за Русия е в разрез с интересите на САЩ

Сближаването между Китай и Русия е "брак по сметка"
22 мар 2023 18:18, Александър Попов
190
Контра: Подкрепата на Китай за Русия е в разрез с интересите на САЩ
Снимка: БГНЕС/EPA

Политическата и материалната подкрепа на Китай за Русия е в разрез с интересите на Съединените щати, заяви днес американският държавен секретар Антъни Блинкън, цитиран от Ройтерс.

В същото време той уточни, че към този момент Вашингтон не разполага с доказателства Пекин да е доставил на Москва "смъртоносни оръжия" за нейната война срещу Украйна.

Блинкън говори пред комисията по външните работи към Сената на САЩ броени часове след края на посещението на китайския президент Си Дзинпин в Русия. Си разговаря в понеделник и вторник с руския си колега Владимир Путин по време на първата си визита в чужбина, след като бе преизбран по-рано този месец за безпрецедентен, трети мандат на поста.

Още по темата
Държавният секретар на САЩ обобщи позицията си, че сближаването между Китай и Русия е комбинация между стратегически съюз и "брак по сметка".

Посланието от срещата Путин-Си е, че има алтернатива на американския диктат, заяви днес руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков цитиран от ТАСС.

Значението на войната в Украйна се разпростира далеч отвъд тази страна, като конфликтът оказва дълбоко въздействие в Азия, подчерта Блинкън. Той се аргументира, че Китай гледа "много внимателно" какво се случва в Украйна и ще извлече поуки от това как се противопоставя светът на руската агресия, съобщи още Ройтерс.

Комунистически Китай смята Тайван за своя територия и e готов да защити претенциите си към демократичния самоуправляващ се остров и със сила, ако се наложи./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още по темата: КитайСАЩРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
0
 
2
 
! Отговори
тя преди 1 година
"Интересите на САЩ "- каза го в прав текст !Интереси на 10 000км от границата им - *** !
142
1
 
2
 
! Отговори
ББ преди 1 година
путин спази ли поне един договор?защо нато да храни робите му от бг и унгария,саботиращи Нато и ЕС,защо да ги финансира и пази народите им?това е нелепо!това и лицемерно и примитивно!намерете мехънизъм...можем да не спазим договори като путин ако е необходим за да запазим животите на децата си!изключете задължително поне един от русоробите от Нато и ЕС...ще ви втрещи резултата!!!Война е и заплашват децата ви с ядрени...и ги финансирате...
141
1
 
1
 
! Отговори
Хахаха преди 1 година
изключете поне една от обслужващите путин от Нато и ЕС,крадящи от ЕС от Нато и ЕС...и ще промените света ни,колкото по-бързо,толкова по-добре,магнитски ряпа да яде,ама е война бе хора,те с ядрени ракети ни плашат вие правите милиардери обслужващите путин,оставете ги да защитят Народите си който ограбват!да видят реалностите!спрете с това лицемерие!да храните заплашващи децата ви с уби.ства!
140
1
 
1
 
! Отговори
ББ преди 1 година
г-н държавен секретар..."приятелите" на раша вече имат териториални...и са справедливи,това са китайски територий ограбени от руснаците,изключете от Нато унгария...или България моля...от ЕС задължително,ефекта ще е убийствен за руската пропаганда!!!не е отстъпление...Народите им ще ги избесят!!!Война е...да си слаб по време на война е да предаваш децата си Народа си...Бог...ценностите му!изключете поне един троянски кон...ще сте изненадани!!!Свободният може без троянски,избраха си съдбата
139
1
 
2
 
! Отговори
Дядка преди 1 година
Тия зъблювци ли ще бият Русия бе.Той Вермахта навремето нахлу с 3 милиона войници и накрая руснаците забиха червеното знаме на Райхстага.
138
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Империята е бясна.Усеща как власта и се изплъзва между пръстите.Отчаяната физиономия на имперския държавен секретар на САЩ е показателна за безсилието им.Но да не бързаме да се радваме все пак.Звяра е най-опасен когато го опреш до стената.
137
0
 
3
 
! Отговори
OPS преди 1 година
Много хора смятат, че САЩ могат да навредят много на Китай ако спрят да купуват от тях. Но това беше преди 10-15 год. Сега Китай е мног по малко зависим от САЩ от колкото САЩ зависи от Китай. Да САЩ купуват от КИТАЙ с напечатаните долари ....но КИТАЙ намаля резервите си в долари и ДЦК на САЩ. ПОследните години се разви и вътрешния пазар на Китай ..има къде да продават, та ако САЩ днес прат да купуват от КИТАй американците няма да има образно казано с какво да си избършат *** и да се облекат.
136
0
 
3
 
! Отговори
интерес преди 1 година
И какво излиза, само САЩ имат интереси?
135
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пука им на Кутай за Американския интерес, те си гледат техните интереси. Само ние тука от ЕС сме белязали САЩ за намесник на бога на зямята и не смеем да пръднем без разрешение от някой американски треторазреден чиновник.
134
1
 
4
 
! Отговори
сиромах преди 1 година
Със сигурност непрекъснатото разширяване на НАТО и приближаването до границите на Русия,създаването на други военни блокове и обхващането и на Китай в тези клещи е голямо удоволствие за тях от проявеното внимание и грижа за тяхната сигурност!Какви сте само циници и безсрамници просто нормален човек не може да си го обясни!Слизайте от клона и си ползувайте хартийките дето печатате денонощно за лепене на стените!
133
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
китаи е лош щом не се интересува от интересите на сащ трябва да се санкционира всички държави които не слушат сащ санкции до дупка и цветни ревелюции сащ трябва да е номер 1 в света или да се бомбят югославия ирак сирия либия за непослушание
132
4
 
22
 
! Отговори
Татул преди 1 година
А действията на САЩ в разрез с целия свят. А да видят хубаво ли е ?
131
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щатите не харесват приятелството между Русия и Китай, защото страните, освен всичко друго, говорят за изграждането на многополюсен свят. Язвителните забележки за срещата между Владимир Путин и Си Цзинпин са просто вик от надигаща се болка. Това е безсмислен гняв, породен от осъзнаването, че две силни държави няма да се съобразяват с Вашингтон, а възнамеряват да защитят собствените си национални интереси
130
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САЩ и НАТО просто не могат да разберат как две държави могат да бъдат приятели и да действат на реципрочна основа.Освен това Вашингтон е сериозно ядосан, че хегемонията на САЩ бавно, но сигурно е към своя край. Отношенията между САЩ и съюзниците дори не могат да бъдат наречени брак по сметка. Европа напълно загуби своята независимост - тя не е в състояние по някакъв начин да каже на Вашингтон, че има проблеми в диалога им. Това не е брак, а типични феодални отношения.
129
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тоя от една среща вече се е спаружил- ами сега като налазят долара му ко ша прай
128
2
 
24
 
! Отговори
Jimmy преди 1 година
малоумниа чафут е изтрещчл
127
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И на кой (освен на дежурните платени) му пука какво е заявил по въпроса тоя Блинкен? Откъде накъде някакъв льольо на 12 000 км. ще определя отношенията между 2 независими държави?
126
31
 
2
 
! Отговори
ББ преди 1 година
Подкрепата на Китай за пУтин е в разрез с...морала...с Бог и ценностите Му!да си съучастник в геноцид...в убийствата на жени и деца с цел отнемане Свободата им...и грях!руските служби и пАсолството с кОстя...минусите ви нямат значение!!!
125
27
 
2
 
! Отговори
ББ преди 1 година
тъпата истина е,че двама болни старци в 21 век си мечтаят за...императорски корони...опитващи да върнат Света ни с векове назад!убиват човешки същества,подлагат на геноцид мирни жени и деца с цел насаждане на страх!!!и сИ китайците ще те разчекнат заради позора който им нанесе!има толкова много за завладяване..."бедните" от към територий русия и китай?убиват жени и деца за...територии...слепи безкрайният Космос чака..идете и го..обаче вие сте си убийцци..примитивни престъпници!Да е Апокалипсис!
124
22
 
2
 
! Отговори
ББ преди 1 година
До Анонименхохо,пълнят си "хранилищата" с ограбеното от животите на Народите си...и ви го вменяват като ценност и "сила"едва ли не...да грабят децата, живота ти...било..."хранилище!?!?билет за Ада е руско ***...САЩ ви го гарантират!!!Справедлив Свят..или...м.йн.та му!!!по добре лудият макс...читавите да рестартират Света ни!!!Света ни е уникален...единствен може би...и заради алчноста и егото,жаждаза власт за да убиват...като хитлер...путин , на трима четирима...го убиват...уникална глупост!