Плевнелиев: Бутнете си сами незаконните имоти

Има ли беззакония, спират парите от ЕС, педупреди министърът
Обновена: 20 ное 2010 12:22 | 20 ное 2010 11:26,
306
Плевнелиев: Бутнете си сами незаконните имоти
Полиция охраняваше операцията по премахване на незаконни обекти в Несебър. Снимка: Булфото

С промени в законите ще се фиксира срок, в който една сграда с акт 15 да се въведе в експлоатация. Ще се увеличат също глобите за главните архитекти, допуснали незаконно строителство, каза министърът на регионалното развитие Росен Плевнелиев пред Дарик радио.

Сега например главния архитект на община Любимец, който си е затварял очите за незаконното строителство във "Веселото село" край язовир "Ивайловград", може да бъде глобен до 3000 лева. 

Министърът призова собствениците на незаконни обекти да ги премахнат сами, защото ще им струва по-евтино от принудителното събаряне.

1600 къщи в цялата страна трябва да бъдат бутнати, защото са построени незаконно. За около 300 от тях вече има влезли в сила заповеди за премахването им, каза министърът.

"Защо си мислят хората в Несебър, че Европа ще ни налива пари за магистрали, ако нямаме устойчиви проекти и не спазваме правилата? Има ли беззакония, спират парите", предупреди плевнелиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


306
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
290
0
 
1
 
! Отговори
dan4o преди 13 години
cqloto pravitelstvo e dobre do6lo lqtoto v nesebar .hhahahhahaa
289
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
НА ИЗБОРИТЕ ГЕРБ ЩЕ ПОЛУЧИ СРЕДЕН ПРЪСТ ОТ НАРОДАИ ТОГАВА БОКО ТИКВАТА ЩЕ БЪДЕ СЪДЕН И ЩЕ ЛЕЖИ В ЗАТВОРА ,ЗАЕДНО С ЦЕЦО,ФИДОСОВА,СТРУГАРКАТА
288
0
 
1
 
! Отговори
до Президент на РъБъ преди 13 години
какво се напъваш бе синко,кой те бръсне за слива в интернет ?
287
0
 
2
 
! Отговори
до 294 преди 13 години
той не е герберист,а гейберяст
286
0
 
0
 
! Отговори
Гого Мавров преди 13 години
Какво значи "узаконяване"? Щото в Закона за устройство на територията такъв термин няма!
285
0
 
4
 
! Отговори
много интересно! преди 13 години
Плевнелиев, а мутрите с огромните хотели, озаконени след плащане на подкупи, те ще си бутнат ли бункерите? Или за тези, които могат да си позволяват да плащат рушвети законът не важи? Ама колко по-лесно е да се правят селски драми по националите медии с няколко пристройки в Несебър, нали?
284
0
 
2
 
! Отговори
ivan преди 13 години
. *** защо нема съд за ,ДНСК-служители, , които са допуснали това да се случи.Това не са 1-2 сгради, това е незаконно строителство през годините
283
0
 
3
 
! Отговори
kokoko преди 13 години
Росен Плевнелиев заяви още, че е потресен от това, че през последните десетилетия държавата просто е абдикирала от тези си задължения. Нe Само държавата,Росенe , a и DNCK.......
282
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
НЕ СА ВИНОВНИ ГРАЖДАНИТЕ НА НЕСЕБЪР ,ТЕ СА ПОДВЕДЕНИ ОТ ДОСЕГАШНИЯ ГЛАВЕН АРХИТЕКТ НА НЕСЕБЪР ,КОЙТО Е НАЙ КОРУМПИРАНИЯ ЧОВЕК И Е НЕСМЕНЯЕМ ВЕЧЕ 10 ГОДИНИ ,ТОЙ Е ВИНОВЕН В ГЛОБАЛЕН МАЩАБ ЗА ЦЯЛОТО ЗАСТРОЯВАНЕ В НЕСЕБР ,СЛ БРЯГ И ВСИЧКИ АПЕТИТНИ ПАРЧЕТА ОКОЛО РЕГИОНА ,ТРЯБВА ВЕДНАГА Д А БЪДЕ ОТДСТРАНЕН
281
2
 
5
 
! Отговори
ДНСК преди 13 години
Ей за това ти говорех...за двойния ви аршин и стандарт !!! За това и си Гербераст...и не си президент на ръбъ...оправи си името : президент *** !!! Като немаш инфо...трай а не давай акъл!Значи за едни може...за други не може..така ли ? А другари ГерберастиЯне вече е уведомен...чака се точния момент и Плевнята ще последва Цецо !!!Един отбор лъжци са цялата вършушкаСи банк си пое държавните плащания....лошо да му е на Боко, а ти ги защитавай. Поредното простовато Българче си да знаеш!
280
5
 
4
 
! Отговори
Президент на РъБъ преди 13 години
Ам не знам аз за някаква 200 метрова ивица :) Сигурен ли си, че е така, щото имам известни съмнения ;)И един съвет - стига плю, че първи трябва да съборят хотелите на тея дето ти плащт да знаеш ;)И като имаш информация, че хотела на Плевнелиев ( ако има такъв де ) е незаконен - марш при Трактора и Яне - ще те лапнат като топъл ххляб :) А Яне - като топъл х*й :)))Еййй от 200 метра миришеш на червен *** ама ;)
279
3
 
2
 
! Отговори
ДНСК преди 13 години
Ясно ни стана кво Герберастче си ! Значи хотела на Росенчо може да съществува...макар и на плажа построен....да си чул нещо за 200 метрова брегова ивица в която строителкството е забранено ? Как точно аджеба Росенчо построй там...с какви надлежни документи...същия *** е като Цецко да знаеш...сега и неговия *** ще лъсне та да му е за акъл!!! Плажа е изключителна държавна собственост - ЗАКОН !!! Е как го нарушихте, г-н Плевнелиев...проверка и за вас задължително!!! Чакаме лъжата пред парламента
278
0
 
1
 
! Отговори
ДО-ВСЕЗНАИКО преди 13 години
РАЗКРИХ ТЕ......ФЕЛИЦИООООО...
277
3
 
4
 
! Отговори
Президент на РъБъ преди 13 години
кво да ти коментирам простотиите ми кажи ?Първо - не навсякъде става въпрос за незаконни къщи, а за надстрояване.Второ - това в Несебър изобщо не са мили, бедни хорица, дето едвам си вдигнали къщи с по РЗП 500+ квадрата и турили табелка "стаи под наем"...Трето - незаконни са - точка... Имали са време да си ги узаконят, но не са го направили... Щото не им се е плащало голба или от надежда, че ще им се размине - все тая.! Факт е, че са незаконни.Виждам, че си фен на Тато и БСП, ама не ме ***!
276
2
 
2
 
! Отговори
Президент на РъБъ преди 13 години
***!!!Алекс +1 Точно това е Несебър - повече хора има по капанчетата и сергиите за ***, отколкото покрай паметниците...
275
3
 
4
 
! Отговори
Всезнайко преди 13 години
Май нещо не ти е ясно? 25 год тия сгради са там...не 2 и половина дни! Решението е бутане според теб...за да нямало анархия...луд ли си къв си? А няма ли и напъване в Боковата тиква да се сети че има и узаконяване ? Тия сгради до една са в кадастрален план...а оная пикла журналистката крещеше от хеликоптера че и път нямало и че и на карта ги нямало! И тъпия матриял се върза...както винаги! А то се оказа че и път има па и по програма ФАР ремоинтиран даже! Тато да е бутал? Не нали...ама Боко бута!
274
3
 
6
 
! Отговори
ДНСК преди 13 години
Днес взехме решение да проверим законноста на застроения имот на Росен Плевнелиев в Черноморец. Имота е построен на плажа който е изключителна държавна собственост!!! Кой и как издаде разрешително за строеж там? Ще глобим главния архитект с 3000лв който Росен ще му подхвърли от балкона и ще пратим прокуратурата да пие по едно кафе на чист въздух за да отчете дейност и да замаже очите на изтрещялия матрял. Росене правите на *** целия народ с вашия цирк! И фашистите не са бутали къщи като ГЕРБ
273
1
 
1
 
! Отговори
До Всезнаико преди 13 години
Усещането ми е че ти знаеш много повече за Яз. Иваиловград или тъи нареченото Министерство на веселбата.
272
1
 
6
 
! Отговори
Алекс преди 13 години
Ай стига с тия "хорица" бе, нас*****те се! Какво животно точно е "хорица"? Някой, който е извън законите на държавата ли? Някой, който се е родил или нанесъл между паметници на културата с вековна история, но те му пречат да си надстрои курника? Аз никак не харесвам мутропремиера на държавата и смешните му министри, но за това ги поздравявам, крайно време беше! Бях в Несебър преди 2 години и ми се доповръща от това, на което местните са обърнали стария град. Една безкрайна сергия за ***!
271
1
 
1
 
! Отговори
Президент на РъБъ преди 13 години
Това, че хотелите са узаконени - означава ли да не закачаме незаконните ? :)Какво искате - ред или анархия ? Значи - не ревете против Плевнелиев, че не събаря законни хотели, ами ревете против Партията-Майка, дето си е гласувала закони, за да могат да си узаконят хотелите ;)Ама не - ние пак не мислим, ами плюем по ГЕРБ щот е модерно... Или щот ни плащат ;)