Заради тока: Бойко компенсира бедните с 11 млн. лв.

Енергийни помощи ще получат между 300 и 350 хиляди души
Обновена: 2 юли 2012 06:56 | 1 юли 2012 17:43,
705
Заради тока: Бойко компенсира бедните с 11 млн. лв.
Премиерът Бойко Борисов даде наставления на президента Росен Плевнелиев как се плиска менче, а след това успокои социално слабите, че ще има пари за поскъпналия ток.Снимка: БТА

Заради увеличената цена на тока 11 милиона лева ще бъдат заделени за отоплението на социално слабите.
Това обеща в Катуница приемиерът Бойко Борисов, който заедно с президента Росен Плевнелиев и еврокомисарят по регионалното развитие Йоханес Хаан откри високоскоростната жп отсечка Пловдив-Димитровград.

Помощи ще получат между 300 и 350 хиляди българи.

Още по темата

„Благодарение на доброто изпълнение на бюджета, това е възможно да се случи още сега”, коментира Симеон Дянков.

Финансовият министър уточни, че премиерът му е заръчал да измисли как да компенсира социално слабите още в петък.

Борисов затвърди позицията си, че увеличението от 10% на 13% на тока се дължи на лобистки договори за зелена енергия, които са сключени от правителството на тройната коалиция.

Премиерът Бойко Борисов беше видимо доволен от факта, че сме доживели момента, в който еврокомисарите ни хвалят, че работим добре и усвояваме парите от еврофондовете.

„Правим магистралите, правим всичко това на фона на тази жестока финансова криза, когато нашите съседи буквално се разпадат като държави. А при нас - еврокомисарите идват и ни ръкопляскат.”, съобщи министър-председателят.

„България вече работи по действително изпълнение в срокове, а не само на хартия", заяви в Катуница  еврокомисарят по регионалното развитие Йоханес Хаан.

Президентът Росен Плевнелиев подчерта, че резултатите показват дълбока промяна в развитието на страната. По думите му модерна инфраструктура и работещи институции са в основата на успеха.

Държавният глава е на мнение, значението на линията е голямо, тъй като тя свързва не само населените места по маршрута си, а участва в стокообмена между Европа и Азия.

По новата жп отсечка Пловдив – Димитровград влаковете ще могат да се движат със скорост между 160 и 200 километра в час.

Трасето е дълго 67 км. То е модрнизирано със сумата от 160 милиона лева.

Гарите по линията вече имат климатична система, санитарни възли и информационни табла, като също са модернизирани с част от средствата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


705
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
579
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
.....
578
1
 
18
 
! Отговори
мислещ преди 11 години
БРАВО БОЙКО ТИ ДАВАШ НА ПЕНСИОНЕРИТЕ ОТ СОБСТВЕНАТА СИ ЗАПЛАТА. ТУПАЙ БОЙКО БРАШНЕНИЯ ЧУВАЛ ТУПАЙ СНИМАЙ СЕ В МЕДИЙТЕ И НИ РАЗМАХВАЙ ПРЪСТ СЕГА ТИ СЕ Е ПАДНАЛО. НАРОДА КАЛПАВ Упръй ГО ТОЙ ЩЕ ТИ СЕ РАДВА ЧЕ НЕ СИ НАМАЛИЛ ПЕНСИИТЕ И НЕ СИ УВЕЛИЧИЛ ДАНЪЦИТЕ. ТУПАЙ БОЙКО ТУПАЙ.
577
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
и кво..аз работя за 300лв!!! и давам за данъци и си плащам тока по 100лв и повече (добре че е лятот да плащам малко по-млако) и оставам с 200лв...!!! и КВО? аз 100% няма да получа тъпите помпощи на БОРКАТА, докато *** който си чеше **дята и праща жена и 10-15 деца да му простят и да прави по 1000лв на ден (от *** хора които още им дават $) но се води БЕЗРАБОТЕН, да взима ПОМОЩИ!!! ..НЕ МЕРСИ НИКАВ БОРКО, БОРЧО дори и БОР-ЧВОР ДОГОДИНА !!!
576
0
 
19
 
! Отговори
666 преди 11 години
ИИИИ, тоя Бойко богат човек излезееее, дава дава от джоба си, магистралите ги строи със свои пари, дава не спира, а народа НЕБЛАГОДАРЕН БЕЕЕЕ.Бойко и без семейство остана само да има време народа да спасява и тоз народ пак неблагодарен бе.Тю. лош М а т р и а л..........
575
0
 
22
 
! Отговори
МОТО преди 11 години
ОТКЪСНИ ГЕРБЕР, СПАСИ БЪЛГАРИЯ !
574
0
 
22
 
! Отговори
А не е ли така? преди 11 години
Докато една мижитурка президент е винаги надупена пред господаря си, нищо добро не очаква страната, която е управлявана от тях.
573
0
 
17
 
! Отговори
мизерия до 673 преди 11 години
Дреме му и още как! Защото нарциса е шубе! Ако хората се бяха вдигнали исе бяха разбунтували щяха да се стреснат доста, защото са страхливци! Но, разчитат на това, че хората си мълчат за съжаление. Защото като вижда, че само кротичко си роптаем съвсем се възгордя и реши че е богопомазан, а в същото време го е толкова шубе да не вземе народа да се надиге срещу него! Да бяхме пробвали и щяхме да видим, ама нали вечно си траем...Как може да сме толкова примирени незнам...И за това все ще сме така
572
0
 
16
 
! Отговори
За ЧОВЕК, НИКОЛАЙ СТ преди 11 години
4. Изпреварващо инфлацията индексиране, ежегодно. 5. Самотен пенсионер да получава 1, 25 от своята пенсия. 6. Освобождаване от потребителска такса при посещение на лекар поне веднъж на всеки три или шест месеца и безплатни лечение и лекарства. 7. Освобождаване от всякакви държавни и местни такси при търсене и защита на права пред администрацията и съда. 8. Безплатно пътуване поне веднъж на всеки месец по цялата национална транспортна мрежа. До сега 3 и за следващата години пенсиите остават без увеличение, замразени. През това време са отчетени значителни увеличения на цените на всички потребителски стоки, като същевременно са увеличени заплатите на администрацията и минималната заплата за страната и свързаните с тази заплата ред такси. Това е дискриминация в поколенията.
571
0
 
16
 
! Отговори
За ЧОВЕК, НИКОЛАЙ СТ преди 11 години
Представяме тук своите искания. 1. Преизчисляване на пенсиите отпуснати до 2008 година - всички пенсии на равен старт за в бъдеще. Или изравняване на пенсиите по всяка професия. 2. Решение за индивидуалният коефициент по КОО да бъде сумарен от месечните такива, който няма да влияе на всички останали пенсии, като се съобразяваме с изискванията на съществуващите правила за изчисляване заплатата при болест. 3. Наследяване на цялата пенсия по първа линия.
570
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На Бойко не му дреме за протестите, Ще се съберат 10 000 души против него, обаче други 100 000 са зад него и затова изобщо не му дреме.
569
0
 
17
 
! Отговори
мизерия преди 11 години
Имам питане: Защо бе хора, роптаете така само в нета? Защо на 29.06 не излязохте на граждански протест срещу убийствено високата цена на тока, която е така зверски завишена, че нямам думи?! Защо седите и чакате да им изтече мандата на тия? Наясно ли сте , че до догодина ще сме толкова зле, че сегашното положение ще ни се види цвете и ще могат да се възползват всякакви политически мижитурки? Не Ви ли писна тая мизерия и не се трябва наистина вече да излезем по улиците? Стига търпяхме вече!!!
568
1
 
17
 
! Отговори
Бай Григор преди 11 години
абе тази Кристалина да сезира Европарламента ,че такава кризисна ситуация ни се пече от как ГЕРБ дойде на власт, а никаква помощ не видим от там... нали е комисар по кризисните ситуации,ни тук изпаднахме до Сомалийското дередже !!!!
567
0
 
29
 
! Отговори
15616561565656516156 преди 11 години
Дайте си парите на Герб за да ги раздаде на ***, за гейпаради, герберски бонуси и асфалт
566
0
 
17
 
! Отговори
аноним преди 11 години
С този израз българинът си обяснява нещата които му се случват. И с това ББ ще остане в историята.
565
0
 
24
 
! Отговори
аноним преди 11 години
Не може с нашите пари да се дават с лека ръка компенсации за тока. Нас кой ще ни компенсира за ***, които ни управляват. Скоро и в ЕС ще разберат, че *** въпрос е техен. Защото кой пътува из Европа. Само тези с много пари (около 1 % от българите) и ***, които са превърнали рамножаването в начин на съшествуване и вече гонят 40% (никой не публикува нашето население по етнически признак - това е Държавна тайна). "....а бе то държава няма...."
564
3
 
22
 
! Отговори
БЪЛГАРОУБИЙЦИ преди 11 години
Ако трябва да сравня делата на Герб с някой случай от историята бих ги сравнил с Баташкото клане но в много по големи размери. Само трепане за тези българоубийци и на уличните кучета
563
0
 
22
 
! Отговори
възмутен преди 11 години
Какво му се молите бе! Какво се вайкате! Парите от данъци и осигуровки са наши! С тези пари те си пълнят джобовете във вид на увеличените си двойно заплати, стотиците хиляди лева бонуси и т.н. и т.н. За три години вие видяхте ли нещо, направено за нас, обикновените хора? Чухте ли дума за някаква политика, за някакви мерки срещу кризата? Аз лично не и няма и да чуя! Тези са най-некадърните и най-античовешко настроени управляващи, които си нямат хал хабер за какво са избрани! Долу ГЕРБ!
562
0
 
22
 
! Отговори
151551515615651 преди 11 години
Да се върне смъртното наказание заради Герб. Смърт за всички Българоубийци
561
0
 
25
 
! Отговори
Манолова преди 11 години
Бойко ли дава компенсации или всички ние, които плащаме данъци или получаваме невъзможно ниски пенсии. Стига журналистически манипулации!
560
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не ви ли е срам! Нямате ли съвест?! Защо се подгравате с хората?!Какви еднократни компенсации- само веднаж ли се плаща ток, само веднаж ли годишно се яде?В коя държава живеете? За кого работите? Какво бъдеще тук? По тия магистрали сами вие ще тръгнете скоро и ще си заминете завинаги.Господа от снимката ,в България е имало и цар Ивайло,но и той заминал ,защото твърде залитнал по византийски угоди.Такава е съдбата на "управниците" на България.Ще е!