Белене не било гьол

Румен Петков: То е проект, който ще ни изведе в друга орбита
20 юни 2010 15:10,
218
Белене не било гьол
Снимка: БГНЕС

„Забавянето на проекта за АЕЦ-Белене е много груба грешка“, обяви в Плевен депутатът от БСП и бивш вътрешен министър Румен Петков.

По думите му забавянето забавянето е довело до изтеглянето от проекта на RWE, а Турция вече заявява намеренията си за строеж на нови ядрени мощности.

Петков добави, че дори скандинавските страни са отменили 30-годишния си мораториум за строителството на ядрени електроцентрали.

По думите му, дори Македония наскоро е изразила готовност да се включи в големите енергийни проекти с руско участие.

Още по темата

"Белене не е гьол, а проект, който ще изведе България в друга орбита”, добави Петков. 

Според него само глупак не би разбрал, че строителството на централата ще натовари строителните мощности и производството на стомана в страната до краен предел и то в момент на криза.

Бившият министър допълни, че енергийната политика на сегашното правителство води до заробването на България и прогнозира, че тя ще доведе в бъдеще до внос на електроенергия от Турция.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


218
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
198
0
 
0
 
! Отговори
емигрант преди 13 години
Независимо откъде ако си плащам ток ще има.Да не би случаино да го намалят ако построят нов АЕЦ.Явно ни смята за слънчасали Пикаещия във фонтани.Вместо да инвестират в ЕКО енергия нови бомби от тип Чернобил.
197
0
 
2
 
! Отговори
Krom преди 13 години
Добре де, енергията е най-голямата свобода, респективно зависимост за една страна и нейната политика в наши дни! Колкото повече енергия имаме толкова по-независима е една страна. Като изключим едно много силно и голямо заметресение или фактора човешка грешка, то АЕЦ ни гарантира енергийна независимост. И газ да няма и нефт да няма пак ще разполагаме с нужните ни мощности за функционира икономиката ни.Така че, аз лично съм за Белене, че и за още едно! Енергията е независимост!
196
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
to i toz e pumakili mai ne znae che ima tendenciq za namalqvaneto na parnikovite gazove za zagubite ni ot turgoviq s elektroenergiq a nai lo6oto e che ima mnogo neveji hora kato nego v BG
195
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
nase dogovor znae6 li kakvo e ?
194
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
godini mizeriq ili milqrdi evro + ako centralata se postroi za6toto v momenta na minimuma na kozlodui prodavame tok na rezanite
193
1
 
1
 
! Отговори
hm преди 13 години
Щото няма по евтин ток олюв. А и така и така си зависим ако не си го осъзнал явно си не просто ***.
192
5
 
7
 
! Отговори
57364 преди 13 години
След като всички се канят да строят АЕЦ, на кого ще продава излишния ток г-н Петков - Фонтанджийски? Ей, срама нямат мръсните ***, нагла, безочлива пасмина! Яд ме е само като гледам млади хора да ги подкрепят...
191
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе тоя Петков що не се скрие някъде?! 30 милиарда на гърба на 3 милиона работещи българи знае ли какво означава?! Години мизерия за нас! Лесно е да се каже... Нека сам си я построи и изплати!
190
5
 
7
 
! Отговори
Nasko преди 13 години
Абе този Петков, дали има някакво чувство за срам , или морал? Риторичен въпрос е това!Защо да не внасяме ток, след като е по евтин, а и няма да сме зависими от техните работодатели от Русия?Вой за пари нададоха вкупом тези, които подмениха договора за газта, за да могат сега Руснаците/рекетьори/, да ни притискат!Колкото и политика да има в това , прагматичността трябва да е водеща!Нали знаете, че обемите газ в Русия са на изчерпване?Да се ориентираме за доставки към Украйна за газ!
189
2
 
6
 
! Отговори
Mickey преди 13 години
"Румен Петков: То е проект, който ще ни изведе в друга орбита"НИЩО ПОДОБНО! То е проект който е планиран да ни държи в същата орбита!!!! И колегата ти комунист и мутра и награждаван с ордени от КГБ, хич не е против този проект! А заедно с тарикатлъци искате да преметните ЕС и Света и господарите ви от Москва да са доволни!
188
0
 
4
 
! Отговори
стг преди 13 години
ако смятаме тока от слънчевите и вятърни централи че и от ВЕЦ, както смятаме от АЕЦ ще излезе съвсем без пари та то вятъра не се плаща нито слънцето нито водата , плаща се предварително за построяването само.
187
2
 
4
 
! Отговори
stg преди 13 години
до 201, основната цена е цената на реакторите и тя е изцяло за доставчика, подизпълнителите са руски фирми с титуляри български граждани, с толкова много пари ще се постигне много малък ефект, нещо като да пуснеш парен локомотив заради звука на свирката
186
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Според мен България трябва да направи всичко, което е по силите и, за да построи АЕЦ Белене. Да, ще се дадат някакви милиарди, но голяма част от тях ще останат у нас във фирми, които ще бъдат подизпълнители на строежа. Икономиката в целия регион ще се оживи, и дори централата да започне да дава печалби след години, положителния ефект върху икономиката ще дойде много по-рано. И не забравяйте, че хората, които викат против Белене а искат ТЕЦ служат на американските интереси в Марица-изток!
185
1
 
6
 
! Отговори
генади преди 13 години
За да могат другарите да ЛАПАТ, ето за такъв Х*Й ни е!
184
2
 
5
 
! Отговори
! преди 13 години
Само да ви обърна внимание, че лобистите на АЕЦ Белене до един никога не посочват никакви конкретни цифри.Защото тогава моментално ще лъсне цялата измама за "печелившата централа" и "енергийния център на Балканите".В момента имаме 3 пъти повече инсталирани мощности, отколкото е цялото потребление, за какъв Х*Й ни е още една централа?Та те не могат да присъединят новите вятърни централи и няма какво да правят с тока от тях, какво да говорим за АЕЦ.
183
2
 
5
 
! Отговори
генади преди 13 години
По целия свят /също и в България/, енергията от ТЕЦ реално е по-евтина от АЕЦ! Обратното твърдение е стъкмистика и пропаганда! В общи линии в цената на тока /официалната/ от АЕЦ "Козлодуй" се включват само оперативните разходи /заплати и пр./, а например строителството на складове за отработено гориво, както и безкрайните модернизации, се поемат от други бюджети. Така по системата 'Лява ръка - десен джоб" на великия съветски академик Нагласенко, и по методиката на японския професор Нагоди-Го, се "доказва" ниската цена на тока от АЕЦ-а...
182
3
 
3
 
! Отговори
генади преди 13 години
Имаме си въглища, имаме си мини, имаме си ТЕЦ-ове, те могат да дават предостатъчно енергия! И ако трябва да се строят нови мощности, то нека да са ТЕЦ! Трябва да осигурим хляб за нашите работници! Не искам да хрантутим руските пияндурници, нито да пълним джоба на дебелогъзите прасета от "Риск Инжинеринг
181
4
 
5
 
! Отговори
генади преди 13 години
Руски реактори, с руско оборудване, с руско гориво. Я стига глупости! България има огромни запаси от въглища! Български ТЕЦ-ове /голяма част от оборудването им може да се произведе в България/ползващи български въглища, добити от БЪЛГАРСКИ МИНЬОРИ! Това е истината!
180
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
когато фактите говорят... .комуниста пак неговото си знае....
179
1
 
4
 
! Отговори
стг преди 13 години
Козлодуй с 2 реактора изкарва печалба 65 милиона на година, проста задача, за колко време ще изкара 10 милиарда , а 20 милиарда, е тогава обекта ще е на ниво 0 и ще почне да печели чакам отговори, а да тока в цяла Европа има еднаква цена и в Австрия която няма АЕЦ и в Франция която има най много