Белене не било гьол

Румен Петков: То е проект, който ще ни изведе в друга орбита
20 юни 2010 15:10,
218
Белене не било гьол
Снимка: БГНЕС

„Забавянето на проекта за АЕЦ-Белене е много груба грешка“, обяви в Плевен депутатът от БСП и бивш вътрешен министър Румен Петков.

По думите му забавянето забавянето е довело до изтеглянето от проекта на RWE, а Турция вече заявява намеренията си за строеж на нови ядрени мощности.

Петков добави, че дори скандинавските страни са отменили 30-годишния си мораториум за строителството на ядрени електроцентрали.

По думите му, дори Македония наскоро е изразила готовност да се включи в големите енергийни проекти с руско участие.

Още по темата

"Белене не е гьол, а проект, който ще изведе България в друга орбита”, добави Петков. 

Според него само глупак не би разбрал, че строителството на централата ще натовари строителните мощности и производството на стомана в страната до краен предел и то в момент на криза.

Бившият министър допълни, че енергийната политика на сегашното правителство води до заробването на България и прогнозира, че тя ще доведе в бъдеще до внос на електроенергия от Турция.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


218
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
2
 
7
 
! Отговори
tulski преди 13 години
Ти си в голяма грешка ! И не мога да се сетя, как изразходваме 7 пъти повече ток от други държави ?! То сега в България няма тежка индустрия, промишлените гиганти са закрити. Ако те работеха, щеше да има недостиг на ток.
137
3
 
9
 
! Отговори
ДС преди 13 години
Чичко Румен от кога започна да разбира от енергетика и той? Оп, аз забравих, че хората от тяхното поколение от всичко разбират и могат ... :)
136
3
 
8
 
! Отговори
Мк преди 13 години
до 143"Как може и да ти мине през главата че построяване на 1 АЕЦ не е изгодна"Ами много лесно :) Ако например струва 10-20 милиарда евро и за да се изплати трябва всички българи да плащат 50 години по 3-4 пъти по-скъп ток. А ако БСП е на власт като нищо ще докарат такава цена, щом като по консултанти потънаха над 1 милиард лева. Не е зле и ти да помислиш малко преди да пишеш глупости :)
135
1
 
5
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 13 години
ВИЦ Попитали радио "Ереван" - Румен Петков много ли е.....умен и какво знаеза....Белене? Отговор - За Р.Овч.знам,че е...умен,но за Петкан Р.- сега....чувам.Но все пак;щом знае че Белене не е.....гьол и помни че някога е ....имало у васпроизводство на....стомана и строителни...мощности,значи нещо е останало в....чипа,докато е бил на.....острова.
134
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
DOMESTIC ELECTRICITY PRICES Bulgaria ? 0.093 Greece ? 0.089напиши в гугъл energy eu
133
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Как може и да ти мине през главата че построяване на 1 АЕЦ не е изгодна!!Коя държава не иска да има АЕЦ?Малко се съобразявайте какво пишете.Нали целта е индустрия а не земеделие,а ако бойко иска да промeни някои условия,да вземе курсове по дипломaция и да ходи да преговаря,руснаците не се ***
132
4
 
4
 
! Отговори
присмехулник преди 13 години
Говориш глупости...В гърция, а и в целияЕС токът е по скъп отколкото в нас
131
2
 
7
 
! Отговори
Мк преди 13 години
до 132Първо, доколкото знам България произвежда достатъчно за собствени нужди. Освен това ние потребяхаве средно 7 пъти повече ток на глава от населението в сравнение със страните от ЕС. Има алтернативен проект за още блокове в Козлодуй. Няма смисъм да произвеждаме нещо на всяка цена ако не е изгодно. Дори е по-добре да внасяме ток отколкото да се заробим с някаква свръхскъпа централа, от която нямаме нужда.
130
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
За осъществяването на такива големи проекти трябва много акъл и диплпмация!!!Да ,ама това не се купува.
129
3
 
5
 
! Отговори
Кирил преди 13 години
Най вероятно Белене ще ни изведе в орбита около някой фонтан,но ако Петков е свикнал да пикае ,аз работа там нямам,така,че той своите орбити да си ги наглася,както на него му хареса,обществения интерес ще го изрази тоя,който е избран с мнозинство.
128
1
 
4
 
! Отговори
за 125 преди 13 години
Ами щом Меди разбира от хидроенергетика, какво му пречи на тоз да стане консултант .............. само да има *** да му даде 1 -2 милиона
127
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Българските политици-чужди агенти действат както им заповядат "отгоре"!България ли, та тях тя изобщо не ги интересува.Агентите са вербувани като са ги хванали "в крачка", къде мутренски дейности, къде пари не дотам добре изпрани, къде с *** *** ...Лошото обаче остава за България и за българите!Пък управниците ни "вземи един та удари друг", ха намерете ми един свестен.
126
2
 
2
 
! Отговори
Мк преди 13 години
до 127Той Гоцето може и да е купил вече. Нали за някакви големи шлемове говореше в Москва. Тъй като ние големия шлем не го видяхме, та сигурно за него е бил.
125
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Петкоооффф,опитай се да намалиш алкохолната си дажба до 3 уискита на ден.Нямаш мярка бе братче!
124
2
 
7
 
! Отговори
paro преди 13 години
И какво като внасяме, Гърция внасят ток от нас, а там токът е в пъти по-евтин от тук.
123
2
 
1
 
! Отговори
Емо преди 13 години
Добре,и как тогава смяташ,че ще решим проблема с производството на електроенергия,особенно през следващите години когато се предвиждат страшни природни изменения.Ще разчитаме само на "Марица-Изток" ли?
122
0
 
0
 
! Отговори
Мк преди 13 години
до 126Какво има много бе пич?
121
0
 
3
 
! Отговори
за 126 преди 13 години
ти чуваш ли се за какво говориш........нямало корупция, ами там са номер едно , четете ей... има руска преса фрее е
120
0
 
3
 
! Отговори
Мк преди 13 години
до 122И как реши, че са изгодни тези проекти? Никой не знае колко точно ще струва Белене, но ти знаеш, че е изгоден :). От петролопровода ще печелим по 35 милиона долара годишно, което са жълти стотинки. От друга страна потенциалните загуби биха били огромни. Освен това аз поне не знам колко трябва да платим, за да този проект.
119
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ще ни отв3де в орбитата на русия