Белене не било гьол

Румен Петков: То е проект, който ще ни изведе в друга орбита
20 юни 2010 15:10,
218
Белене не било гьол
Снимка: БГНЕС

„Забавянето на проекта за АЕЦ-Белене е много груба грешка“, обяви в Плевен депутатът от БСП и бивш вътрешен министър Румен Петков.

По думите му забавянето забавянето е довело до изтеглянето от проекта на RWE, а Турция вече заявява намеренията си за строеж на нови ядрени мощности.

Петков добави, че дори скандинавските страни са отменили 30-годишния си мораториум за строителството на ядрени електроцентрали.

По думите му, дори Македония наскоро е изразила готовност да се включи в големите енергийни проекти с руско участие.

Още по темата

"Белене не е гьол, а проект, който ще изведе България в друга орбита”, добави Петков. 

Според него само глупак не би разбрал, че строителството на централата ще натовари строителните мощности и производството на стомана в страната до краен предел и то в момент на криза.

Бившият министър допълни, че енергийната политика на сегашното правителство води до заробването на България и прогнозира, че тя ще доведе в бъдеще до внос на електроенергия от Турция.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


218
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
3
 
4
 
! Отговори
za 120 преди 13 години
За орбита не знам обаче Гоце Рублата със сигурност ще си купи остров.
117
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Има много...но този проект е започнат с руснаците и никoй не смее дори и да им противоречи,защото политиците им са коректни,нямат корупция на висшите нива,договорите се спазват от всяко следващо правителство а не като Бойко.ще направи всички проекти,няма избор
116
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Този пияница и от атомни централи ли разбира
115
1
 
5
 
! Отговори
аз преди 13 години
А царя кой мислиш че го докара от Испания бе умник?
114
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ГЕРБ, БСП, РЗС, АТАКА И ДПС СА ТВОРЕНИЯТА НА ДС!!!
113
2
 
4
 
! Отговори
Емо преди 13 години
Защо вървим срещу себе си? Бойко,за да угоди на Америка ни отряза за Бургас-Александропулис,за Белене....Това са жизнено важни стратегичесни за нас обекти.Спомнете си преди 2години заради кризата с газта Москва-Киев как в София почти през центъра минаваха товарни влакове с цистерни мазут за тец овете.А сега,с Бс-Ал. ще печелим от транзита на газ и от цената.Бойко е ***!
112
2
 
9
 
! Отговори
аз преди 13 години
Стига сте дрънкали за това умряло НДСВ - творение на ДС, няма да успеете да го съживите.
111
4
 
5
 
! Отговори
Мк преди 13 години
Не мога да ги разбера защитниците на АЕЦ Белене. Ако този проект беше изгоден чужди фирми щяха да се редят на опашка, за да участват в него. След като не го правят значи има защо. И освен това щом Румен Петков смята, че АЕЦ Белене "ще ни изведе в друга орбита", значи проектът определено е е изгоден за България. Виж него може би ще го изведе в друга орбита.
110
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
То е проект, който ще ни изведе в друга орбитаПрав е Петков ,но кого ще изведе,на някои хора и внуците им ще има да харчат от откраднатото.
109
4
 
3
 
! Отговори
пич_2003 преди 13 години
Повечето българи заявяват, че няма да гласуват отново за ГЕРБ. Според тях, правителството не върши никаква работа и е също толкова ненужно като това на Станишев. "По-добре живеехме при НДСВ, от колкото при БСП и ГЕРБ", категорични са бившите избиратели на ГЕРБ.
108
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дали си давате сметка какво азначава думата икономически санкции?Има закони на този свят.Това да не вие Бойко;ще я правим-не,няма да я правим.Икономическата санкция е много по лоша от финансоватаТоя договор е подписан от правителство избрано от народа,и Бойко не може да го отмени
107
4
 
4
 
! Отговори
Гъзпром преди 13 години
За това на снимката ли сме дали 2 милиарда?
106
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Има договори за 5 милиарда евро,това че ти обичаш САЩ,не означава че Sarkozy ще се съобразява с теб.Запада се натиска на руснака,бойко бяга защото чичо Сам го сложи премиер за да работи за него,та поне да му помага а той го натисна да изпрати повече войници в Афганистан.Бойко няма да се задържи и до края на годината ако не започне да работи за БГ и ЕС
105
4
 
3
 
! Отговори
Cristiano Ronaldo преди 13 години
Участниците в анкетата заявяват, че със сигурност няма да гласуват отново за ГЕРБ, но не биха дали гласа си и за БСП. Според тях предишното и сегашното правителство са се изложили тотално с неадекватната си политика. Масовото мнение на участниците в анкетата може да бъде формулирано така: "Като че ли при НДСВ се живееше по-добре, от колкото при кабинетите Станишев и Борисов".
104
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Другарю ***, защо не си го кажеш директно, ами извърташ нещата, проекта Белене ще ни изпрати направо в съветската орбита, а не в друга орбита. В тази орбита руската мечка ще прегърне България с гнусните си лапи и след това отидоха още 45 години народна власт, през което време персоните като вас ще издевателстват и мародерстват над българина.
103
2
 
3
 
! Отговори
za 105 преди 13 години
memorandum ........ще рече благи приказки и кьор софра ...........да видим дали ще има договор изобщо
102
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Защото ES go napravixa за да се освободят от американската империя.Бойко не работи нито за ЕС,нито за БГ а за САЩ.Тябва да си преразгледа политияката докато не са го настъпили европейците,руснаците и ние разбира се.Вчера подписаха договор за 5 милиарда евро.Пуснака ще им прави на Дефанса на 15 минути от шанзе елизее ,2 огромни кули
101
1
 
1
 
! Отговори
bbb преди 13 години
ako pita6 men ideq si nqmam za kakvo govori6, no da dopalnq samo kogato ima ne6to koeto tormozi naselenieto v BG i nikoi ni6to ne pravi ima li smisal da vqrvame na tezi lajci do jaltite paveta?? Eto 2 primera:1. KCM - Asenovgrad2. OCK - KardjaliAko ne znaete za kakvo govorq po-dobre si traite i polzvaite google
100
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ти оная варненска кокошка с прическа като на Пацо от ББ ли си?
99
3
 
1
 
! Отговори
bbb преди 13 години
aide pak se po4na s tazi partia e super onazi e zloto na BG...... vsi4ki sa edin dol drenki, samo i samo za6toto vsi4ki v BG sme golemi razbira4i ot vsi4ko, mojem vsi4ko, sadavali sme nai velikite ne6ta v sveta i gospod e BG... aide begaite ot tuka be...