Продължава търсенето на стратегически инвеститор за АЕЦ Белене

Харченето на средства за проекта е ограничено до минимум
18 юни 2010 18:15,
96
Продължава търсенето на стратегически инвеститор за АЕЦ Белене
Снимка: БГНЕС

Продължава търсенето на стратегически инвеститор за АЕЦ Белене, стана ясно от изказване на министъра на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков.

Той посочи, че целта е да се намери качествен инвеститор, който да се ангажира с рисковете и ползите от проекта, съобразно участието си в акционерния капитал.

Министър Трайков коментира, че през последните месеци има неофициални разговори с потенциални инвеститори в АЕЦ Белене, но те са необвързващи.

Той подкрепи думите си със случилото се със спечелилия конкурса за стратегически инвеститор RWE, тъй като впоследствие компанията се отказа от проекта.

Още от коментара на министър Трайков

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
1
 
1
 
! Отговори
1111 преди 13 години
Москва е 2 най скъп град след Токио в света!Всички западни държави им се натискат,и в момента Sarkozy е в Русия за да сключва договори за милиарди долари плюс ЕДФ за южния поток които боко не иска,ама трябва да го поиска ако иска да поостане на власт.Не ме интересува какво мислят евреите за БГ,и без това никoй не ги пита.Боко да осъществи руските проекти и да се откаже от северно атлантическата политика защото ще си иде преждевременно.Няма да го оставим да ни погуби
82
0
 
1
 
! Отговори
всезнайко преди 13 години
До Иван БуховХм, много забавно - за какви наши интереси става дума и има ли ги- става въпрос за народа някакви интереси не за шепата хора за които всичко е интереси - какви наши интереси ве аланкоолу - не разбираш ли че младите бягат от колонията няма работа или ниско платена старцочите се чудят как да умрат по безболезнено - за какви интереси и на кои интересите защитаваш
81
0
 
2
 
! Отговори
Тъй, тъй ... преди 13 години
Достатъчно съм си излагал доводите по темата тук затова ще се огранича само с кратко мнение:1. БелеНЕ2. 7-ми и 8-ми блок в Козлодуй3. Руски реактор + телемеханика от Сименс4. Руски дял не повече от 10%, най-добре хептен без тяхв добавка - терминал за втечнен газ и НЕ на Бургас-Александруполис.
80
0
 
1
 
! Отговори
Акъл море преди 13 години
Точно така! Не трябва да вървим по гайдата на руснаците , а да си гледаме нашия интерес с нашия акъл! Какво правим обаче, ако нямаме достатъчно от последното?---- Няма проблем, вървим си по нашта гайда и това е!
79
0
 
0
 
! Отговори
Иван Бухов преди 13 години
Второ продължение: Съжалявам много! Чаках други коментари, за да им отговоря, но те секнаха! От мен ли се изплашиха?! Кажете нещо против това което казвам или го подкрепете!!!! Освен Дунава има и друг водноенергиен потенциал в страната, но не се ползва, защото е труден за корупция!! Във Вятърните централи е голямия интерес на престъпниците!!! Там, заедно с международни престъпници ни ограбиха и земите и парите за инвестиции и парите за скъп ток!!!!! Народе!!!! Защо раждаш и крепиш такива пестъпн
78
0
 
0
 
! Отговори
всезнайко преди 13 години
до Анонимен 86Ами ако още не си го прочел ПЛАНЪТ РАН ЪТ - съжалявам няма как да разбереш светлото бъдеще което очаква сегашната колония - предишната България не е била на никого колония - имаше работа и хляб и отопление за всеки - нямаше бъркащи пенсионери по кофите за смет - и сега това му трябва на народа - работа а като е унищожена икономиката каква работа има - моллове и хипермаркети и знаеш ли какви стотинки им дават като заплата - но най добре е сложи в Google ПЛАНЪТ РАН ЪТ дай ентър
77
2
 
0
 
! Отговори
Иван Бухов преди 13 години
Продължение: ще дойде ред и на комбинираните водни централи с нови два моста на Дунава, при Никопол-Турно Магуреле и Силстра-Каракаш. Трябва да се намери деликатния начин "Белене" да се замрази за дълъг период от време или да се даде да я изградят заинтерисовани международни фирми, но след посочените изгодни и смислени обекти. Не трябва да се върви по гайдата на Руснаците и нашите комунисти, които са тяхни купени агенти. Трябва да си гледаме нашия интерес!!!! Бог да ни помага! Слушайте ме! Не съ
76
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Искаш да кажеш : в бивша савецка колония, сега свободна България !Колкото за останалото... цитирай ми поне един параграг от плана Ран-Ът, което да доказва твърдението ти.
75
1
 
1
 
! Отговори
всезнайко преди 13 години
АЕЦ Белене няма да има и Козлудуй ще затворят скоро останалите блокове - в бивша България сега колония нищо няма да се строи и произвежда нито заводи,нито фабрики,нито земеделие и животновъдство - данъци,данъци и увеличаване цените на всичко до дупка докато последния абориген от колонията се пресели в дупката - всичко това е по ПЛАНА РАН ЪТ - е прочетете го за да ви светне още повече светлото ни бъдеще което ни очаква - с една дума няма да имаме икономика - всичко от вън се внася
74
0
 
0
 
! Отговори
Иван Бухов преди 13 години
АЕЦ-"Б3елене" е остаряла идея. Ако бяхме я построили преди идването на Демокрацията щеше да е добре, но след толкова време вече, когато всички условия са променени, тя е демоде. Козлодуй остарява и трябва там да се прави разширение, за да се ползват съществуващата инфраструктора и кадрите в този атомен град. Трябва там да се проектира и изгради 7-ми, а после 8-ми и тъй нататък блокове. Техникостопанската изгода е не очевидна, а очевадна. След разширението на атомните централи в Козлодуй ще до
73
0
 
1
 
! Отговори
r.umen. преди 13 години
' Бойко Борисов: Ще строим АЕЦ, но на по-ниска цена!Ядрена енергетика ще има, но тя ще е изгодна за България, а не за комисионерите. Това заяви премиерът Бойко Борисов в кулоарите на парламента. Борисов беше категоричен, че за бъдещето на атомната енергетика и строежа на АЕЦ Белене няма спор, но въпреки това не отрича правото на президента да предизвика референдум по тези въпроси. Ето какво още каза Бойко Борисов.Бойко Борисов - министър-председател:- Вместо да се опитваме да лобираме за чужди интереси, нека да се обединим върху българския интерес. А той е да има АЕЦ, но по възможност на най-ниска цена, за да може тока, който произвежда да я изплати бързо и държавата да печели.Премиерът заяви, че преговорите с руската страна за АЕЦ Белене не са спирали, но подмина въпроса за сроковете на тези преговори, които започват да притесняват руснаците.Бойко Борисов:- Аз съм убеден, че руската страна ще ме разбере, че в условията на финансова криза, разликата от няколко милиарда е много пара и то евро за България и моят интерес е да занижим максимално цената на централата. 'Ако правилно разбирам, АЕЦ БЕЛЕНЕ ще има, дори и евентуално с участието на Русия, но Гоце ще бъде изкаран от играта / ' Ядрена енергетика ще има, но тя ще е изгодна за България, а не за комисионерите. ' /Бат' Бойко е пич и в това едва ли трябва да има две мнения !
72
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не е ли по-добре да търсим най-изгодният проект, а не най-евтиният?
71
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Обикновено това означава. Руснаците са известни с пренебрежението си към човешкия живот и 'глупости' като безопасност. Вярвам, след 20 години, руските коли ще открият airbag например.
70
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
като ни е много евтина централата не значи ли, че ще е опасна, в смисал поне при колите е така, взимаш евтина кола и след 2 месеца си катастрофирал.
69
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Глупости. Русия е доказала досега, че използва икономически лостове за да постига политически цели. Виж Украйна !
68
0
 
1
 
! Отговори
Бор преди 13 години
Проектът Белене е одобрен от ЕК и чрез него Русия иска да навлезе на европейския ядрен пазар. САЩ се боят като дявол от тамян от сближаване и интеграция между високотехнологичната ЕС и богатата на ресурси Русия, защото ще дойде краят на тяхната хегемония. В тази връзка трябва да търсим и нашата роля на троянски кон, но не на руснаците, а на американците. Впрочем и Чехия ще строи нови ядрени мощности с реактори от руски тип.
67
0
 
1
 
! Отговори
Оптика преди 13 години
Вземете си купете лупа. С нея може и да намерите чуждестранен инвеститор.
66
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Освен това, около 20% от произвежданата ел.енергия в момента се изнася на по ниски цени, отколкото се продава в България. Енергийната ефективност на България е на дъното. Ако енергината ефективност на България е като пробита кофа, не е ли по добре да запушим дупките, вместо да купуване още маркучи да наливат ?
65
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
АЕЦ Белене ще се изплати след 100 години. Наистина ли искаш да плащаш по скъп ток, отколкото ако си внасяш ?
64
2
 
3
 
! Отговори
Кака Пена преди 13 години
"Волтаичният" ток на EVN (Трайчовите чорбаджии) и "ветрогенераторния" на Цветелина струват по 1 лев за киловатчас!Това е основната причина Трайчо и Бате ни Бойко да не искат Белене.Другото е шумотевица, за да се радват мишлетата и абдалчетата във форума.