Всеки трети работещ българин изплаща кредит

Според КТ Подкрепа бедността у нас продължава да е по-голяма от ЕС
10 сеп 2010 14:32, Красимир Ангелов
69
Всеки трети работещ българин изплаща кредит
Снимка: БГНЕС

Борбата с бедността у нас и по света не дава желаните резултати, като положението в България и региона е по-тежко от средното за Европейския съюз, обяви Веселин Митов от КТ „Подкрепа“, ръководител на българо-белгийски синдикален проект по темата за борба с бедността.

По оповестени от него данни у нас всеки трети работещ има кредит за изплащане.

Дали това е признак за бедност, не е особено ясно, като по думите на лидера на КТ „Подкрепа“ д-р Константин Тренчев до момента няма единно мнение за критериите за бедност като цяло.

"Ясно е обаче, че у нас тя е причинена от това как функционира обществото и „единственият начин да бъдат решени проблемите, произтичащи от нея, са съчувствието и отношението към ближния“, смята Тренчев.

Според други изнесени данни от синдиката над 40 млн. от новосъздадените в ЕС работни места са за частична заетост, а всеки пети работещ е на непълен щат.

За последните десет години работещите на срочни трудови договори са се увеличили с 10,5 милиона души, каза Веселин Митов.

По думите му качествената заетост е основен инструмент за борба с бедността, която продължава да се увеличава. Дори в годините преди кризата над 16 на сто от населението в Европа са живели под границата на бедността, което означава 80 млн. бедни при 500 млн. европейско население, коментира той.

Вижте още икономически новини от България

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още по темата: кредит
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
0
 
! Отговори
ала бала преди 13 години
Бравус тез откриха топлата вода
67
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
АМИ КЪДЕ БЕШЕ ПОДКРЕПА ПОСЛЕДНИТЕ 10-15 ГОДИНИ ,ТА МУ ИЗПУСНА КРАЯ
66
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
синдикати няма! оня къде ми говори за "ластика" и "фафлата" въобще не го броя.но наистина ходих в КНСБ за помощ. да не забравя да спомена. естествено опитах и с ИТ и тук е интересното. съответно препоръчаните писма до новия собственик да се яви в ИТ се получават но естествено никой не се явява. от 01.2010 ИТ иска писмено от полицията да и дадат точния адрес на новия собственик. и съответно още се чака отговора от " нашата полиция" та така. ни НАП, ни ИТ, ни профсъюзи могат да помогнат!!!
65
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какви с тези глупости на Тренчев, че да имаш кредит и да си беден имало връзка?Ако си взел кредит за да ядеш явно си беден.Ако си взел кредит да си купиш Бентли обаче пак ли си беден?В тая *** Чалгария, където "мъдрият" народ харесва и припознава само който "попада в газетата" и най-вече в телевизията, накара всички политици да говорят каквото им падне само и само да се чуят имената им из медиите.Аман!
64
0
 
4
 
! Отговори
до 63 преди 13 години
Обърнете се към синдикатите.Или най-добре към "Господари на ефира"
63
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
нещо бъркате нещата. това че изплаща кредит си е проблем на кредитополучателя.по интересното е че т.н. работодатели забавят или не плащат заплати, а в моя случай освен че ми дължи пари за заплати и осигуровки продаде фирмата на ***.и край - приключено. на три писма до НАП отговора е еднакъв - ще вземем мерки... и си минаха 12 месеца
62
2
 
5
 
! Отговори
Saiman преди 13 години
Според КТ Подкрепа бедността у нас продължава да е по-голяма от ЕСВсеки трети работещ българин изплаща кредит.Ama tfa go kajete na Simeon Dqnkov,koito vseki den kazva che izlizame ot krizata nie naroda si znaem za bednostta u nas
61
1
 
15
 
! Отговори
Българин преди 13 години
...а ВСЕКИ реално работещ Българин храни по един ***, полицай или чиновник.
60
1
 
14
 
! Отговори
Чубра преди 13 години
Криза има смо за комплексарите, които на гол тумбак препасаха "плазми" за по 4 бона и телефони за 1000 лв. Сега телефоните вече са стари, а "новите" им коли са препълнили паркингите на лизинговите компании защото "баровците" са в криза и не могат да си плащат вноските. А истината е, че само около 30% от закупилите нови коли през последните 5 години наистина могат да си го позволят. Останалите 70% са балами, които от гъзария не могат да си намерят място и сега реват, ама без основание.
59
0
 
6
 
! Отговори
Д преди 13 години
ДО 54 Неси давам апартамента за къща , само това мога дати кажа , в моя апартамент зимата мога и без печка но в къщата студ на кубица , ползвайтеси къщата с здраве
58
0
 
4
 
! Отговори
Цар Калоян преди 13 години
Не си плащайте кредитите-особенно на банка ДСК,те така или иначе пращат писма на поръчителите Ви -преди да са ви уведомили самите вас и то само за една седмица просрочие,като заплашват че ще направят кредита ви изискуем...
57
0
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
Заемите ги даваха лесно за да поробят хората Ще ви дам един пример. Мой роднина се пенсионира в Германия във Франкфурт.Немец от български произход.Реши да направи магазин за плодове и зеленчуци.Трябваха му още 20000 марки и той отиде в банка Там обаче му отказаха,защото в този район имало още три подобни магазина.Щели да си пречат и нямало да може да връща парите Атук как е
56
0
 
2
 
! Отговори
Цецко преди 13 години
....мааакя, повече го закасаа сиромашията и трудящите се.
55
0
 
2
 
! Отговори
до Дау преди 13 години
ДО 53, не че съм комунист, но и капиталистите го закъса сега и те бая грешки направиха във финансов аспект.
54
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Купуването на жилище за българина е сакрална и исконна цел."сакрална и исколна цел е изграждането на дом, а не покупката, още повече, че един апартамент трудно може да се нарече дом :)))))
53
2
 
5
 
! Отговори
Дау Джоунс преди 13 години
Още ли спорите за кредити ? 45 години комунизъм .... нашите и вашите родители не са учени да се оправярт с банки... заеми ... пазарна икономика и т.н. Генерацията възпитавани през комунизма допускат грешка след грешка във финансов аспект. Те не знаят как да оперират с пари .. по тяхно време парите са били *** дума ! Това е.
52
2
 
2
 
! Отговори
Ичиргобоил преди 13 години
Не можеш да си го обясниш защото не познаваш историята си. Купуването на жилище за българина е сакрална и исконна цел. И това се корени дълбоко във векоете.
51
0
 
6
 
! Отговори
Iwan преди 13 години
до 44пропускаш факта, че в Германия доходи до около 8000 евра годишно са необлагаеми :))))
50
1
 
8
 
! Отговори
Д преди 13 години
Не Само младите а ми и пенсионерите са потънали в кредите , Аман от тази скапана държава , високи лихви ниски заплати да же и без заплати от време на време,
49
0
 
2
 
! Отговори
Цецко преди 13 години
Дедкаааааа.... Стига бе човек! И ти ли? Нерде Ямбол, нерде Стамбул... Тия механизми които движат УСА, у нас ги има само по филмите (евентуално). Ако сравняваме, требе да гледаме тия около нас, а не тия от космоса...

Спонсорирани публикации