Стойнев: Ще подкрепим всяка китайска инвестиция

Китай насърчава фирмите си да инвестират у нас
Обновена: 7 юни 2014 16:48 | 7 юни 2014 16:46, Веселина Йорданова
26
Стойнев: Ще подкрепим всяка китайска инвестиция
Снимка: МИЕ

Всяка китайска инвестиция ще получи административна подкрепа, каза министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев по време на срещата си с министъра на търговията на Китай Гао Хучън в град Нинбо.

Двамата министри изразиха мнение, че сегашният стокообмен от 1.884 млрд. долара между България и Китай е незадоволителен, съобщиха от пресцентъра на МИЕ.

„Бихме желали повече фирми от Китай да работят в България”, каза министър Стойнев.

Той припомни, че по време на провелата се през месец април 2014 г. 15-а сесия на Българо-китайската междуправителствена смесена комисия за икономическо сътрудничество са представени мащабни транспортни и инфраструктурни проекти в България, към които е проявен интерес от китайски фирми.

„Реализацията на стратегически проекти у нас ще даде добавена стойност на икономическите отношения между Китай и Европа”, допълни Стойнев.

Министър Гао Хучън увери българския си колега, че България продължава да е стратегически партньор за Китай в Централна и Източна Европа. Гао оцени двустранните икономически отношения между България и Китай като отлични и подчерта, че се наблюдава ръст на вноса на български стоки в азиатската страна, както и разширяване на гамата на търсените продукти.

Той заяви, че китайската страна ще насърчи фирмите си да инвестират в България, както и да участват в реализацията на инфраструктурни обекти и това да е акцент в бъдещите двустранни отношения. По думите му китайските корпорации имат готовност да предоставят и финансиране.

Утре 20 български фирми ще представят продуцията си в Китай на Изложбата на стоки на страните от Централна и Източна Европа.

По време на срещата министър Стойнев подчерта, че страната ни очаква в най-кратки срокове да се получи положително становище по стартирали 14 процедури за внос  на българска земеделска продукция в Китай. Според него тези продукти ще допринесат за разширяване кошницата от български продукти в Китай.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Иво преди 9 години
Навсякъде където стъпят китайци "трева не никне"..Проблемът се премълчава на глобално ниво..Някой в Европа чувал ли е, че в Латинска Америка и Африка китайци изкупуват терени, без много шум и подозирам с участието на подкупени политици..Южноевропейските държави се пълнят с стотици хиляди китайци, като им се издават разрешителни за пребиваване безпроблемно!! И никой не пита как..В Испания приеха да дават жителство на всеки, който си купи апартамент,явно улеснение отново на китайската мафия..
20
0
 
2
 
! Отговори
Инж:) преди 9 години
Ами като така и не дойдоха дългоочакваните "западни" инвестиции и инвеститори, ще работим с "източни".
19
1
 
1
 
! Отговори
ah преди 9 години
kakvi bg firmi, kakvo bg proizvodstvo?
18
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ГаляЧе това е факт, няма спор.Въпросът е, обаче че защитавайки изцяло руските интереси, нашите комунисти накърняват интересите на всички останали инвеститори.Включая и китайските.Та...не си мислете, че китайците ще ни прегърнат, просто защото някакъв луд министър- слуга на олигархията, им се усмихва.
17
1
 
3
 
! Отговори
ЕГати преди 9 години
докъде я докарахме .да работим на китайците,по евтино да им излиза.
16
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този вече е на път да задмине и Евразия. Като подаде оставка Орешарски да не забрави да си го прибере, че ще продъде държавата.
15
1
 
7
 
! Отговори
Реплика преди 9 години
Ако не е секрентно, някой може ли да назове поне една стока която изнасяме за Китай !?... защото най-конвертируемата ни стока са ЕМИГРАНТИТЕ, а доколкото знам Китай не е дестинация за тях.
14
1
 
7
 
! Отговори
Галя преди 9 години
Колкото и да не харесваме БСП, нека признаем, че това е разумно. Китай скоро ще е първа сила в икономиката. Нека не разсъждаваме повърхностно и ограничено, не е толкова трудно :)))
13
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Pametnika na republikansskata OKUPAZZIONNA armia TRABVA da Bude PRERABOTEN, IZLISHNITE figuri DA BUDAT PREMAHNATI i na VARHA DA Bude Posstavena FIGURATA na ZZARZ BORISZ III - koiito E ISTINSKIA POBEDITEL ot II - ta SSvetovna Voiina, OTROVEN KOVARNO ot SStalin i ot republikanzzite - KOMINTERNOVZZI, za Da Mogat Po - kussno DA OKUPIRAT ZZARSTVO BALGARIA i DA GO Prevurnat V NEZAKONNA republika na ZLOTO ss TEROR i NASSILIE nad BALGARSSKIA NAROD...
12
5
 
6
 
! Отговори
EU преди 9 години
Този Пелтек *** не разбра ли,че никой не му вярва като първо и като второ , че трябва да си завре гнусната мутра там където слънце не огрява!!!!!!!!
11
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Червени ***, ЗБОООГОООМ, ЗБОООГООМ!!!
10
7
 
5
 
! Отговори
Тоя преди 9 години
пелтек разгони свестните, сега ще ми кани комунистически инвеститори. Които са като нашите назначени капиталисти милиардери. С нашите пари по нашите глави. Не ви щем ни китайски, ни руски, ни севернокорейски инвеститори, нито вас самите. Днес вече трябваше да сте подали оставка, а не да се развявате още, а ние да ви плащаме скъпите разходки и милиардите заеми, червени ***!
9
4
 
5
 
! Отговори
777 преди 9 години
стойнев,депо за радиоактивни отпадъци и него ли приветстваш? гати дебилното човече
8
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Nqma li cunami da stigne do pekin nai nakraq da gi izdavi tiq orizoqtsi
7
5
 
5
 
! Отговори
Иво преди 9 години
Това ми звучи като " Ще продадем България на китайците..", а те точно това целят!! Виждам какво правят китайците в Испания, виждам как се напъват да стъпят дори в Германия..Испания вече е продадена, половината складове, магазини и ресторанти се държат от китайци, икономиката е задушена от евтините стоки, които внасят. Цялата печалба се изнася и нищо не остава в испанската хазна..крият данъци и така ощетяват и безработните, много останали без работа, защото заводите са изнесени в Китай..
6
1
 
4
 
! Отговори
Muncho преди 9 години
Kitaj e velika darzava. Nie za tiah sme kato edin sredno goliam grad.I v kavo shte investirat ne razbrah i kakvo shte finan sirat.Ot tezi bizmisleni i vse uspeshni viziti veche bi triabvalo da ni se povdiga.Istinski rezultati ne sam vidial do den dneshen.Ne samo ot tozi pasager,a ot vsichki kato nego.Toiva sa *** za balaci i hvarliane pepel v ochite na horata.
5
8
 
6
 
! Отговори
ФИНАНСОВ ПЪНКАР преди 9 години
ПРАВИЛНО ДЕЦАТА ДА УЧАТ РУСКИ И КИТАЙСКИ !А ТЕЗИ ДЕТО СА УЧИЛИ АНГЛИЙСКИ И НЕМСКИ ДА СЪБИРАТ ПАРИЧКИ ЗА ЛЕЧЕНИЕ ОТ НЛП ПРОЦЕДУРИТЕ НА ЗАПАДНИТЕ БЛАГОДЕТЕЛИ !
4
12
 
13
 
! Отговори
Комунистан преди 9 години
Изгониха европейските фирми а канят китайските, все едно няма да бъдем европейска държава, а някаква китайска република с китайски стандарт на живот.
3
14
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Айде, по-бързо напускайте за Сибир. *** червена, крадлива!
2
7
 
3
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Стойнев ,напротив трябва да ги затрудняваш максимално.Хората произвеждат всичко на смешни цени.На вътрешния пазар с какво ще ги изненадаш .Ако не събираш приходи от тях за да въртят търговия у нас незнам какво ни чака.Иначе остави хората ни да изнасят .Колкото повече,толкова повече.

Спонсорирани публикации