Владимир Савов поема работата на подалия оставка в КФН зам.-шеф

Предложението е на председателя на комисията
12 ное 2014 16:35, Екип на Investor.bg
0
Владимир Савов поема работата на подалия оставка в КФН зам.-шеф
Владимир Савов. Снимка: КФН

Владимир Савов ще изпълнява функциите на заместник-председател на Комисията за финансов надзор, ръководещ управление „Надзор на инвестиционната дейност”, на мястото на напусналия Николай Попов, съобщи КФН. Предложението на председателя на Комисията Стоян Мавродиев е било гласувано днес.

Още по темата
По-рано през деня парламентът прие оставката на Николай Попов, подадена вчера.

Според депутата от БСП Георги Кадиев оставката му умишлено е без мотиви, защото Попов показва несъгласие със ставащото в Комисията. Николай Попов бе избран на този пост от Народното събрание на 22 май 2012 г. с мандат до 15 юли 2015 г.

Владимир Савов е член на Комисията, подпомагащ политиката й по анализ и оценка на рисковете на финансовите пазари, усъвършенстване на надзорната практика и защита интересите на инвеститорите, застрахованите и осигурените лица.

Избран е за член на КФН с решение на Народното събрание от 24 януари 2014 г. с 6-годишен мандат.

Савов има магистърска степен по бизнес администрация от London Business School, магистърска степен по международни икономически отношения от УНСС и е с дългогодишен професионален опит в сферата на банковото дело и капиталовите пазари, натрупан в различни международни финансови институции - „Уникредит Булбанк”, The Bank of New York, Brunswick UBS, банка Уралсиб Капитал, инвестиционната банка Credit Suisse и финансова корпорация „Откритие”.

Още финансови новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: КФНВладимир Савов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари