602 чужди компании ни пратили писма с намерения за инвестиции

Петков доволен: Сега трябва да ги реализираме
Обновена: 6 юли 2021 17:01 | 6 юли 2021 17:00, Веселина Йорданова
162
602 чужди компании ни пратили писма с намерения за инвестиции
Снимка: БГНЕС

602 чужди компании са написали писма за намерения за инвестиции за пет седмици. Това съобщи служебният министър на икономиката Кирил Петков на брифинг в министерството.

По думите му потенциалът в тях е за 32 млрд. лева, но колко ще станат факт, ще видим в бъдеще. Резултатите са от инициативата за съревнование между търговските ни представители по света да представят страната ни на външните пазари.

Министърът заяви, че е изненадан от големия брой на писмата и че очакванията му били за не повече от 300.

129 писма са с директни намерения за инвестиции, със заявен интерес са 218, а 255 писма са за сътрудничество.

"След като имаме толкова желаещи фирми да инвестират в България, сега трябва да реализираме и голям част от тях да станат реални инвестиции. Още в събота ще можем да обявим една от тях като директна инвестиция в нашата страна. Тогава ще подпишем и меморандум", каза икономическият министър.

Намеренията на европейска компания са да строи завод за електромобили извън София.

Изпълнителния директор на Българска агенция за инвестиции Стамен Янев смята, че чуждестранните инвестиции могат да се използват като рекламни кампании на България в чужди държави.

Служебният министър на икономиката показа дипломата си от Харвардския университет в отговор на въпрос за появили се твърдения за нередности около завършеното от него образование.

Завършил съм в топ 10% на моя клас, заяви той.

В Харвард се е обучавал две години, пълната магистърска програма от 2005 до 2007 г. От 900 човека съм бил в топ 90-те студента на моя випуск, каза още Кирил Петков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
0
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До Човек от протеста Ха!..Добро предложение!..Не знам обаче как може да се реализира...Впрочем,поставянето на "партии" ИЗВЪН ЗАКОНА няма да бъде нещо ново!..Дори и за нашата история....Та да видим..
113
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди 20г. с магистратура как образователна степен,норма за ценз с изискване за постъпване на работа млади специалисти не можеха да постъпят на работа при кандидатстване понеж ги моткаха по някакви причини даже дори местата обявени за заемане да са били с изисквания по-снисходителни,второстепенни за степен,но главна причина бе,че са завършили в чужбина по несъответстваща програма и нещо подобно,а около тогава ги разделиха на бакалаври и магистри по години и имаше много бакалаври общо за местата.
112
10
 
1
 
! Отговори
Човек от протеста преди 2 години
Аз след седмица ще съм депутат!!И тогава ще ви се стъжни живота Гербави ***!! Аз лично ще предложа закон за 5 години затвор за всеки подкрепял хунтата на ГЕРБ!! Било то и в интернет. Ще ви издирим и затворим всички гербави ***!!
111
2
 
11
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 2 години
....Слушай думи от харвардския бръмбар....И ПЪЛНЕЙ...похапваха...
110
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 118 Стига бе ти какъв политик ще ставаш като си за усмирителна риза.Хайде луд...те да си знаят мястото
109
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо медиите не отразяват затварянето на чужди произвотства в България? От 1 месец насам всеки божи ден по една-две фирми затварят производствата си в България и се местят в съседни държави. Дори в Сърбия, която не е в Евросъюза дори..
108
0
 
10
 
! Отговори
ДЕ преди 2 години
Този пък, ти верно ли? Но резултатите ще са след изборите, нали?
107
13
 
6
 
! Отговори
Човек от Протеста преди 2 години
Мачкайте Гербавите!! Да се изчегърка всичко гербарско!! Спомен да не остане за хунтата на Лойко!!За това се борихме миналото лято, за това ни биха и юалтретираха еничерите на ГРОБ. Но ние победихме!! Сега ще ви го върнем тъпкано ***!!
106
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
46 И да защити магистратура, пита се, за кого работи? В случая, за криминално проявения Божков, който се укрива в Дубай и плати преврата на Радев/ДС/Кремъл. И който е в списъка на САЩ, санкции по закона "Магнитски".
105
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
77 Стипендия за 2 години магистратура в Харвард няма. Освен, ако някой работодател, или спонсор не я даде. Това е доказване на научна степен, плаща се от кандидата. Пълното обучение почва от курса за бакалавър обикновено, това е следващата степен след средно образование. Петков твърди, че е защитил магистратура в Харвард.
104
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Следващата стъпка е да върнат 22%ДДС, защото ГЕРБ го свалиха на 20%
103
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Особено след като приеха по-високия корпоративен данък.. Всички се блъскат да инвестират в България. Досега ниския данък привличаше чужденците, а сега когато го дигнаха колкото е и в Европа, как ще привлечеш някой да развива бизнес в България, след като ще Плаща данък като в Испания?? Как убедиха Испанеца да плаща същите данъци на България, вместо на родината си??
102
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
110 Защото комунизмът се завърна, заедно с руския човек Радев, ДС чепгето Рашков и червената мутра Божков, който плати преврата.Червената хунта прави стъпки към увеличаване на данъците. За да има повече, да краде.
101
9
 
4
 
! Отговори
До 110 преди 2 години
Защото ГЕРБ ги рекетира.
100
3
 
15
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 2 години
Абе, ще ви лъже...докато ВИ прибере парите тоя харвардския бръмбар...ха,ха,хаха...
99
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да но френския млекопреработвателен гигант Мегле, преди месец затвори завода си в Шумен, работещ от 2002 година. И измести производството в Румъния. Факт който всеки може да провери. Западните компании, че и няколко Български се изнасят от България. Защо?
98
3
 
18
 
! Отговори
хаха преди 2 години
Вярно, че в Левски щяха да строят стадион за 240 милиона, а този завод за електромобили за 140 милиона.И стадиона и завода ще станат, ама друг път
97
9
 
10
 
! Отговори
Друго си е преди 2 години
Нашто момче да каже, Аз построих 500 млн километра, Аз нахраних 2 милиона бедни с 5 риби (по 10 лв), Аз дарих милиони на БПЦ, Аз съм по-горе от Царя, защото изкарах три мандата, Аз съм премиерът-слънце и като влезна някъде, гасят крушките... Аз съм Азът , а вие сте матряла, който Аз оформям (хилеморфизъм).
96
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ей сега се отприщи едно цунами от злоба и омраза от до вчерашните крадци ноо нека агонизират треперейки че друг го умее по добре от техния вождгербери мучете ревете тръшкайте се вашата е в историята
95
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
явно веднага са усетили наближаваща благоприятна среда в страна със голям потенциал който бее подтискан от хунта рекетиори до вчера .със сигурност за да се решат големи инвеститори да дойдат ще искат на първо място стабилна правосъдна система че не малко от тях се напатиха от открадването на фирмите им и постоянния рекет

Спонсорирани публикации