Така се прави кола българско производство

Първите автомобили на Great Wall в снимки
Обновена: 13 мар 2012 14:52 | 13 мар 2012 10:10, Красимир Ангелов
246

Снимка: БТА

 

Наскоро откритият завод на Литекс Моторс край Ловеч вече произвеждат автомобили с китайската марка Great Wall. По колите работи екип от млади и квалифицирани българи.

При пълен капацитет на завода от 50 000 автомобила годишно в него се очаква да бъдат заети близо 2000 души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


246
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
28
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Комунистически Китай ли намерихме да каним в България?
50
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 61 Ако нямаше изисквания за безопасност и т.н. в ЕС със сигурност щяха да направят компромис в качеството за да достигнат 10 000лв. За толкова мисля продават Лада Гранта в Русия, но без никакви екстри.
49
28
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На снимките всичките са *** и приличат на ***.Какво става с българите?Нали уж бяха бели?
48
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
оглупели сте от злоба вече.не може на един месец завод да започне да произвежда всичко !!!ще почакаме поне 1 година. Нека видим първите отзиви от колите, които излизат от там. На всички ни е ясно, че малко трябва да се покарат преди да ги съдим нали ?!Ама то по-лесно е да се щрака по клавиатурата от колкото да се мисли май ?
47
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
При всички положения са скъпи за бг-пазара, за да са атрактивни като нови тук, цената трябва да е около10к, но не могат да го постигнат, еще едно доказателство , че не сме евтина раб.ръка, не можем да направиматрактивен продукт, не говоря за качество....
46
5
 
2
 
! Отговори
за 56 преди 12 години
Ами щом имаш излишни пари давай ги на когото искаш.
45
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Българско-ГРЪНЦИ!!!
44
2
 
2
 
! Отговори
V6 kompressor преди 12 години
до 41 ЗороВъпрос на избор е дали ще е V6 или V8, с или без компресор. Аз не те питам каква кола караш, а си казвам мнението за китайските коли. За моите нужди, кола отдавна си имам и тя определено не е китайска.
43
7
 
9
 
! Отговори
Калин преди 12 години
НАСТОЯВАМ ДА СЕ ПРАВИ РАЗЛИКА МЕЖДУ ПРОИЗВОДСТВО.. И СГЛОБЯВАНЕ НА АВТОМОБИЛИ!! ЩОТО ЕДНОТО НЕ Е СЪВСЕМ КАТО ДРУГОТО.. !
42
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе все едно в България е пълно със автомобилни заводи... , че толкова негативно... сме били стигнали да произвеждаме китайски автомобили. С този песимизъм сме за никъде !!! Предпочитам да дам 30 000лв за един от тези джипове, отколкото 60 000 за същото но с друга марка.
41
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Рено, Москвич, Ровер а сега и великата стена тръгва по същия отъпкан път в България.
40
0
 
23
 
! Отговори
Успех преди 12 години
Успех на завода, дано марката се развие и се наложи построяването и на още работни халета! Още веднъж УСПЕХ!
39
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
браво, най-накрая, нека има работа за хората и да се развива авто-индустрията, по един или друг начин, досега правихме само компоненти, сега ще се развиват и доставкитедано и банките се включат с изгодни условия за българските автомобили
38
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Плюйте злобари... плюйте. Злобейте още, пръснете се от яд и комплекси.Факт е, че се откриха 150 за момента работни места. Факт е, че до 2 години там ще работят 2000 души. Факт е, че инвестицията в района е над 100млн ЕВРО. Факт е, че в България отново се произвеждат коли- макар и китайски. Факт е, че за последните 10 години в северозападна и северна централна българия няма такава крупна инвестиция.А вие продължавате да се пръскате по шевовете от злоба и яд.
37
0
 
23
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Като гледам коментарите и гледам с какъв акъл разсъждават някои хора, струва ми се, че си заслужаваме да сме бедни. Разни не информирани хейтърчета бълват глупости... След като не сте карали такава кола какво я коментирате бе... защото тате и дедо се напили снощи, та сега трябва да им повторите пиянските простотии xD Цента е малко височка, добри ли са - ще говорим след 4-5 години, А сега може да се радваме, че има производство!
36
1
 
3
 
! Отговори
Тутанкамон преди 12 години
В сегашните условия на пазара имат шанс само ако цената е по-ниска с около 1000 евро от идентичните предложения на съществуващите марки,и да е с приемливо качество естествено
35
0
 
26
 
! Отговори
икономист преди 12 години
Браво,много се радвам,че и ние сме на картата на страните коиот произвежда автомобили!!! Дано на Грейт уол да им потръгне бизнеса,да продават доста коли и да увеличат работните места и да запълнят капацитета на завода! А защо не и да повлекат крак и за други автомобилни производители да отворят завод у нас! Това е едно много високотехнологично производтво с висока добавена стойност и България сега има нужда от точно такива инвестиции,а не от шивашки цехове,които шият на ишлеме!!!
34
3
 
5
 
! Отговори
мелба до 3 преди 12 години
колите слизат не от конвейр, а от контейнер полуготови и се донавиват гайките
33
1
 
36
 
! Отговори
инвеститор преди 12 години
Що сте толкова *** и вечно мрънкащи не мога да разбера... китайски или не - какво от това? Важното е , че са построили ЗАВОД и създават НОВИ РАБОТНИ МЕСТА и има инвестиции. Ама дай му на простия българин дето нищо не разбира да плюе и да казва колко лошо нещо е това.
32
0
 
15
 
! Отговори
хорейшио преди 12 години
Със своята задълбоченост, изчерпателност и богата илюстрация тази статия заслужава най-малко Пулицър.