Mercedes иска да произвежда коли в Румъния

Това трябва да помогне на марката да изпревари BMW
Обновена: 4 мар 2016 09:29 | 4 мар 2016 08:45,
47
Mercedes иска да произвежда коли в Румъния
Снимка: Ройтерс

"Румъния може да бъде решение" за новия завод на групата Daimler, заяви Дитер Цече, председател на административния съвет на концерна, пише румънският вестник "Зиарул финанчиар", цитиран БТА.

Концернът Daimler - един от най-големите производители на автомобили в света, с годишен оборот от близо 130 млрд. евро, си е поставил за цел да стане номер едно в премиум сегмента до 2020 г. Поради тази причина Mercedes-Benz трябва да надхвърли продажбите на BMW - лидер в сегмента миналата година, отбелязва изданието.

"Решението за новия завод е много целесъобразен процес, в който сравняваме всички аспекти, свързани с нивото на образование, наличността на работна ръка, логистиката, инфраструктурата, колко лесно се прави бизнес в страната, разстоянието до доставчиците и до клиентите. Румъния може да бъде решение. В Румъния имаме позитивен опит благодарение на фабриката за скоростни кутии, която е много добра. Фактът, че имаме завод там, представлява предимство за Румъния", каза Дитер Цече.

Най-новият завод на Mercedes-Benz в Европа е в Унгария. Съоръжението помогна на страната да изпревари Румъния в общото производство на автомобили, отбелязва "Зиарул финанчиар".

В Румъния групата Daimler задейства през 2013 г. инвестиционен план на стойност 300 милиона евро във фабриката си за скоростни кутии в Себеш, където от пролетта на тази година ще произвежда и новите скоростни кутии 9G Tronic, посочва румънското финансово издание.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как ще ги стигнем, румънците? Бойко знае как. С едно измазване на сградите по границите.
35
3
 
3
 
! Отговори
Иво преди 8 години
Инвестицията, ако наистина се осъществи е в унгарската част на Румъния, повечето инвестиции са именно там в бившата Австроунгария !!
34
1
 
5
 
! Отговори
аз преди 8 години
Като знам къде се прави електронката на новите мерцедеси и на какво ниво е в последни те 5-6 години, не се учудвам, че не са избрали България
33
0
 
8
 
! Отговори
игра на природата преди 8 години
Хората се стремят да стават по добри,пък ние се чудим как да сме по лоши.
32
0
 
6
 
! Отговори
dd преди 8 години
Румъния освен производител е и пазар на нови автомобили. Колко нови мерцедеса е продал балкан стар в България? Тук освен някои елементи, кабели и детайли няма друго какво да се прави...В най-новите модели на BMW има доооста части произведени в Румъния ;)
31
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 35Ядящите филии с мас са предимно русофилите в България.
30
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нещо което германците не знаят. Великата Стена произвеждана в България от бореца Гриша Ганчев ще натика в миша дупка Мерцедес. Къде е русофилска България къде е Румъния, това вече са два различни свята.
29
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Интересно. Бием се в гръдите колко сме умни и какви супер условия за инвеститори предлагаме, а пък истинските инвеститори ни заобикалят. Интересно. Но ядящите филии с мас явно това не ги вълнува. Те си имат мас в изобилие...
28
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ДжонДжонка, баце, не знам ти какво и за какво бачкаш, ама един лекар (без да е корумпиран) със 700лв заплата и да разбира, и да не разбира от коли, няма как да си купи Мерцедес. Пък мисля, че не му е безотговорна работата. На Балканите не съм чул един човек да не разбира от коли. Но впечатления от конкретни марки има разни.
27
5
 
7
 
! Отговори
Джон преди 8 години
До 30 Анонимен: Mercedes карат хората, които разбират от коли и знаят за какво бачкат и без да са наркобарони, а комплексарите си го избиват по форумите!!
26
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До mnenieАми прав си. Японците никога няма да се извисят до мултикултурния модел на Обединена Европа, при който електрониката на немския автомобил се прави в Китай и Унгария, дизайнът в България и Чехия, а накрая ще почнат и да го сглобяват в Румъния. Идва ми малко в повече. Дачия е добър пример за френска идея с румънска изработка. Само дето е на цена под 20 хил., докато при Мерцедес няма да е същото. Живи и здрави пък всеки да си избира по свой вкус.
25
3
 
17
 
! Отговори
Баанкя пикчърс преди 8 години
А тук у нас баце снима властелина на свинската мас!Начело с лилето партизанката в главната роля!
24
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ми то и без това мерцедеси карат само българските РОМънци, мексиканските наркобарони и комплексарите с малките пи.шки. Следователно е нормално колите им да се произвеждат в РОМъния. Опа джипси стайл, оп, оп, оп....
23
4
 
12
 
! Отговори
Джон преди 8 години
До DreamTheater: Аз също съм имал и такова BMW и други, а също така и няколко Mercedes-а съм сменил, в момента имам Е-класа. Ще кажа смело следното: през живота си, ако имам възможност, ще си купувам само Mercedes- Benz - това е Колата!!
22
1
 
38
 
! Отговори
:))) преди 8 години
Румъния изнася коли, България изнася ***, крадци, измамници и всякакви други индивиди.
21
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А в България се произвеждат комунисти за бъдните поколения. Важното е комунизъм да има, за какво са ви Мерцедеси?
20
7
 
24
 
! Отговори
ЩЕ ЯДЕТЕ СНЯГ преди 8 години
В България никой не иска да инвестира защото няма качествена и подготвена работна ръка. Психологията на българина няма да обсъждам! Тя си личи по коментарите!
19
2
 
7
 
! Отговори
Батакист преди 8 години
Дори да бяхме равни с румниците като възможности, пак тях щяха да предпочитата, а ние даже не сме равни с тях.
18
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Волене покажи им как се привличат инвеститори! Върни Станишев и Доган!. Орехарски чака нови заводи.
17
8
 
6
 
! Отговори
DreamTheater преди 8 години
Карал съм и BMW и Мерцедес.Предпочитам BMW.6 цилиндровият редови мотор на баварците е уникален.Който е карал BMW с такъв двигател знае за какво говоря.Японците също правят добри коли,но нямат авангардните електронни асистиращи технологии на германците.