Mercedes-Benz покорява и морските вълни

Германската компания представи луксозна моторна яхта
20 апр 2016 22:11,
7
Mercedes-Benz покорява и морските вълни
Снимка: Mercedes-Benz

"Сребърната стрела на моретата", така Mercedes-Benz анонсира моторната яхта Arrow460-Granturismo. Плавателният съд е конструиран от лидерите в областта Silver Arrows Marine, но дизайнът и оборудването са дело на германската автомобилна компания.

Яхтата е дълга малко над 14 метра и широка близо 4 метра, като може да приюти 10 души на борда си. Те се наслаждават на просторна открита част, както и на луксозен салон.

Кадри на вътрешността липсват, но от Mercedes-Benz споделят, че интериорът е създаден в типичния луксозен стил на марката, залагайки на материали като натурално дърво, висококачествена кожа, амбиентно осветление и др. Салонът може да бъде снабден с почти всичко, като част от оборудването включва аудиосистема от висок клас, охладител за вино и дори машина за лед.

Дизайнът на плавателния съд също напомня на автомобилите Mercedes-Benz. Страничните прозорци, които се отварят като тези при автомобилите, придават силует на спортно купе. Подбраният сребрист цвят също не е случаен. Той е запазена марка на състезателните машини на марката. Първата "Сребърна стрела" се появява през далечната 1937 година, като приковава вниманието с невиждани за онова време мощност и бързина.

"Arrow460-Granturismo е подходящ както за кратки разходки, така и за дълги преходи, които изискват нощувки. Сребърната стрела на моретата е синоним за модерен лукс, авангарден стил и елегантност", се казва в прессъобщението.

Задвижването на яхтата е поверено на два дизелови двигателя Yanmar 6LY3-ETP. Всеки от тях развива по 473 к.с., предоставяйки максимална скорост на движение от 74 км/час.

Към момента не се съобщава цената на Arrow460-Granturismo. Ясно е обаче какво е името на първия екземпляр - "Mercedes".

В края на миналата година Bugatti показа подобна яхта. Тя носи името Niniette, вдъхновена е от първите спортни автомобили на марката и струва 2 млн. евро.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ......